G.B. - Geneiken

Eerste draw van het seizoen tegen een sterk Geneiken.

Zaterdag stond de moeilijke thuismatch tegen Gilde Geneiken op het programma. Naar goede gewoonte dit seizoen moest T2 ( T1 zat op hoogtestage in Duitsland) weer een hele resem spelers missen. Uiteindelijk na wat heen en weer gebel bleken er net 11 spelers fit of liever gezegd beschikbaar te zijn.
Nu was het nog alleen zoeken achter een scheidsrechter, want vrijdag avond kreeg T2 nog het minder goede nieuws te horen dat Maurice opgenomen was in het ziekenhuis . Ondertussen heeft ondergetekende reeds beter nieuws gekregen dat hij al terug thuis is. We wensen hem dan ook een spoedig herstel toe en hopen  hem zaterdag op het G.B. feest reeds terug te zien!!!
Betreft het fluiten van de wedstrijd konden we gelukkig een beroep doen op Ber Lucas. (scheidsrechter bij ODT). Ber was dadelijk bereid om ons uit de nood te helpen , waarvoor een dikke mercie.

De wedstrijd zelf dan. De G.B. probeerde traditioneel de tegenstander meteen bij de keel te grijpen en hoog druk te zetten. Maar het was al snel duidelijk dit Geneiken niet zinnens was zich onder de voet te laten lopen.  Beide ploegen hielden  in het matchbegin elkaar  dan ook min of meer in evenwicht en hadden het moeilijk om echte kansen af te dwingen. Toch lieten de bezoekers na een kwartier in de verdediging een steekje vallen. Na een Lange bal van Stef stond Joachim plots alleen voor doel en deze werkte met wat meeval de 1-0 tegen de netten.  Geneikenprobeerde nog voor de rust de bordjes terug gelijk te zetten, maar de verdediging van de G.B. hield al bij al vrij makkelijk stand. De Beste kansen waren nog voor de G.B., maar Baar en Lange slaagden er net niet in de score te verdubbelen.
De tweede helft kregen we zowat hetzelfde spelbeeld met twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren.
Alleen met het vorderen van de tijd moest Geneiken meer riscos gaan nemen en kwamen er kansen op de counter voor de G.B. Op een van die counters legde de lange een kwartier voor tijd de 2-0 in het mandje. Match gespeeld dacht men bij de thuisploeg. Zeker omdat men tot dan toe vanachter nog weinig of niks weggegeven had. Maar het laatste kwartier kreeg de G.B. het fysiek moeilijk en Geneiken begon de bal meer en meer op te eisen.  Toch leek onze defensie goed stand te houden, maar 5 minuten voor tijd maakten de bezoekers met een prachtig doelpunt  er onverwacht 2-1 van. Bij Geneiken was het geloof er nu helemaal weer terug en ze gooiden alles in de aanval. De G.B. was blijkbaar te vermoeid om het hoofd koel te houden . De vrije ruimte die de bezoekers nu weggaven werd niet benut en er werd paniekerig verdedigd. 1 minuut voor affluiten werd Geneiken dan in extremisnog beloond voor hun vechtlust. Na miscommunicatie in dethuisdefensie stonden de bezoekers plots met drie man alleen voor doel en een fractie later stond de 2-2 op het bord.