... and beer ...

GB - Herk Fc

Wedstrijdverslag

Herk kansloos tegen oppermachtig G.B.

Herk had de eer om de wedstrijd af te trappen. Ze deden dit gelijk met een prachtige trap vanop 50 meter richting doel. Gelukkig was Mertens alert en ranselde hij de bal net onder de lat uit. Amper 2 minuten later moest Mertens ver uit zijn doel komen en was maar net op tijd om een doorgebroken Herker het scoren te beletten. De G.B kwam hier goed weg maar was meteen ook wakker. Brecht kreeg de eerste G.B. kans , maar zijn kopballetje op aangeven van Pieter ging naast. Amper twee minuten later in minuut 9 was het wel raak. Pieter bediende Cams die onbegrijpelijk miste, maar Herk werkte de bal slecht centraal weg waar Bossie op de juiste plaats stond om de 1-0 op het bord te knallen. Amper twee minuten later was de score al verdubbeld. Pieter stuurde Cams het straatje in, deze bleef kalm en scoorde zijn eerste G.B. doelpunt ooit. De G.B. op rozen, maar Herk gaf zich niet gewonnen en Mertens moest weer een knappe save uit zijn mouw schudden om de aansluitingstreffer te voorkomen. Daarna was het echter weer al de G.B. wat de klok sloeg. De Herkse defensie werd zwaar onder druk gezet en G.B. creëerde kans op kans. Op het kwartier kwam de Lange dicht bij een treffer met een mislukte voorzet die in doel leek te vallen. De bezoekende goalie had echter een ultieme reflex in huis en Langes feestje ging niet door. Amper een minuut later ranselde diezelfde doelman een knap schot van Schuyten uit de benedenhoek. De druk bleef echter aanhouden en nadat Brecht en Stephano net niet konden scoren was het in de 20ste minuut uiteindelijk toch raak. Een voorzet van lange werd belandde in de voeten van Raf die zijn tweede van de namiddag in het mandje legde. De bezoekers meteen uitgeteld maar de G.B. honger was niet gestild. Vijf minuten later stond dan ook al de 4-0 op het bord. Dit via Pieter die na een prachtige een twee met Bossie de netten bol zette. Herk snakte naar de rust, maar kreeg in extremis toch nog een 5 de doelpunt achter de kiezen. Eerst had hun doelman nog een knappen reflex in huis op een schot van Lange. Maar op de hoekschop die volgde was hij kansloos op een prachtige kopbal van Cams. Meteen werd er met een forfaitscore de kleedkamers opgezocht.

De eerste kans in de tweede helft was voor de bezoekers. Mertens reageerde echter alert op een schot uit de tweede lijn. Daarna was het weer de beurt aan de G.B. In de 40ste minuut rolde ons spitsenduo de hele Herk defensie op maar Pieter kopte de assist van Bossie toch nog over doel. Geen nood echter want 5 minuten later stond de 6-0 toch op het bord. Dit via stephano die met een knap schot net buiten de grote rechthoek de Herk doelman aftroefde. De G.B. domineerde nu rustig de match zonder de Herk defensie nog onder zware druk te zetten. Toch werden nog enkele prachtige aanvallen in elkaar geknutseld en volgden er nog 3 doelpunten. De 7-0 was voor Bossie die na een misser van Baldelli de bal rustig in het mandje kon leggen. De 8 -0 en 9-0 waren voor Pieter. Dit twee keer op aangeven van Stephano. De bezoekers kregen nog 2 grote kansen op een eerredder maar eerst de paal en daarna een knappe reflex van Mertens weerhielden hen van een doelpunt. Daarna zette Baar die weer een knappe wedstrijd floot met het laatste fluitsignaal de 9-0 definitief op het bord.

Vervangingen:

35 min. Seeger door Nick

- Zeer fraaie wedstrijd van de G.B. tegen een toch sterk Herks elftal. Negen keer scoren en zelf de nul houden. Dikke proficiat aan heel de ploeg
- 9 keer scoren en toch werd onze keeper Mertens tot man van de match verkozen. Uiteindelijk zeker verdiend want Herk kreeg wel degelijk enkele mooie kansen. Maar met enkele prachtige reddingen hield hij zijn netten schoon.
- Met 2 klinkende overwinningen heeft G.B. het seizoen prachtig ingezet. Proficiat gasten, op naar volgende zaterdag!!

Nabeschouwing

Er is nog geen nabeschouwing beschikbaar

Voorbeschouwing

Zaterdag komt G.B. voor de tweede keer dit seizoen aan de aftrap. Na de klinkende overwinning vorige week tegen onze buren van ODT komt het er op aan de voetrjes op de grond te houden en de goede form te bevestigen. Geen makkelijke opdracht. Want onze tegenstander is Herk Fc. Ons laatste duel tegen hen  ondertussen wel al 2 jaar geleden verloren we met 2-3. In deze dramatische match vielen zowel Baar, Ruben als Lange geblesseerd uit. We zullen dus scherp moeten staan als we de punten  thuis willen houden.

Schuyten,Marnick, Nick en Stephano zijn terug van de partij.

We missen wel  Brendan,Steven Mertens ,Arno enSteven Ferla.