PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

GB - Geneiken

Wedstrijdverslag

Moeizame zege voor G.B. tegen Geneiken.

De wedstrijd begon veelbelovend met meteen een goede mogelijkheid voor Seeger. Hij werd alleen voor doel gezet maar trapte het leder recht op de bezoekende goalie. Daarna was het heel wat minder. Veel inzet maar langs beide zijden amper doelgevaar te noteren. We zijn dan ook al in de twintigste minuut als Lange eens aanlegt. Zijn schotje miste een dikke meter doel, maar ondergetekende was al lang blij dat hij iets kon noteren. Even later was het plots wel raak. Cams stuurde Seeger diep. Deze legde knap breed op Lange die jawel u leest het goed met zijn linker de bal in het mandje duwde. De G.B. uit het niets 1-0 voor. Geneiken probeerde iets terug te doen maar op een vluchtschotje na werd Fabio nauwelijks in de problemen gebracht. De G.B. creëerde ook totaal niets meer en zo leek men met een krappe voorsprong de rust te halen. In de blessuretijd echter raakte Lange zeer ongelukkig de bal aan met de hand. Op zich niet zo erg ware het niet dat dit binnen de grote rechthoek gebeurde. Baar kon niet anders dan de bal op de stip leggen en een paar tellen later stonden de bordjes gelijk. Met deze 1-1 op de tabellen werd dan ook de kleedkamers opgezocht.

Na de pauze meteen een goede mogelijkheid voor de G.B. Dit via Stephano die knap breed legde op Cams. Diens deviatie week echter af op de hak van een Geneiken verdediger en rolde zo millimeters naast doel. Even later waren ook de bezoekers voor een eerste keer gevaarlijk. Fabio leek geklopt op een schot vanuit de tweede lijn maar de bal zoefde net langs de goal in doeltrap. De bezoekers drongen nu aan en even later behoedde Fabio met een knappe reflex de G.B. van een achterstand. Ook de G.B. was nog eens gevaarlijk. Dit via Brecht die een kortgenomen vrije trap van Lange in een tijd net over doel devieerde. Na deze veelbelovende start viel er het volgende kwartier amper iets te noteren. Tot Fabio zich in de twintigste minuut volledig miskeek op een onschuldig schotje vanuit de tweede lijn en de G.B. plots tegen een 1-2 achterstand aankeek. Twee minuten later echter stonden de bordjes alweer gelijk. De sterk spelende Steven Mertens werd foutief in de grote rechthoek tegen de zoden gewerkt. Stephano zette deze terecht toegekende strafschop om en alles was weer te herdoen. De G.B. wou meer en zette de Geneikse defensie nu wel onder druk. Stephano kreeg nog 2 goede mogelijkheden, maar de Lummense goalie leek zich niet meer gewonnen te willen geven. In de laatste minuut echter kreeg Stephano mogelijkheid drie voorgeschoteld. Dit keer bleef hij kalm, omspeelde de doelman en knalde vanuit een scherpe hoek de 3-2 tegen de touwen. Geneiken had de tijd niet meer om iets terug te doen en zo trok G.B. alsnog aan het langste eind na een moeilijke wedstrijd.

 

Doelpunten:

1-0 Lange

2-2 Stephano

3-2 Stephano

 

Vervangingen:

35 min. Seeger door Stephano

35 min. Marnick door Nick

 

- Moeizaam felbevochte zege voor de G.B. tegen een stugge tegenstander.

- Stephano die zeer sterk inviel en twee keer scoorde werd tot man van de match verkozen.

- Voor het eerst dit seizoen moest G.B. aantreden zonder onze doelpuntenmachine Pieter. Ook Bossie kwam onverwacht niet opdagen. In de wetenschap dat onze beide helden goed zijn voor 37 van de tot nu toe 54 gescoorde doelpunten had T1 zaterdag middag wel een probleem. Steven Mertens, Seeger en Stephano speelden echter een knappe partij in de spits en ook zonder onze topschutters konden we drie keer de netten doen trillen.

- Bossie bleef de hele dag spoorloos en onbereikbaar. Heel GB vroeg zich ongerust af wat er gaande was. Iets voor acht kregen we dan toch nieuws binnen. Bossie lag doodziek in zijn bed en is gelukkig ondertussen aan de betere hand.

- Uitslag kaarten Jos,Witte 3-1 Lenz,Ber

Nabeschouwing

Er is nog geen nabeschouwing beschikbaar

Voorbeschouwing

Zaterdag treft G.B. met Geneiken voor de derde week op rij een klepper. Ons laatste duel tegen hen wonnen we nog wel met 0-2 maar toch hebben we het meestal moeilijk tegen dit stug en goed voetballend team. 

We missen zaterdag naar alle waarschijnlijkheid onze topschutter Pieter. Ook Stephano ligt nog in de lappenmand met een knieblessure. Voor de rest heeft niemand afgezegd. Fabio komt nog eens onder de lat staan. T1 zou dan ook over 13 spelers moeten beschikken.

De wedstrijd wordt uitzonderlijk afgetrapt om 13.30h

Steven Schuyten en Nick zijn van dienst.

Doelpunten

(nog) niet beschikbaar

Vervangingen

(nog) niet beschikbaar

Afbeeldingen