G.B. - FC De klok

Moeizame zege tegen de klok.

Beide ploegen vlogen er vanaf het eerste fluitsignaal er meteen stevig in. G.B was aanvankelijk wel de betere ploeg en vertoefde vooral op de helft van de tegenstander. Het lichte overwicht in kansen omzetten lukte echter niet. Enkel Robin was er op het kwartier dicht bij, maar hij zag zijn schot via de buitenkant van de paal in doeltrap verdwijnen. De bezoekers beperkten zich vooral tot verdedigen en konden Leeten geen enkel maal echt testen. Enkel op hoekschop waren er enkele gevaarlijke standjes voor het G.B. doel te noteren, maar de bal werd telkens over of naast gekopt. Maar ook G.B. geraakte er voetballend niet door. Het is dan ook geen toeval dat het doelpunt in minuut 20 viel op een stilstaande fase. Caubergs stond na een hoekschop aan de paal volledig vrij en kopte de bal droog tegen de netten. Na deze 1-0 veranderde het spelbeeld niet. G.B. dominant maar niet gevaarlijk. Robin was er wel nog eens een tweede maal dicht bij maar zag zijn lob op de lijn gered. Zo leek het er op dat G.B. met een kleine marge de rust zou halen. In minuut 30 echter kreeg men plots hulp van de tegenstander. De bezoekende doelman miste volledig zijn doeltrap en legde het leder pal in de voeten van Nico die het cadeau gretig aannam en eenvoudig de 2-0 tegen de touwen knalde.

De tweede helft leek aanvankelijk de zelfde weg op te gaan. Een dominant G.B. dat niet schitterend speelde maar de controle behield. De thuisploeg begon echter met de minuut slechter te spelen en de bezoekers knokten zich langzaam maar zeker in de match. Het was nu de Klok dat meer op de helft van G.B. vertoefde en in de 50ste minuut werden ze beloond voor hun vechtlust. Een klokspits kreeg met wat geluk aan de rand van de rechthoek de bal in zijn voeten. Hij twijfelde niet en legde het leder netjes in de verste hoek voorbij de kansloze Leeten. 2-1 en de spanning was terug. G.B. probeerde zich te herpakken maar bakte er weinig of niks meer van. Gelukkig hield de defensie wel stand. De klok probeerde wel het G.B. doel te belegeren maar Leeten moest amper zijn kunnen tonen. Zo leek G.B. heel moeizaam de zege naar zich toe te trekken. En dit lukte uiteindelijk ook, al kwam men in de blessuretijd heel goed weg toen een bezoekende aanvaller na een hoekschop de bal maar millimeters over het G.B. doel kopte.

- De eerste zege van 2022 is een feit, maar dit was er geen die in de geschiedenisboeken gaat. Vooral de tweede helft was zacht uitgedrukt niet goed. G.B. zal uit een ander vaatje moeten tappen wil men de ongeslagen reeks verder zetten

- Bait die stilaan maar zeker na een hoop blessures zijn oude niveau aan het terug vinden is werd tot man van de match verkozen.

Beste voetballiefhebbers

Morgen matchday! Geren-bij Vs De klok, een jonge ploeg die er altijd vol voor gaat en ook de nodige kwaliteiten heeft om ons het altijd heel moeilijk te maken. De laatste wedstrijden wonnen we steeds met een klein verschil, tijd om morgen de klok terug te draaien en de 3 punten thuis te houden. We beschikken over een kern van 15 toppers! In doel hebben we netbeheerder “Big Arms” Leeten, in de verdediging “Houthakker” Stef, “Keizer” Cau, “El Capitano” Marnick en “Dancing With The Stars” Bavo, in het middenveld hebben we “Grootgrondbezitter” Brendan, onze eigen “KDB” Paletti, “Radjaaaa” Bait, “Red Thunder” Geus, “Prodigy Of The Black Pearl” Bossy, “Robocop” VDB, “Plantendeskundige” Doriano en “DaretoZlatan” Conte. En de spitsen van dienst “Arjen” Robin en Nico “De Tank”! C’mon Geren-bij!!! 200% inzet en vlammen morgen!

Samenkomst om 14u25 op de plein, de Kring is toe..

20 min 1-0 Caubergs
30 min 2-0 Nico
50 min 2-1

35 min Doriano door Brendan
35 min Robin door Conte