PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

GB - FC De Stoempers Westerlo

Wedstrijdverslag

Klinkende zege tegen de Stoempers uit Westerlo.

 

G.B. keek er al een tijdje naar uit om de Stoempers te ontvangen. Begin dit seizoen kreeg G.B. immers zijn tot nu toe enige nederlaag van het seizoen aangesmeerd van de mannen uit Westerlo. De manier waarop we toen onverdiend met 1-0 de boot in gingen was nog niet helemaal verteerd en de drang om dit op een sportieve manier recht te zetten was groot.

G.B. zette dan meteen ook hoog druk en na 5 minuten lag de bal al in het mandje. Wie anders dan Robin knalde op assist van Lange de 1-0 tegen de touwen. Hierdoor kreeg G.B. echter iets te veel vertrouwen. De G.B. defensie acteerde te nonchalant en liet zich een tweetal keer simpel de bal af snoepen. Gelukkig namen de bezoekers deze cadeautjes niet aan en hield onze gelegenheidsdoelman Bossie zijn netten schoon. Deze verwittigingen maakten de G.B. wakker en er werd terug een versnelling hoger gespeeld. Dit loonde meteen want op het kwartier knalde Robin weerom op assist van lange de 2-0 op het bord. Amper een minuut later werd Robin door Joris alleen voor doel gezet. Dit keer werd hij echter afgestopt door de Westelse goalie. Geen nood want een paar tellen later was hij wel weer aan het feest en kopte hij schijnbaar eenvoudig de 3-0 tegen de touwen. Zijn zoveelste hattrick van het seizoen!! Om dit in de verf te zetten lapte hij er dan nog maar eens een vierde bij. Weerom op assist van Lange wiens voorzetten als vanouds weer perfect afgeleverd werden. De bezoekers konden amper iets terug doen en probeerden wanhopig G.B. af te stoppen. Hierbij werd bij momenten de hakbijl boven gehaald. Brecht werd op een bepaald ogenblik bijna in twee getrapt. net als in Westerlo leek de wedstrijd te ontaarden. Gelukkig liet G.B. zich dit keer niet meeslepen en bleef men voetballen. Vijf minuten voor de pauze werd Brecht binnen de grote rechthoek neergemaaid. Baar wees naar de stip en Bait knalde de forfaitcijfers op het bord. Net voor de koffie moest Westerlo nog een zesde doelpunt slikken. Joris kreeg deze op zijn naam maar had wel heel veel meeval toen hij zijn voorzet zag afwijken en in doel belanden.

G.B. begon slapjes aan de tweede time. Bossie liet een terugspeelbal onder zijn voet doorglippen maar kon gelukkig het leder nog net op de doellijn een halt toeroepen. Even later trok Nick aan de noodrem en stopte hij net voor de grote rechthoek een doorgebroken Westel aanvaller foutief af. Hier mocht hij van geluk spreken dat Baar geen rood onder zijn neus duwde. Na 10 minuten schoot G.B. eindelijk terug wakker. De Stoempers werden weer netjes op eigen helft gedrukt en liepen achter een ongrijpbare bal aan. De druk op het Westel doel werd groot en doelpunten konden niet uitblijven. En die kwamen er ook aan een sneltempo. Robin zorgde op assist van Marnick voor de 7-0. Maar vooral de 8-0 van Geus was er eentje om in te kaderen. Met een halve omhaal nam hij een verre voorzet in 1 tijd op de slof en knalde hij het leder recht in de kruising. Een werelddoelpunt dat de aanwezigen niet snel zullen vergeten. Nog was de G.B. honger niet over. Er werd niet van het gas gegaan en men ging op zoek naar de dubbele cijfers. Daar slaagde men ook in. Eerst scoorde Conte de 9-0 en dan was het de beurt aan Jeanke om de 10-0 vast te leggen. Nog was het leed van de bezoekers niet geleden. Net voor tijd immers scoorde onze topschutter Robin zijn zesde van de namiddag en zette zo de 11-0 eindstand op het bord.

Nabeschouwing

- Een schitterend sportief antwoord van G.B. op de controversiële nederlaag in Westerlo. Proficiat aan het hele team.

- Robin die maar liefst 6 keer scoorde is tegenwoordig in grote doen en werd weerom terecht tot man van de match verkozen. Zijn teller staat intussen alweer op 50. Straf!!

- Tenslotte nog een bedankt aan de gastspelers om ons uit de nood te helpen.

Voorbeschouwing

Voetbalfanaten! 

Zaterdag krijgen we bezoek van het zwarte beest Fc de stoempers uit Westerlo! Voorlopig onze enige nederlaag dit seizoen op hun veld! Tijd om orde op zaken te stellen en dit voorvalletje recht te zetten..Het was weer krabbelen voor 11 man bijeen te krijgen, maar het is T4 toch gelukt om er 12 te vinden! 12 krachtpatsers weliswaar: Bavo “Puyol”, “boom op stelten” Nick, T4 Marnick, “gouden linker” Cris, “Radja” Bait, “King” Cuppie, “dare 2 Zlatan” Conte, Kris “de tank”, Thoelen “the Rock” “Mr. Geren-bij” Lange, “KDB” Paletti en “all star” Robin. Deze kanjers gaan het moeten doen!! Er zal wel iemand zich moeten opofferen voor tussen de palen te gaan staan. Aan T1 de moeilijke opdracht om iedereen op de juiste plaats te zetten zodat we op zijn sterkst Westerlo gaan kunnen bekampen! Komop makkers, iedereen fris en nuchter aan de aftrap zaterdag! Er zijn ook nog 3 belangrijke mededelingen van T4 zaterdag dus na de match iedereen in de kleedkamer of samenblijven op de plein aub!

Brecht en Robin zijn van dienst!

Samenkomst om 14u10 in de Kring.

Doelpunten

5 min Robin 1-0
16 min Robin 2-0
20 min Robin 3-0
25 min Robin 4-0
30 min Bait 5-0 (penalty)
35 min Joris 6-0
52 min Robin 7-0
53 min Geus 8-0
56 min Conte 9-0
60 min Jeanke 10-0
63 min Robin 11-0

Vervangingen

35 min Conte door Vis
35 min Lange door Jeanke
35 min Joris door Geus

Afbeeldingen