G.B. - Florida Boys Tervant

Een zwak G.B. roemloos onderuit tegen Florida.

In het matchbegin aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht. De G.B. eiste de bal op en ging gelijk op zoek naar de openingstreffer. Buiten enkele strubbelingen in de bezoekende rechthoek slaagde de thuisploeg er echter niet in de Florida doelman te verontrusten. Na vijf minuten scoorden bezoekers plots uit het niets. De G.B. defensie werd kinderlijk simpel uitgespeeld en de 0-1 was een feit. De G.B. was hier blijkbaar van aangeslagen, want plots lukte er nog weinig. Men probeerde wel maar de opbouw was te slordig en te traag. Een gretiger Florida hield de G.B.  makkelijk van zijn doel weg en counterde gevat. Een bezoekend doelpunt hing in de lucht en in de 25 ste minuut was het zover. Op een vrije trap bleef heel de G.B. linie gezellig toekijken hoe een Florida aanvaller Fabio simpel te grazen nam. De dubbele voorsprong was een feit en bleef ook tot aan het rustsignaal op het bord staan, want er gebeurde de laatste 10 minuten nog maar weinig noemenswaardig.

Na de rust plots een gretig G.B. Vanaf de aftrap druk naar voren. Dit loonde meteen, want al na 2 minuten maakte Gertjan op aangeven van Raf de aansluitingstreffer. Nog geen 5 minuten later stonden de bordjes al gelijk. Weer Gertjan stond na een hoekschop op de juiste plaats om zijn tweede van de namiddag in het mandje te leggen. De G.B. drukte door en leek het laken volledig naar zich toe te trekken. Op het kwartier leek Raf te scoren, maar zijn treffer werd terecht afgekeurd wegens handspel. Op de daaropvolgende Florida aanval was het aan de overkant wel raak. Dit op hoekschop waarbij de bal niet weggeraakte en in een pak van spelers uiteindelijk voorbij een kansloze Fabio over de doellijn rolde. De G.B. weer op achterstand zakte opnieuw weg naar hun slappe niveau van de eerste helft. Florida maakte hier handig gebruik van en legde 10 minuten voor affluiten een vierde in de G.B. kooi. Match beslist en het leek alleen maar wachten op een vijfde Florida doelpunt. De bezoekers misten echter een resem open kansen en vijf minuten voor het einde bracht Brecht de spanning terug door de 3-4 mooi overhoeks binnen te trappen.. De G.B. geloofde er plots weer in en ging met de moed der wanhoop op zoek naar de gelijkmaker. De bezoekers hielden echter vrij makkelijk stand en zo was de eerste G.B. nederlaag van 2014 een feit.

25 min.  Luts door Raf

3-4  Brecht

• Eerste nederlaag van de G.B. in 2014.  Een ploeg als Florida ligt ons sowieso niet en een te groot aantal spelers zijn in mindere doen. Deze nederlaag komt dan ook niet echt als een verrassing.
  • Hiermee werd een mooie reeks onderbroken, maar er volgen dit seizoen nog 9 wedstrijden met enkele toppers zoals  Bos en KWB Koersel. De G.B. heeft dus nog kansen genoeg om deze nederlaag deftig door te spoelen. Volgende week krijgen we op het tornooi van de Gul trouwens al een sterke Koerselse selectie voorgeschoteld. Meteen al een eerste gelegenheid om deze misstap recht te zetten. Deze wedstrijd begint zaterdag trouwens al om 13:00h!!!

Zaterdag ontvangt  G.B. de Florida Boys uit Tervant. Steeds een moeilijk te bekampen ploeg die de Geren-Bij niet echt ligt. Vorig seizoen ging de G.B. thuis nog kopje onder tegen hen. Begin dit seizoen ging gingen we ginder wel met 2-4  zege aan de haal. Dit in een knotsgekke wedstrijd waarbij zowel Lange,Shuyten als Stef uitvielen waardoor we op een gegeven moment zelfs genoodzaakt waren onze goalie Fabio in de spits te droppen.

Dit weekend telt de G.B. ook weer een aantal afwezigen.

Zowel Reet, Steven Mertens,Kristofs Mertens,Lange en Seeger zijn er om diverse redenen niet bij.

Gelukkig komen zowel Brendan als Schuyten terug uit blessure.

Tevens komen ook Luts,Brecht en Gertjan de ploeg uit de nood helpen zodat we uiteindelijk nog over 12 spelers beschikken

De Kring is nog een weekendje dicht. We komen dan ook voor en na de match samen in Sint-Baaf.