G.B. - Herk FC

G.B. morst met de kansen en wendt pas in extremis nederlaag af.

G.B. begon sterk aan de wedstrijd met veel balbezit en in de 3 de minuut een eerste doelgevaar. Dit via Seeger die een assist van Senne in 1 tijd aannam. De bezoekende doelman stond echter op de goede plaats en voorkwam een vroeg doelpunt. De bezoekers reageerden meteen en Ferla had een knappe redding in huis op een schot vanuit de tweede lijn. Bij de tweede bezoekende aanval was het echter wel raak. Slechte dekking op een hoekschop en de 0-1 was een feit. De G.B. kopjes gingen echter niet hangen en er werd een versnelling hoger gespeeld. Al meteen leek Seeger de gelijkmaker te scoren. Hij werd echter in extremisch met een duw in de rug het scoren belet. Strafschop beweerde de G.B. aanhang, maar Baar liet verder spelen en hier mocht Herk echt niet mopperen. Even later kwam Senne aan het kanon. Zijn loeier miste echter net doel en scheerde de lat. Geen nood echter want pal op minuut twintig rolde diezelfde Senne de hele rechterflank op om dan met een prachtige knal de oververdiende 1-1 tegen de netten te knallen. De G.B. wou er op en er over en drukte door. Pieter kwam gelijk twee maal oog in oog met de bezoekende doelman maar liet beide kansen onbenut. Even later belandde een voorzet kopbal van Brendan via de doelman tegen de lat. Op de daaropvolgende hoekschop hadden de bezoekers wel erg veel geluk toen ze bijna een eigen doelpunt scoorden. De bal rolde echter enkele milimeters naast het doel. Herk wankelde en haalde dan maar zijn trukendoos boven om het tempo uit de wedstrijd te krijgen. Bij elk duel werd met veel verbaal onterecht de scheids belaagd waardoor het spel constant stil lag. Triest maar het werkte voor hen wel. De G.B.-ers waren de cadans kwijt, er werd langs beide zijde nauwelijks nog gevoetbald. Tot overmaat van ramp ging de G.B. defensie net voor de rust in de fout. Herk nam het geschenk dankbaar aan en kon alsnog met een 1-2 voorsprong naar de koffie

G.B.  weer op achtervolgen aangewezen zette de tweede helft meteen alles op de aanval. Herk kroop achteruit en loerde op de counter. Ondanks dat er een Herkse muur wachtte dwong G.B. kans op Kans af. En geen kleine kansen. Pieter kwam weerom twee maal oog in oog met de thuisgoalie maar had zijn dagje niet. Ook Brecht kreeg een dot van een kans maar scoorde niet. Cams was er ook nog eens dicht bij maar de bal wou er echt niet in. En dan kwam natuurlijk de eeuwenoude voetbalwet in werking. Op een scherpe counter rolden de bezoekers immers knap de hele G.B. defensie op en de 1-3 was een feit. Met maar 20 minuten meer voor de boeg zag het er nu wel erg slecht uit. Zeker omdat de brandstof tank bij velen bijna leeg was. Gelukkig kwam de aansluitingstreffer er 5 minuten later toch. Cams werd foutief afgestopt binnen de grote rechthoek. Dit keer geen discussie en wees Baar zonder discussie naar de stip. Brendan zette zich achter de bal en knalde de 2-3 tegen de touwen. G.B. zette nu alles op alles, maar zo kwam er nog meer ruimte voor de Herkse counter. De bezoekers kregen kregen zo 5 minuten voor tijd enkele mooie kansen om de wedstrijd te beslissen. Gelukkig had Ferla knappe reddingen in huis en mocht G.B. blijven hopen. En terecht want vier minuten voor tijd miskeek de Herk defensie zich op een verre uittrap van Ferla. Bossie profiteerde , omspeelde de doelman en legde de 3-3 in het mandje. G.B. wou meer en drukte nog door. Net voor affluiten leek men in extremisch nog de overwinning te grijpen. Senne hoefde de bal maar binnen te leggen. Hij begreep een half uur na de match echter nog altijd niet hoe hij er in geslaagd was de bal over het lege doel te leggen. Zo bleef de 3-3 tot het laatste fluitsignaal op het bord.

35 min seeger door Schuyten

55 min Marnick door Bossie

1-1 Senne

2-3 Brendan

3-3 Bossie

- Weerom geen thuiszege voor de G.B. Er werden nochtans kansen genoeg gecreëerd om er een dozijn in het mandje te leggen. Willen we volgende week op Heusden iets rapen zullen we hier toch iets efficiënter met de doelkansen moeten omgaan.

- Bossie die wegens kwetsuur normaal langs de kant zou blijven werd een kwartier voor tijd alsnog het veld opgestuurd. Hij speelde zich gelijk in de kijker,scoorde de gelijkmaker en werd prompt tot man van de match verkozen.

- Tenslotte bedankt aan de gastspelers om ons uit de nood te helpen en aan de supporters om weer talrijk aanwezig te zijn!!

Voetbalvrienden,

Morgen kijken we onze kwelduivel van vorig seizoen terug in de ogen, Herk FC.
​Bij de laatste confrontatie gingen we ginder 4-3 kopje onder.  Dus tijd voor revanche!!

​We missen morgen wel enkele sterkhouders van de laatste weken waaronder Lange, Brecht, Thoelen en Stef die nog onzeker is.  Flavio die nog niet voldoende hersteld is van zijn rug blessure wordt vervangen door Ferla.  Wel komen Brendan en Senne terug bij de selectie na hun vakantie.  Puzzelwerk voor T1 dus!!

​Ik verwacht morgen iedereen fit en nuchter ( ook Marnick ) aan de aftrap zodat we onze uitschuiver van vorig seizoen kunnen rechtzetten!!!

We spelen morgen thuis op St Baaf om 15u.  We komen samen in de kring rond 14u15.