PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

GB - Fc De Kosters Nieuwerkerken

Wedstrijdverslag

 

 

'GB pakt felbevochten zege na sterke tweede helft.'

Op initiatief van de Geren Bij Casuals speelden we dit weekend een galamatch tegen de Kosters uit Nieuwerkerken. Na weken van voorbereiding door oud-spelers en spionkop hoopten we dit weekend alleen nog op een paar zonnestralen. Uiteindelijk sfeer en gezelligheid, een tien. Met het thuisvak gevuld door spandoeken, muziek, vuurwerk, rook, lawaai, veel glazen boterhammen en 'stokskes' di Sotto Choc gingen we zaterdag om 15u naar het eerste fluitsignaal. 

De match ging rustig van start. Beide ploegen keken een beetje de kat uit de boom niet goed wetend wat te verwachten. Aan de overkant stonden de supporters te popelen om de eerste acties van hun vedettes te beoordelen. De bal circuleerde na een paar minuten goed bij thuisploeg waardoor het eerste doelgevaar niet kon uitblijven uiteraard. Met een mooie steekpas werd Witte op de rand van de zestien aangespeeld. De thuisaanhang met veel gejuich, geschater en tumult stuwden hun spits richting doel. Witte dreigt met een eerste schot, maar kapt dan terug en zet de verdediger op het verkeerde been. Met de bal voor zijn rechter en verdedigers aanstormend kapt hij beide verdedigers nog eens uit, kapt nog eens terug, en plaatst hem mooi in de hoek van de goal. Goalllll! Het stadion ontploft, keeper en verdediging kansloos. '7: 1-0. Na het eerste kwartier neemt de fysieke capaciteit van de Geren Bij af, en is het afhankelijk van een technisch sterk middenveld en het diepsturen van Segers P. We behouden wel overmacht in de match. Op het half uur krijgen de bezoekers een vrije trap een aantal meter buiten de zestien. Door een onschuldige tackle van Bervoets E. , tevens oudste man binnen de lijnen, vloog tegenstander en bal een meter de lucht in. Supporters gierden van het lachen, want ook Commandant had zijn handelsmerk kunnen tonen aan de 80 opgekomen supporters. De vrije trap werd door De Kosters niet benut, doch de eerste kansen werden door hun afgedwongen. Hierna volgde een applauswissel voor Bervoets, die in een kleine euforie het veld afkwam. Mission accomplished, klonk het. Geren Bij nam gas terug, en de bezoekers konden hun eerste kansen creëeren via schoten uit de tweede lijn die niet ongevaarlijk waren. Gelukkig konden we rekenen op een sterk keepende MK onder de lat. Zowel Jackers (blessure), Butcher en Daniels worden nog voor de eerste half-time gewisseld, waardoor het vertrouwen van de Kosters groeit. De trainer vuurt nog een laatste keer zijn troepen luidkeels aan. Want met de 1-0 is dit de beste uitgangsposititie van de Kosters sinds lang tegen de Geren Bij. ze weten dat als ze willen winnen, het vandaag moet gebeuren. Desondanks blijven de laatste tien minuten zonder gevaar. Eigenlijk had niemand nog oog voor het spel. De aandacht ging uit naar onze huidige topscoorder die met zijn Drone voorzien van camera, de hele wedstrijd vastlegde op beeld. Het projectiel filmde af en toe op luttele meters de zone van de waarheid. Duur speelgoed, me dunkt. 

Tweede helft:

De tweede helft ging van start met vers bloed/alcohol bij de thuisploeg. Met drie jongere spelers gaat het tempo de lucht in en al snel valt er een tweede doelpunt. Mr Geren Bij Lange zet de bal voor en bossie moet hem van op een paar meter maar binnenleggen. De Keeper weer kansloos. Na tien minuten via de rechterflank twee heerlijke tunnels van lespoix K. die zijn tegenstander te kijk zet. Het brengt hem alleen voor goal maar zijn puntertje miste kracht. Technisch hoogstandje weliswaar! Vijf minuten later komt via een lange bal van MK die over alles en iedereen waait, Segers P. alleen voor doel. Hij werkt beheerst af. 3-0. Dan is het aan de Kosters, met een mooi schot zetten de bezoekers de bordjes op 3-1. Enkele minuten erna valt de bal via een voorzet stil op rand van de zestien. Bossie haakt een verdediger waardoor Segers de tijd krijgt om aan te leggen. 4-1. Netjes afgewerkt van een discutabel doelpunt. de kosters voelen zich een beetje bekocht door een fout op hun verdediger. Na een moeilijke eerste helft komt Segers P. dan toch los. Erna zijn het de Kosters die proberen de wedstrijd in handen te krijgen; zo krijgen ze een kwartier voor affluiten een terechte penalty. MK die bekend is als penalty specialist doet wat we gewend zijn; via de vingertoppen gaat de bal centimeters over de kruising. Het blijft  4-1 in het voordeel van De geren Bij. MK met weer één van zijn veraderlijke uitrappen lanceert hierna Bossie voor een laatste keer voor een spurt van 50 meter. Samen met Vandereyt K. die zijn turbo heett opengegooid voor een nog langere spurt gaan ze alleen op doel af. De bal wordt niet zelfzuchtig breedgelegd en vakkundig binnengetikt door Reet. Euforie van korte duur wegens buitenspelval. De teleurstelling was allom bij Vandereyt die aanlegde voor zijn tweede van het seizoen en een sterk begin van het seizoen wou bekronen met een doelpunt. 'Het was me niet gegund vandaag'  verklaarde hij na de match. Tegen het einde van de match geraken de gemoederen heel even oververhit. Beide ploegen verklaren wel beide in fout te zijn en er wordt dan ook na de match bij gelegd. We hopen dat hier niet te zwaar aan getild wordt want we hebben tot nu toe alleen maar sportieve onderling confrontaties gehad. Nogmaals, we verklaarden beide in fout te zijn. De bezoekers zakte na de match ook nog af naar het veld waar heet feest verder ging. En dit eindigde tot in de vroege uurtjes bij sommige.

 

 

# Man van de match: Witte met zijn vroege openingstreffer

# Bedankt aan alle supporters en sponsers voor deze ongelofelijke realisatie, niet minder dan 82 man en ne pèrdekop zakte af naar Eversel.

# Bedankt aan alle oude gloriën om ons de drie punten te bezorgen!

#leeft marnick terug?

Nabeschouwing

Er is nog geen nabeschouwing beschikbaar

Voorbeschouwing

Voetbalvrienden,

Morgen nemen we het op tegen De Kosters uit Nieuwerkerken, dit keer niet met de huidige ploeg maar met onze veteranen.  De laatste 3 wedstrijden tegen ze won de GB altijd makkelijk maar kunnen we het ook met onze oude jongens. 

 50 jaar GB moest op een speciale manier gevierd worden, zo kwamen we op het idee om alle oude rotten nog eens samen te troepen en ze een match te laten spelen.  Dit idee viel bij vrijwel iedereen in de smaak, en zo ontstond de galamatch tegen de Kosters.  Laat me even voorstellen aan de 14 spelers die morgen aan de aftrap verschijnen. In doel neemt de all-time topschutter met 69 goals op een seizoen en gelegenheids doelman MK plaats, stiekem hopen we allemaal dat hij ook even plaats neemt in de spits en laat zien dat hij nog altijd even makkelijk de weg naar doel vind!!!  In de verdediging nemen enkele clublegendes hun vaste stek weer in, klinkende namen die elke GB’ er wel kent Butcher, Commandant, Zwarte Parel, Reet, Mol en Putje.  Eric aka The Butcher heeft zijn naam zeker niet gestolen, morgen zien we waarom. Commandant is morgen de man met de meeste caps op de teller, 30 jaar GB als actief speler en 10 jaar al supporter nummer 1, zijn missie is morgen de spitsen van de kosters  te ontmantelen.  De eerste niet Europese speler bij de GB was Ruben of beter bekend als de Zwarte Parel, heerlijk om morgen weer deze klasbak in actie te zien.  Langst hem nog zo een bikkelaar en ervaren rot, genaamd Mol. Standaard op de voorstopper en 20 jaar dienst Putje. Laatste man, back, voorstopper maakt niet uit voor Reet, deze jonge heeft weken uitgekeken naar deze match en is klaar om er voor 100% voor te gaan.  In het middenveld de man van de laatste jaren, het loopwonder, mister GB, onze goudenschoen Lange. Voor hem of rond hem de tita tovenaar Luc “ the machine” Liesenborgs, benieuwd of hij zijn oude niveau kan halen...als dit gebeurt zal het moeilijk worden voor de Kosters. Een speler waar ik weinig info over heb is Wim, het enige wat ik weet dat deze meneer een stukste kan sjotte...Op de flank, loopwonder en beste linkerflank ooit Stijn.  Aan de andere zijde, moeilijk om hier iets over te zeggen; ze noemen hem Kurt. Verder geen info bekend.  Is de spits onze huidige T1 en clubicoon Witte, zijn doel de opwarming overleven. Onze leider en kapitein van het laatste decennium, DE clubspeler en publiekslieveling Seeg, hij zal morgen voor de goals zorgen en de GB naar de overwinning leiden.  

Mannen ik hoop dat iedereen kwetsure vrij is en klaar voor te knallen!!

We komen samen om 14u in de kring. 

De harde kern, de casuals verwachten jullie om 14u45 op het veld. 

C’mon GB

Doelpunten

(nog) niet beschikbaar

Vervangingen

(nog) niet beschikbaar

Afbeeldingen