PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

G.B. - FC Moderne

Wedstrijdverslag

De G.B. smeert Fc Moderne er vijf om de oren.

 

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. De rechterflank van de G.B. werd te makkelijk opgerold waarna de bal voor doel gebracht werd, deze belandde in de voeten van een volledig vrijstaande Moderne speler. Gelukkig trapte hij overhaast het kleinood naast de kooi. Dit was voor de G.B. meteen het signaal de wedstrijd in handen te nemen. Het balletje ging vlot rond en de nochtans sterke tegenstander kreunde onder de druk. Een doelpunt zat er aan te komen en na 10 minuten was het zo ver. Raf het straatje ingestuurd door Pieter schakelde zijn turbo in en liep een bezoekende verdediger die nog wanhopig probeerde te volgen los uit de voeten. Oog in oog met de doelman bleef hij kalm en de netten trilden een eerste maal. Vijf minuten later was de score al verdubbeld. Brecht stuurde Kristof met een prachtige een/twee alleen voor doel. Deze legde niet egoïstisch breed op de gevolgde Raf die zijn tweede van de namiddag simpel in het mandje legde. Fc Moderne probeerde iets terug te doen en even waren ze kort bij een treffer. Een strak schot leek immers in de linker benedenhoek doel te treffen. Fabio hield echter met een ultieme reflex zijn netten schoon. In de hierop volgende aanval was het aan de ander kant wel raak. Weer Raf werd diep gestuurd door Pieter. Hij omspeelde listig de doelman en zijn derde van de namiddag was een feit. Zijn tweede zuivere hattrick in twee weken! De G.B. hield de druk hoog en Pieter werd nog twee maal alleen voor doel gestuurd. Hij besloot echter telkens op de keeper en zo bleef tot aan het rustsignaal de 3-0 op het bord staan.

De G.B. begon iets te slap na de pauze. De bezoekers profiteerden hier bijna van, maar ze kenden pech toen een afstandsschot via de vingertoppen van Fabio op de dwarsligger belandde. Dit was voor de thuisploeg meteen het sein de wedstrijd weer in handen te nemen. Weer moesten de bezoekers achteruit en creëerde de G.B. kans op kans. De bal wou er aanvankelijk echter niet meer in. Zowel Kristof, Raf en Steven scoorden wel bijna maar kende pech met de afwerking. Brecht was nog het dichtst bij een treffer, maar ook zijn schot maakte kennis met de dwarslat. Een kwartier voor tijd lukte het dan toch. Kristof zette met een mooi dieptepasje Pieter nog eens alleen voor doel. Deze bleef nu wel kalm en de 4-0 stond op de bordjes. De match was gespeeld,voor de G.B. hoefde het niet meer en liet het tempo zakken. Fc Moderne was niet meer bij machte nog iets terug te doen en de score leek dan ook niet meer te veranderen. Brendan dacht daar echter anders over. 5 minuten voor tijd haalde hij vanop 30 meter onverwachts uit. Zijn schot belandde buiten het bereik van het bezoekende sluitstuk net onder de lat in doel. Dit prachtige doelpunt was meteen het laatste noemenswaardige feit van de match en een weer sterk fluitend Maurice zorgde er met het laatste fluitsignaal voor dat de 5-0 forfaitscore niet meer kon wijzigen.

 

Doelpunten:

1-0,2-0,3-0 Raf

4-0 Pieter

5-0 Brendan

 

Vervangingen: 35 min. Nick door Seeger.

 

- Brendan en Seeger werden tot man van de match verkozen. Brendan speelde vooral een sterke tweede helft met een mooie treffer als bekroning. Seeger was vooral sterk na de match. Hij trakteerde heel de ploeg in de kleedkamer op champagne. Dit werd natuurlijk gesmaakt en de sfeer zat er goed in. Mercie Seeger!!

- Met een 5-0 zege sluit de G.B. het jaar prachtig af. Er zijn ondertussen 16 wedstrijden gespeeld. Met 13 zeges, 2 draws en 1 nederlaag mogen we echt niet klagen. Vooral ons doelpuntensaldo is om u tegen te zeggen. 79 doelpunten gemaakt en 21 tegen, dat maakt een saldo van +58. Chapeau gasten.

- Enig minpunt is wel dat we in de eerste seizoenshelft abnormaal veel geblesseerden hadden. Stef en Brendan zijn gelukkig terug fit. Lange die zaterdag in laatste instantie geen risico wou nemen toch nog afhaakte is ook weer zo goed als speelklaar. Baar en Ruben hun revalidatie duurt echter langer dan gehoopt. Hen gaan we naar alle waarschijnlijkheid nog een aantal weken moeten missen. Ook Steven Schuiten is zeker nog 4 weken out. Ondanks de vele blessures zijn we er telkens in geslaagd een elftal op de been te krijgen. Met dank aan de gasten waarin we in moeilijke tijden altijd kunnen op rekenen om ons te depanneren. Mercie Kristof,Brecht,Luts,Gert-Jan,Thomas,Marten,Fabio,Ferla,Jolan en …..

Nabeschouwing

Er is nog geen nabeschouwing beschikbaar

Voorbeschouwing

Zaterdag moet de G.B. nog eens de wei in tegen FC Moderne uit Deurne (Diest).. Het laatste duel tussen beide ploegen dateert van eind september 2012.  Toen werd er op hun veld verloren met 3-2. ( Matchverslag hiervan kan je nog terugvinden onder huidig seizoen/archief/ 29-12-2012) Na de makkelijke wedstrijden van de laatste 2 weken is de speeltijd dus voorbij. Om de nederlaag tegen deze tegenstander weg te wissen zullen alle zeilen moeten bijgezet worden.

Baar,Steven Schuiten en Ruben liggen nog steeds in het lappenmandje. Reet is ook nog een weekendje afwezig.

Goed nieuws is wel dat Lange en Stef terug wedstrijdfit zijn.

We hebben dus net 11 basisspelers ter beschikking, Nick kan echter maar 1 helft meedoen en Arno is tijdens feestdagen wegens drukte in de winkel altijd twijfelachtig.

Daarom hebben we Kristof en Brecht ook opgetrommeld. T2 en T1 waren het er over eens dat in deze situatie en met de huidige golf van blessures  dertien spelers geen overbodige luxe is.

 

Iedereen wordt om 14.00h in de Kring verwacht.

 

Steven Schuiten en Pieter zijn van dienst. Nick heeft het sleuteltje.

Doelpunten

(nog) niet beschikbaar

Vervangingen

(nog) niet beschikbaar

Afbeeldingen