PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

G.B. - FC Plat Dak

Wedstrijdverslag

Een lach en een traan.

September 2021. Eindelijk terug voetbal na een hele lange droogte wegens corona. Heel G.B. was super enthousiast om er weer in te vliegen. Iedereen was vastberaden om er een onvergetelijk seizoen van te maken. Het werd ook een onvergetelijk seizoen. Helaas niet alleen van plezier maar ook van menselijk drama waar we nog allemaal stil van worden.

De start was moeizaam. De eerste 4 wedstrijden werd er 2 maal verloren en 2 maal gelijk gespeeld. De trein kwam moeilijk op gang en het echte G.B. moest nog opstaan. Na de eerste zege op de 5de speeldag echter waren we meteen vertrokken. De volgende 25 wedstrijden bleef G.B. ongeslagen. Met 21 overwinningen  en 4 gelijke spelen kon men bijna een perfect rapport voor leggen. De 2-1 nederlaag tegen FC moderne op 23/4 kwam dan ook vrij onverwacht.

 

Verliezen is nooit prettig, doch op het terras na de match zat de sfeer er terug wat in en liep niemand er wat verloren bij.”

 

Dit was de afsluitende zin die de dag erop te lezen was op onze commentaar pagina. Naar wekelijkse gewoonte schreef onze trouwste supporter, bestuurslid en vriend Peter Lenz een leuk relaas van de voorbije zaterdag namiddag. Niemand besefte toen dat dit zijn laatste verslag zou worden. Een dag later maandag 25/4 werd Peter totaal onverwacht naar  spoed gebracht. Hij heeft nog tien dagen gevochten voor zijn leven maar helaas kon hij dit gevecht niet  winnen. Heel G.B. bleef verweesd achter. Iedereen zocht steun  bij mekaar  om dit drama te verwerken.

De zin om voetbal was even weg, maar al gauw kwam ook het besef dat we toch door moesten. Dat waren we aan onzelf en Lenz verschuldigd. Het teambuiding weekend ging uiteindelijk ook door en was naar verluid voor herhaling vatbaar. De kalender zat de laatste weken wel wat tegen. Er werden wegens omstandigheden een aantal wedstrijden afgelast waardoor buiten een minivoetbal weekend er maar 2 wedstrijden meer gespeeld werden. Hiervan werd er nog eentje gewonnen  en de laatste verloren. Het werd dus een seizoen van ups en downs. Van vreugde ( met onder andere sinds 2 jaar nog eens een geweldig clubfeest) maar helaas ook van verdriet.

Het werd een seizoen van een lach en …

 

Hierbij nog enkele cijfers.

Van de 32 gespeelde matchen werden er 22 gewonnen, 6 gelijk gespeeld en 4 verloren.

Er werd 150 gecoord en 60 keer een tegendoelpunt geslikt.

Mk werd topschutter met 45 doelpunten voor Robin 40 en Nico 15

MK werd ook uitgeroepen tot man van het seizoen met 163 punten voor Leeten 147 en Joris 125

Leeten eindigde aan de top van de waarheidstabel voor MK en Keizer.

De strijd voor de gouden schoen zal dan ook gaan tussen onze toppers Leeten en MK.

 

Tenslotte nog een dikke merci aan iedereen ( spelers en supporters) die zich weer ingezet heeft voor de club. Met speciale dank aan Steven Schuyten en Marnick om week na week onvermoeibaar alles in het werk gezet te hebben om voetbal op zaterdag namiddag mogelijk te maken. Ook aan Geus die zorgde voor het veld en de kantine. Onze voorzitter,bestuur en natuurlijk ook de sponsers . En uiteindelijk ook Postuum aan Lenz voor zijn jarenlange inzet en passie voor de Geren-Bij!

 

Een fijn verlof iedereen!!

Nabeschouwing

Er is nog geen nabeschouwing beschikbaar

Voorbeschouwing

Er is nog geen voorbeschouwing beschikbaar

Doelpunten

(nog) niet beschikbaar

Vervangingen

(nog) niet beschikbaar

Afbeeldingen