GB - Fc De Kosters Nieuwerkerken

G.B. neemt vlotjes de maat van de Kosters.

Van bij de aftrap nam G.B. de wedstrijd stevig in handen. Al in de eerste minuut zette Geus Robin alleen voor doel. Deze puntte de bal netjes door de benen van het Koster sluitstuk, maar het leder rolde net naast het lege doel. Hier kwamen de bezoekers gelijk goed weg. 2 minuten later was het echter wel raak. Dit via Glen die diep gestuurd op de rechterflank onhoudbaar de 1-0 tegen de touwen knalde. Amper 3 minuten later was de score al verdubbeld. Dit via Robin die weinig in de weg gelegd werd en simpel de 2-0 in het mandje plaatste. Wedstrijd meteen gespeeld. Het was immers vrij snel duidelijk dat G.B. veel te sterk was voor de Kosters. De bezoekers geraakten amper over de middenlijn en G.B. creëerde kans op kans. Een doelpuntenkermis hing in de lucht. Op een of andere manier echter slaagde G.B. er in een 15 tal open kansen vakkundig de nek om te wringen. Bij momenten leek men het er om te doen. Zelfs de bal vanop 3 meter in een leeg doel leggen lukte niet. Zo haalden de Kosters de rust met maar een 2-0 achterstand.

De eerste kans na de rust was jawel voor de Kosters. Dit via vrije trap die onze gelegenheidsdoelman Bossie met zijn vuisten onschadelijk maakte. Dit was meteen ook de enige keer dat de bezoekers enige dreiging konden forceren. Voor de rest was het al G.B. wat de klok sloeg. Het Koster doel werd belegerd en weer werden heel wat kansen de nek omgewrongen. Maar in tegenstelling tot de eerste helft werden er dit keer toch wel wat meer mogelijkheden benut.Glenn op assist van Schuyten scoorde de 3-0. Schuyten zelf tekende op aangeven van Conte de 4-0 aan. Daarna eiste Robin de hoofdrol op en knalde een zuivere hattrick op het score bord. Uiteindelijk had Conte het laatste woord door net voor affluiten de 8-0 eindstand vast te leggen.

- Makkelijke zege voor G.B. tegen de Kosters die nog nooit wonnen tegen G.B. maar het in het verleden toch meer weerstand boden dan dit weekend.
- De gebroeders Nick en Steven werden tot man van de match verkozen.

Voetbalvrienden,

Namiddag weer een mooie affiche GB - FC de Kosters, een dikke 2 maand geleden speelde we nog tegen elkaar en won de GB met 6-2, van onderschatting mag zeker geen sprake zijn!!

Bij de GB was het weer zoeken naar 11 man door de grote ziekenboeg en afwezigen.  Toch zijn we er in geslaagd om net aan 11 GB'ers te geraken door wat hulp van Glen die ons de laatste weken wekelijks depaneerd.  Dit is de kern,  in doel Schuyten, de verdediging Stef Marnick Nick en Conte.  Het middenveld met Bavo Brendan Glen en achter de spitsen Geus.  In de aanval het koningskoppel Bossie en Robin.

We komen samen om 14u15 in de kring of om 14u30 op St Baaf.