G.B. - FIBL Heppen

G.B. pakt vijfde zege op rij.

Zaterdag net voor de wedstrijd tikte de temperatuur 28 graden aan. Gelukkig zat de zon een beetje achter de wolken verstopt , maar de warmte was drukkend en het beloofde voor beide ploegen een zwaar namiddagje te worden.

T1 moest in laatste instantie  noodgedwongen zijn elftal nog wijzigen. William die normaal onder de lat zou plaats nemen bleek zich voor de middag nog geblesseerd te hebben. Daardoor moest er voor de tweede week op rij een veldspeler in doel gezet worden. Dit keer offerde Steven Schuyten zich op en maakte hij zijn debuut als goalie. Wie ook zijn debuut ging maken was Baar. Exact 28 weken na zijn zware knieblessure betrad hij weer in tenue het veld. Dit keer echter met het fluitje in de hand en een aantal gekleurde kaarten op zak, vastberaden om zijn eerste wedstrijd als scheidsrechter tot een goed einde te brengen.

De eerste kans voor de wedstrijd was voor de bezoekers. Schuyten moest echter niet in aktie komen, want hij zag een afstandsschot een half metertje over zijn kooi vliegen. De G.B. kwam traag op gang en  pas in de tiende minuut geraakte men voor het eerst aan het bezoekende doel. Het was dan wel meteen raak. Lange gaf een strakke pas op Raf die met een subtiel hakje Pieter alleen voor doel zette. Deze bleef kalm en de 1-0 stond op het bord. Vijf minuten later was de voorsprong al verdubbeld. FIBL leek een gevaarlijke aanval op te zetten, maar Stef ontfutselde hen op een knappe wijze de bal en lanceerde meteen Senne. Diens voorzet leek in de voeten van een bezoekende verdediger te rollen. Deze schoot echter een gigantisch gat in de lucht waardoor een volledig vrijstaande Raf tot zijn eigen verbazing simpel de 2-0 in het mandje legde. Lang kon de G.B. van deze dubbele voorsprong niet genieten want in de twintigste minuut slaagde de bezoekers er in de netten te doen trillen. Schuyten kon onvoldoende een afstandschot weren en zag de bal in de verste hoek tegen de netten rollen. Dit was even een tikje voor de G.B. en de enthousiaste bezoekers geloofden er weer in. De G.B. defensie kwam echter het laatste kwartier niet meer in de problemen en de beste kans was zelfs nog voor de thuisploeg. Net voor het rustsignaal duwde de bezoekende goalie een vrije trap van Lange in hoekschop. Deze hoekschop werd ver naar de tweede paal getrapt waar Brecht met het hoofd leek te scoren. Hij werd in laatste instantie echter uit evenwicht gebracht waardoor zijn kopbal alsnog het doelvlak miste. Even later mochten de spelers van een secuur fluitende Baar de kleedkamers gaan opzoeken.

De tweede helft trok de G.B. meteen in de aanval. Lange was gelijk dicht bij een treffer, maar zijn schot spatte uiteen op de bovenkant van de lat. De G.B. drukte door en FIBL leek te gaan kraken. In de 45ste minuut echter kreeg de G.B.  een zware tegenslag te verwerken. Raf die op snelheid een bezoekende verdediger ter plaatse liet, werd foutief tegen de zode gewerkt. Het was absoluut geen vuile of zware overtreding, maar Bossie kwam verkeerd op zijn schouder terecht. Hij kermde van de pijn en  kon onmogelijk verder. Even later zat hij dan ook in de wagen richting spoed. De G.B. was hierdoor eventjes het noorden kwijt en de bezoekers leken hier gelijk van te profiteren. Schuyten echter achtte zijn moment van glorie gekomen en hield met enkele knappe reddingen zijn netten schoon. Ondertussen was de zon door het wolkendek gedrongen en was de temperatuur nog wat opgelopen. Zowel bij de thuisploeg, als bij de bezoekers begonnen er gebakken lijken rond te lopen. Baar laste  op het kwartier dan ook wijselijk een drinkpauze in. Dit leek vooral de G.B. goed gedaan te hebben, want na de herneming waren ze duidelijk weer de gevaarlijkste ploeg. In de twintigste minuut was Senne dicht bij een doelpunt, maar zijn plaatsbal reikte niet ver genoeg naar de verste hoek, zodoende de bezoekende doelman het schot nog kon pareren. Even later was het de beurt aan Lange. Hij kon tweemaal van kortbij aanleggen, maar zijn kanon miste alsnog de goede richting. De bezoekers probeerden iets terug te doen, maar de G.B. defensie stond pal en Schuyten moest nog nauwelijks in aktie komen. Vijf  minuten voor affluiten rolde de sterk ingevallen Arno met een knappe beweging de linker flank op.  Zijn voorzet belandde via Senne in de voeten van Lange. Deze miste dit keer niet en de 3-1 was een feit. Match gespeeld zou men dan zeggen. Geen minuut later echter moest Schuyten zich toch nog eens omdraaien, nadat hij kansloos was op schot van net buiten de grote rechthoek. Dit was echter het laatste noemenswaardige wapenfeit van de match. Beide ploegen snakten naar wat schaduw en sleepten zich naar het einde. Het laatste fluitsignaal van Baar klonk dan ook voor heel wat spelers al muziek in de oren.

35 min.  Seeger door Arno

45 min. Raf door Seeger

1-0 Pieter

1-1 FIBL Heppen

2-1 Raf

3-1 Lange

3-2 FIBL Heppen

• Weer een mooie zege van de G.B. tegen een sterke en stugge tegenstander. Stef die de laatste weken sterk bezig is werd verdiend uitgeroepen tot man van de match. Toch ook een proficiat aan heel het team om in zulke tropische omstandigheden de overwinning weer naar zich toe te trekken.
  • Minder goed nieuws was natuurlijk het uitvallen van Raf. Aanvankelijk werd er gevreesd voor een sleutelbeenbreuk. De schade lijkt echter min of meer mee te vallen. Een barst in het sleutelbeen een gescheurd ligament van het schoudergewricht. Wij wensen Raf bij deze een spoedig herstel toe.
  • Tenslotte nog een dikke proficiat voor Baar die de wedstrijd goed onder controle had en mag terugkijken op een geslaagd debuut.

Zaterdag ontvangt  GB de  jonge garde van FIBL uit Heppen. Het  laatste onderlinge treffen dateert van 17/11/2012.. Dit was een spectaculaire wedstrijd waarbij de G.B. na een kwartier al tegen een 0-2 achterstand aankeek. Uiteindelijk won de G.B. nog met 7-3 waarbij Baar 4 treffers voor zijn rekening nam. Het matchverslag hiervan vind je nog terug in het archief van de verslagen.

Naar het schijnt zijn die gasten de laatste tijd goed bezig. De G.B. zal dus bij de les moeten zijn wil het zijn zegereeks niet onderbroken zien.

Er zijn door omstandigheden weer een hele resem afwezigen. Zowel Steven Mertens,Kristof,Fabio, Reet en Brendan zijn niet beschikbaar.

Goed nieuws komt wel van Steven Schuyten die na wekenlange blessure terug inzetbaar is.

Senne en William (die Fabios plaats onder de lat inneemt) komen ons team versterken. T1 beschikt zodoende over 12 spelers.

Iedereen wordt om 14.00h in de Kring verwacht.