G.B. - Geneiken

G.B. sluit het jaar af met zege.

De bezoekers begonnen het best aan de wedstrijd en dwongen meteen net voor de grote rechthoek een vrije trap af. Deze werd knap over het muurtje gekruld, maar gelukkig had Leeten zich goed opgesteld en hield met een knappe parade zijn doelvlak schoon. Pas na een tiental minuten slaagde G.B. er in zich in de wedstrijd te knokken. En het zat ook meteen mee. Bij de eerste echte mogelijkheid was het gelijk kassa. Joris kapte zich knap vrij en plaatste de bal net onder de lat netjes binnen. G.B. een beetje gevleid op voorsprong. Lang kon men niet van deze voorsprong genieten want even later stonden de bordjes alweer gelijk. Leeten kon een schot van uit de tweede lijn niet klemmen en een goed gevolgde geneikenaar legde de bal netjes in het mandje. G.B. was hierdoor echter niet aangeslagen en nam integendeel de wedstrijd nu wel stevig in handen. Er werden meer duels gewonnen en druk naar voor gezet. Een G.B. treffer hing dan ook de lucht. Op het half uur was het zo ver. Het was weerom Joris die het Geneikse sluitstuk te grazen nam en de 2-1 voorsprong op het bord zette. Geneiken was even aangeslagen en slikte net voor het rustsignaal nog een derde treffer. Dit keer was het Nico die met een droge knal de 3-1 ruststand aan tekende.

De tweede helft begon evenwichtig. Beide ploegen speelden met open vizier en slaagden er in enkele kansjes bij mekaar te voetballen. De doelmannen waren echter baas en hielden alsnog hun netten schoon. Tot op het kwartier Steven Mertens een voorzet van VDB zeer knap binnen devieerde. 4-1 en match gespeeld zou men dan denken. Zeker toen even later Geneiken nog een strafschop tegen kreeg na handspel binnen de grote rechthoek. MK zette de elfmeter feilloos om en de 5-1 was een feit. Hierna ging G.B. echter iets te vroeg op zijn lauweren rusten en begon te knoeien. De bezoekers kregen nu enkele goede mogelijkheden en Leeten moest een paar keer al zijn kunnen laten zien om een treffer te voorkomen. Doch G.B. bakte er nog weinig van en na twintig minuten was Leeten dan toch een tweede maal geklopt. Hij was dit keer kansloos na een mooie plaatsbal die in de verste hoek verdween. Even later scoorde Geneiken zelfs een derde treffer. VDB redde op de lijn een schot met de arm. De bal belandde op de stip en Leeten was een derde keer geklopt. De bezoekers geloofden er weer helemaal in en gingen op zoek naar de aansluiting. Deze kwam er ook bijna. Leeten moest weerom een paar keer gevat ingrijpen om een vierde tegendoelpunt te voorkomen. 5 minuten voor tijd kwam G.B. er eindelijk nog eens een keertje uit. Meteen was het ook raak. Steven Mertens profiteerde van mistasten in de Geneikse defensie , omspeelde knap de doelman en legde de verlossende 6-3 binnen. Match nu wel gespeeld. Zeker toen MK even latere met een zeer knappe deviatie de 7-3 tegen de touwen plaatste. Uiteindelijk hadden de moedige bezoekers het laatste woord door in de slotseconde nog een vierde eerredder binnen te prikken en zo de 7-4 eindstand vast te leggen.

- Wisselvallige wedstrijd van G.B. met zeer goede periodes maar ook mindere momenten. Uiteindelijk was men tijdens die goede periodes wel zeer efficiënt en werd er zeven keer gescoord wat leidde tot uiteindelijk een verdiende zege.

- VDB die knap verdedigde en regelmatig de hele rechter flank voor zijn rekening nam speelde sterk en werd terecht als man van de match verkozen.

- Met deze zege sluit G.B. het kalenderjaar 2021 in schoonheid af. Meteen de 6de zege op rij en de 13de opeenvolgende wedstrijd zonder nederlaag. Een zeer knappe reeks na een toch moeilijke seizoenstart.

- Na de match werd er dan ook duchtig gevierd om het jaar in stijl af te sluiten. Onze sponsers trakteerden op drank en pizza. Waarvoor dank.

- Nu liggen we twee weekjes stil om dan 2022 te beginnen met de kraker tegen ODT Bascule.

- Fijne feestdagen iedereen.

Voetbalvrienden,

Morgen treffen we voor de 2de keer dit seizoen de buren van Geneiken Lummen.  De vorige wedstrijd wonnen we met 2-4 cijfers tegen deze altijd sterke tegenstander, deze wedstrijd is volgens T1 de wedstrijd die ons terug op de rails heeft gezet en vond dit tot vorige week ons collectief sterkste wedstrijd.  Na 5 winst matchen op rij gaan we er morgen op eigen veld alles aan doen om met een goed gevoel de winterstop in te gaan.

C'mon GB

ps Na de wedstrijd vind in de kleine kantine ons kerstfeestje plaats.  Nogmaals bedankt Kurt voor de pizza's!!

10 min 1-0 Joris
20 min 1-1
30 min 2-1 Joris
35 min 3-1 Nico
40 min 4-1 Steven Mertens
50 min 5-1 MK
52 min 5-2
57 min 5-3
65 min 6-3 Steven Mertens
66 min 7-3 MK
70 min 7-4

35 min Nick door Schuyten
35 min Brecht voor Joris
35 min Geus voor Nico