PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

GB - Fc De Kosters Nieuwerkerken

Wedstrijdverslag

Matig G.B. pakt uiteindelijk ruime zege tegen De Kosters!

 

G.B. begon pover om niet te zeggen zwak aan de wedstrijd. De eerste kans was dan ook voor de Kosters. Na balverlies van de G.B. defensie kreeg een Koster vrije baan richting doel van Ferla. Gelukkig knalde hij het leder recht in de armen van onze goalie. Na 10 minuten kwam G.B. ook eindelijk opzetten. Seeger werd alleen voor doel gezet. Hij besloot echter overhaast op de bezoekende goalie. G.B. leek hiermee wel gelanceerd en zette de Kosters nu toch onder druk. Op het kwartier leverde Nick Vdb de perfecte voorzet af richting Geus. Deze leek te scoren maar legde de bal nog over het lege doel. Geen nood echter, want even later trof Geus wel raak. Met wat geluk kreeg hij de bal binnen de grote rechthoek in zijn bezit en legde hij koelbloedig de 1-0 in het mandje. Nu doorduwen dacht de G.B. aanhang. Niets was echter minder waar. G.B. begon na deze goede 10 minuten weer zeer slordig en laks te spelen. Iedereen liep uit positie en men bakte er niks meer van. De Kosters vonden dit best ok en knokten zich terug in de wedstrijd. Er kwamen ook kansen voor de bezoekers waarbij G.B. telkens goed weg kwam. Dit kon echter niet blijven duren en net voor de pauze was het zo ver. Twee bezoekers verschenen alleen voor doel en gaven Ferla kansloos het nakijken. De Kosters hadden hun oververdiende gelijkmaker te pakken. Zo werd er met een 1-1 op het bord de koffie opgezocht.

Iedereen werd tijdens de rust nog eens op zijn plichten gewezen en 3 verse krachten werden ingezet. G.B. begon dan ook sterk aan de tweede time. De ingevallen Bossie leek meteen te scoren maar legde de bal ongelukkig naast het lege doel. Even later knalde diezelfde Bossie echter wel de 2-1 droog tegen de netten. In plaats van nu wel door te drukken liet G.B. echter weer het gas los. De Kosters gingen op zoek naar de gelijkmaker en waren er heel dicht bij toen Reet bijna een voorzet in eigen doel werkte. Het zat niet mee voor de Kosters. Zeker niet toen de bezoekende defensie op het kwartier de bal naar voor wilde knallen. Bossie belette dit echter en blokkeerde de bal die tot ieders verbazing buiten het bereik van de doelman richting Koster doel tegen de netten rolde. 3-1 en match gespeeld. Deze klap kwamen de bezoekers immers niet meer te boven en een bevrijd G.B. draaide nu wel op volle toeren. De doelpunten volgende elkaar dan ook snel op. Brendan tekende met het hoofd de 4-1 aan op assist van Seeger. Bossie met het hoofd de 5-1 op corner van Seeger. Diezelfde Seeger zorgde voor de 6-1 na een knappe run en dito assist van Bossie. Ook Marnick leek te scoren maar zag zijn schot via de binnenkant van de paal terug in het veld rollen. In de laatste minuut konden de Kosters de eer nog redden op strafschop zodat de wedstijd eindigde met 6-2 op de bordjes.

Nabeschouwing

- Derde zege op rij voor de G.B. dat na een zwakke eerste helft uiteindelijk toch verdiend aan het langste eind trok.

- Bossie en Stef werden tot man van de match verkozen.

- S Avonds was het party time. Erik (50) en Jos (60) gaven een feest in de muze. Heel de G.B. aanhang was aanwezig en het werd weer een spetterende onvergetelijke avond. Nog eens Proficiat en bedankt Jos en Erik!!! De fotos staan op de site bij dit matchverslag, maar ook onder de fotogalerij van de site.

Voorbeschouwing

Voetbalvrienden,

Morgen hoog dag voor elke GB'ers met s'avonds de verjaardagsfuif van Butcher en Cupper, maar eerst VOETBAL!! We nemen het morgen thuis op tegen Fc De Kosters uit Nieuwerkerken, een ploeg die ons niet onbekend is want de laatste jaren spelen we wel vaker tegen elkaar.  De laatste ontmoeting maart dit jaar wonnen we nog vlot met een 8-1 zege, van onderschatting mag weer geen spraken zijn!! 

Bij de GB wordt elke week de ziekenboeg groter en groter, vorige week op het veld van de wrakken blesseerde targetspits Mertens zich aan de duim en gaat hoogstwaarschijnlijk onder het mes moeten. Spoedig herstel makker.  De revalidatie van Bait en Palletti zit dan wel weer op schema, met wat meeval zien we Bait spoedig terug aan het werk.  Ook na enkele maanden rust keren morgen 2 clublegendes terug, Reet en Seeger zijn morgen terug van de partij!!  Ook gaan we morgen voor het eerst dit seizoen het debut zien voorjaarsaankoop Andy.  We missen morgen dus verschillende kleppers waaronder topschutter Robin, Paletti en Bait.  De 14 koppige kern bestaat morgen dus uit een pak schoon volk, in doel Ferla met voor hem gouden schoen Marnick, Nick, Andy, Reet en butcher jr Stef.  Het middenveld met koning (.....) Brecht die de lijnen samen met Bavo moet uitzetten, op de flanken Brendan, VDB. Vooraan keuze zat met de onstopbare tank Geussens, Bossie en onze captain Seeger.  Man in vorm Conte wil van zijn super vorm gebruikmaken nadat hij vorige week  liet zien dat hij momenteel onmisbaar is als draaischijf van de GB, op welke positie Witte deze klasbak morgen gaat zetten is nog onduidelijk.  Misschien wel in doel... :-) 

"Every party starts with a victory" zei iemand wijs ooit, we zijn aan onze kameraden Butcher en Cupper verplicht morgen de 3 punten mee naar de Muse te nemen en er een dikke lap op te geven!! 

We komen samen om 14u15 in de kring of 14u30 aan St Baaf.  

C'mon GB

Van dienst zijn morgen Brendan en Bossie

Doelpunten

24 min 1-0 Geus
34 min 1-1
40 min 2-1 Bossie
49 min 3-1 Bossie
53 min 4-1 Brendan
58 min 5-1 Bossie
65 min 6-1 Seeger
70 min 6-2

Vervangingen

35 min Andy door Marnick
35 min Bait door Brecht
35 min Nick VDB door Nick

Afbeeldingen