GB - Geneiken Lummen

Moeizame zege tegen Geneiken.

G.B. begon sterk aan de wedstrijd. De tegenstander werd meteen onder druk gezet en Geneiken had het moeilijk om van eigen helft weg te komen. Na 5 minuten viel de eerste kans te noteren. Doumkos haalde knap uit maar zag zijn schot net naast de kooi vliegen. Een paar minuten later was het echter wel raak. De bezoekende defensie aarzelde te lang op een diepe bal, Conte was wel alert en werkte beheerst de 1-0 tegen de touwen. G.B. verdiend op voorsprong. Geneiken reageerde echter meteen en kreeg amper een minuut later een unieke mogelijkheid op de gelijkmaker. Gelukkig voor G.B. stond het vizier van de Lummense aanval nog niet op scherp en weg kans. Daarna was het weer de beurt aan G.B. om gevaarlijk te zijn. Dit via een knappe vrije trap van Joris die door de bezoekende goalie nog maar net onder de lat weg gehaald werd. Het overwicht dat G.B. de eerste 10 minuten tentoonstelde was nu echter helemaal weg. Geneiken herstelde het evenwicht en was nu zelfs de betere ploeg. Het was Geneiken dat nu dreigde en Ferla moest een paar knappe reddingen uit zijn mouw schudden om de gelijkmaker te voorkomen. In de 24 ste minuut was het echter wel van dat. Een Geneiker werd foutief afgestopt binnen de grote rechthoek en Baar wees naar de stip. Deze werd feilloos omgezet en de bordjes stonden weer in evenwicht. Niet voor lang echter want een paar minuten later lag de bal aan de ander kant plots op de stip. Ook hier was de beslissing van Baar terecht nadat een Lummense verdediger de bal met de arm weggewerkt had. Brecht klaarde de klus netjes en G.B. terug op voorsprong. Geneiken reageerde meteen en Ferla moest weerom al zijn kunnen laten zien om een treffer te voorkomen. In de blessuretijd voor de rust kwam G.B. plots nog eens opzetten. Doumkos werd het straatje ingestuurd, omspeelde knap de bezoekende goalie maar legde de bal naast de lege kooi. Ook Geus was er nog heel dicht bij maar zag zijn deviatie tegen de lat belanden.

Beide ploegen begonnen slordig aan de tweede helft. Veel balverlies en slechte passes. De miserabele staat van het veld zat hier wel voor iets tussen. Geneiken herpakte zich echter snel en was nu duidelijk de beter ploeg. G.B. geraakte nauwelijks nog van eigen helft. Ondanks het overwicht hadden de bezoekers het wel moeilijk om kansen te creëren. Pas op het kwartier werd Ferla een eerste keer echt bedreigd. Hij leek geklopt op een vrije trap van net buiten de 16 maar zag de bal gelukkig tegen de paal belanden. Even later zat het ook mee toen een volledig vrijstaande Geneiker van kortbij naast het doel kopte. G.B. zelf kreeg helemaal niets meer voor mekaar. Buiten een schot van Lange dat naast zoefde en een lobje van Joris dat net over de lat dwarrelde viel er niets meer te noteren aan het bezoekende doel. Gelukkig zat het verdedigend wel goed. De bezoekers die intussen de gelijkmaker verdienden bleven beuken op de G.B. defensie maar deze gaf geen krimp. En ze hielden het warempel vol tot het laatste fluitsignaal zodat G.B. toch wat gevleid met de overwinning aan de haal ging.

- In tegenstelling tot vorige week haalde G.B. dit keer zijn normale niveau niet. Toch een dikke chapeau aan heel de ploeg om in moeilijke omstandigheden tegen een sterke tegenstander alsnog de zege over de streep te trekken.

- Uitblinker Ferla die ons op cruciale momenten recht hield werd meer dan verdiend tot man van de match verkozen.

Beste voetbalfanaten

Zaterdag een moeilijke opdracht, we krijgen weer een sterke ploeg uit Lummen over de grasmat nl Gilde Geneiken. Een ploeg die er altijd de volle 100% voor gaat en Geren-bij maar al te graag een nederlaag wilt aansmeren! De vorige match wonnen we met 1-3 maar de keer ervoor werd het 2-2. Het zal alles behalve makkelijk worden om de 3punten thuis te houden, bij de geren-bij zijn er dan ook weer een heleboel afwezigen waardoor we net over 11 spelers beschikken. Aan T1 om ze op de juiste positie te zetten! Deze beesten zullen het moeten gaan doen: Steven “vasteklantbijspoed” Ferla, mister Geren-bij Lange, Houthakker Stef, “de speer” Brendan, Wesley “daretozlatan” Conte, Kris “de tank” Geussens, Fabio “Radja” Bait, Joris “KDB” Paletti, Joachim “Jerommeke” Lutske, Brecht “libero” Cuppie en Army boy Doumkos. Komop makkers, T4 kan er jammer genoeg niet bij zijn door werkverplichtingen maar komt na de match nog langst in de Kring, dus hoopt dan op de overwinning te kunnen klinken!

Samenkomst om 14u10 in de Kring

Stef en Conte zijn van dienst!

10 min 1-0 Conte
24 min 1-1 (strafschop)
31 min 2-1 Brecht (strafschop)