PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

G.B. - Fc Dow

Wedstrijdverslag

Doelpuntenkermis aan de Everselse kiezel!

De G.B. probeerde vanaf het eerste fluitsignaal Dow onder druk te zetten. Dit lukte aanvankelijk aardig en na 5 minuten wist men het lichte overwicht al om te zetten in een doelpunt . Het was Pieter die de netten een eerste keer deed trillen en de 1-0 stond op het bord. Lang kon G.B. niet genieten van deze voorsprong want amper 5 minuten later stonden de bordjes al gelijk. Bij de eerste bezoekend aanval was Ferla immers geklopt en alles was te herdoen. Dit doelpunt gaf de bezoekers vleugels en langzaam maar zeker namen ze het initiatief over. De G.B. defensie had handen te kort en in de 20ste minuut moest Ferla zich een tweede keer omdraaien. Amper een minuut later leek het licht voor de thuisploeg helemaal uit te gaan. De thuisdefensie werd immers simpel opgerold en de 1-3 was een feit. De G.B. leek verslagen en had veel geluk dat een bezoekende aanvaller oog in oog met Ferla de 1-4 liet liggen door de bal knullig naast te leggen. Dit zou de bezoekers zuur opbreken want een minuut later scoorde Pieter met een droge knal plots vanuit het niets de aansluitingstreffer. Ineens  geloofde de G.B. er weer in en nu was Dow even de pedalen kwijt. De thuisploeg profiteerde hiervan en scoorde net voor het rustsignaal de gelijkmaker. Dit weer via Pieter die zijn derde doelpunt de 3-3 ruststand op het bord zette.

De G.B. begon het sterkst na de rust. Lange kreeg meteen een goede mogelijkheid maar miste net doel. Even later was ook Pieter er dicht bij , maar zijn kanon miste als nog de precisie van de eerste helft. De G.B. bleef aandringen maar het waren de bezoekers die na een kwartier op de counter weer op voorsprong kwamen. De thuisploeg was echter verre van aangeslagen en sloeg binnen de minuut  terug . Het was weer Pieter die scoorde en de 4-4 was een feit. Beide ploegen wilden meer en gingen vol voor de winst. Uiteindelijk leek G.B. nog aan het langste eind te trekken want 5 minuten voor tijd scoorde Pieter zijn 5 de van de namiddag. Doch nog was de wedstrijd niet beslist want amper twee minuten later versierde Dow een penalty. Deze werd feilloos omgezet en weer stonden de bordjes gelijk. Een eindoffensief zat er voor geen van beide ploegen meer in en zo bleef de spectaculaire 5-5 tot het laatste fluitsignaal op het bord.

 

Doelpunten:

1-0 Pieter

2-3 Pieter

3-3 Pieter

4-4 Pieter

5-4 Pieter

 

Vervangingen:

35 min.  Seeger door Marnick

35 min. Steven Schuyten door Arno

 

  • Knappe wedstrijd van de G.B. tegen een sterke tegenstander. Sterk hoe er telkens teruggevochten werd na een achterstand. Doch spijtig genoeg was zaterdag een voorsprong vasthouden ook voor de G.B. een te moeilijke opgave.
  • Pieter die voor het eerst in 5 matchen nog eens beschikbaar was speelde een dijk van een wedstrijd. Hij nam al de G.B. treffers voor zijn rekening en scoorde zo maar liefst 5 doelpunten. Hij werd dan ook oververdiend tot man van de match verkozen.

 

 

Nabeschouwing

Er is nog geen nabeschouwing beschikbaar

Voorbeschouwing

Zaterdag speelt G.B. gastheer voor FC Dow Tessenderlo.. Het is al een dikke 3 jaar geleden dat we nog tegen hen speelden. Toen nog op het veld van het ter ziele gegane Dow Tessenderlo. Hun ploeg is wel blijven bestaan en naar het schijnt hebben ze een sterk elftal.

De G.B. telt weer een aantal afwezigen. Zowel Bossie,Kristof,Fabio,Steven Mertens,Stef en Stefano zijn om diverse redenen nietbeschikbaar..

Pieter,Brecht,Seeger en Nick zijn wel terug van de partij. Ook Gertjan komt G.B. nog eens uit de spelersnood helpen. T1 beschikt zo over 12 man.

De wedstrijd begint een uurtje later dan normaal om 16.00h

Brecht en Arno zijn van dienst

Doelpunten

(nog) niet beschikbaar

Vervangingen

(nog) niet beschikbaar

Afbeeldingen