GB - Fc Moderne

Ruime zege G.B. tegen Fc Moderne

De bezoekers speelden het eerste kwartier met zijn tienen. De G.B. probeerde deze numerieke meerderheid meteen uit te buiten en ging op zoek naar een vroege treffer. Zowel Bossie , Brendan als Pieter kregen gelijk enkele unieke mogelijkheden om de score te openen maar de bal simpel in het mandje leggen bleek een te moeilijke opgave. Ook voor Steven die op een kwartier eentje liet liggen die hij er normaal met zijn ogen dicht binnen trapt. Na een kwartier waren de Moderners met zijn elf, maar het spelbeeld veranderde niet. Zonder goed te spelen domineerde G.B. en dwong kans op kans af. De bal wou er echter niet in en dan krijg je natuurlijk het deksel op de neus. Vijf minuten kwam het deksel er dan ook aangevlogen. Op een zeldzame counter maakten de bezoekers met een frommelgoal de 0-1. Dit had de G.B. alleen aan zichzelf te danken. Gelukkig kregen ze een minuut voor de pauze een cadeautje van de bezoekende defensie. Bossie nam dit in dank aan en schoot alsnog de gelijkmaker tegen de touwen.

Na de rust voetbalden de bezoekers beter mee. Fabio moest zelfs 1 keer goed uitkomen en voorkwam zo een nieuwe achterstand. De G.B. dwong nu een pak minder kansen af als de eerste helft maar bij de eerste mogelijkheid was het nu wel raak. Op het kwartier zette Bossie immers 3 man in de wind waarna hij niet egoïstisch breed legde op Pieter. Deze knalde vanuit een scherpe hoek de 2-1 tegen de touwen. De bezoekers probeerde te reageren maar de G.B. hield hen moeiteloos af. In de twintigste minuut kreeg Bossie een zware tackle te verwerken. De bezoekende aanvaller die de fout maakte blesseerde zichzelf hierbij zo erg dat hij zelfs met een ambulance moest afgevoerd worden. Na een tiental minuten werd besloten de wedstrijd te hervatten. De bezoekers nu met zijn tienen werden overlopen door een G.B. dat nu wel met zijn ogen dicht de weg naar de netten vond. Tien minuten voor affluiten gaf Cams zeer knap voor op Pieter die even knap afwerkte. Amper 2 minuten later was het Bossie die op aangeven van Pieter de 4-1 voor zijn rekening nam. En nog was het leed niet geleden voor de Moderners. Pieter nam er de laatste 5 minuten immers nog 2 voor zijn rekening. Zo stond bij het laatste fluitsignaal een toch indrukwekkende 6-1 op het bord.

1-1 Bossie

2-1 Pieter

3-1 Pieter

4-1 Bossie

5-1 Pieter

6-1 Pieter

65 min. Bossie door Schuyten

- Ondanks de grote score voor de tweede week op rij een vrij matige wedstrijd van de G.B. Fc Moderne was immers duidelijk niet op volle sterkte en moest nagenoeg een halve wedstrijd met zijn tienen spelen. Doch onthouden we dat we weer 6 doelpunten scoorden en nu al 7 keer op rij met de zege zijn gaan lopen. 7 wedstrijden op 7 winnen en een doelpuntensaldo van 37 tegen 11. Veel beter kan je een seizoen niet beginnen.

- Seeger en Lange die een knappe wedstrijd speelden werden met gelijke punten tot man van de match verkozen.

Zaterdag ontvangt G.B. FC Modrene uit Deurne. Ondanks dat we de laatste keer ginder ruim met 2-7 wonnen hebben we het thuis steeds moeilijk tegen hen. We zullen dan ook top moeten zijn willen we van de 7de overwinning op rij een feit maken.

Brecht en Marnick zijn niet van de partij. Ook Schuyten is nog steeds niet speelklaar.

We recuperen wel Cams en Stef. Zonder last minut afmeldingen beschikt T1 dan ook over 12 spelers.