G.B. - Exelsior Heppen

Zeer ruime zege tegen Heppen

G.B. begon sterk aan de wedstrijd. Al in de 3 de minuut werd men daar voor beloond. Robin zette een paar Heppenaren in de wind en knalde droog de 1-0 tegen de touwen. Na deze vroege treffer viel G.B. stil en was het Heppen die overnam. Onze gelegenheidsdoelman Bavo moest meteen plat en ranselde een gemaakt doelpunt uit de benedenhoek. Even later stond Bavo weerom in de kijker. Dit keer mispakte hij zich volledig op een lange terugspeelbal van Steven Mertens en devieerde hij de bal knullig in eigen doel. 1-1 en alles te herdoen. G.B. liet het niet aan zijn hard komen en nam terug het initiatief over. Bait was meteen gevaarlijk met een kopbal maar het bezoekende sluitstuk pareerde knap. Daarna was het de beurt aan Bossie wiens schot na een knappe combinatie met Steven Mertens net over zoefde. Steven Mertens probeerde het even later zelf met het hoofd maar het leder rolde net naast de paal in doeltrap. De bal leek er niet in te willen maar in de twintigste minuut was het dan toch raak. Dank zij onze attente ballenjongen Wesley kon Rogiers met een snelle inworp Robin het straatje insturen. Deze zette het leder voor doel waar Baldelli zeer knap van achter het steunbeen de 2-1 in het mandje schilderde. Na deze treffer ging het plots snel. G.B. was nu oppermachtig en de bezoekers werden overlopen. Steven Mertens ronde meteen een mooie combinatie van Bossie-Robin af en de 3-1 was een feit. Een minuut later leek Robin te scoren maar hij kopte net over. Geen nood echter want bij de volgende aanval was het wel raak. Het was Marnick die van net buiten de grote rechthoek de 4-1 onhoudbaar binnen knalde. Amper afgetrapt of nummer 5 lag al in de kooi. Dit keer was het Bossie die een assist van Robin mooi binnen devieerde. En het hield niet op want nog eens twee minuten later kopte Steven Mertens op aangeven van Rogiers de 6-1 binnen. Heppen snakte naar de rust maar kreeg er toch nog een zevende om de oren. Bossie zorgde op aangeven van Rogiers voor de onwaarschijnlijke 7-1 ruststand.

Na een tientallen minuten pauze floot gelegenheid ref Witte de tweede helft op gang. Intussen hadden de hemelsluizen zich boven Berkenbos open gezet en regende het oude wijven. Het duurde dan ook even voor de wedstrijd weer op gang kwam. De ingevallen Conte zorgde na 5 minuten voor het eerste gevaar. Hij devieerde een assist van Bossie millimeters naast het doel. Een paar minuten later echter trilden de netten alweer. Baldelli werd alleen voor de kooi gezet en legde beheerst de 8-1 in doel. Een paar minuten later was het weer van dat. Dit keer was het Robin die na geharrewar voor het Heppense doel het meest alert reageerde en de 9-1 aantekende. Dan doe ik er maar rap eentje bij dacht Robin en 3 minuten later knalde hij van net buiten de 16 de dubbele cijfers op het bord. Ook Conte leek zijn doelpuntje mee te pikken maar hij knalde van kortbij de bal tegen de paal. Doch in minuut 56 was nummer 11 toch een feit. Een voorzet van Bossie werd door een Heppenaar in eigen doel gedevieerd. G.B. vond het blijkbaar welletjes en liet nu het tempo zakken. Heppen profiteerde en scoorde meteen tegen. Een prachtig doelpunt recht in de kruising. Een paar minuten voor tijd knalden de bezoekers zelfs een derde tegen de touwen. Weerom een prachtige treffer waartegen Bavo geen enkel verhaal had. Het laatste woord was uiteindelijk toch voor G.B. Onze topschutter Robin legde knap op aangeven van Bait de 12-3 eindstand vast.

- Sterke wedstrijd van G.B. dat Heppen overklaste.

- Steven Mertens werd tot man van de match verkozen.

- Gisteren werden ook onze laatste transfers afgerond. We hebben nu een ruime vaste spelerskern. Dit was nodig want ondanks de fantastische resultaten vorig seizoen was het wekelijks sukkelen om aan 11 spelers te geraken. Dat zou dit seizoen met zulke ruime kern geen probleem meer mogen zijn.

- Nu op naar de topper van volgende week tegen Geneiken Lummen. Iedereen op post!!

Voetbalvrienden,

Morgen nemen we het op tegen de mannen van Excelsior Heppen, altijd een mooie sportieve wedstrijd. De laatste match werd het in winterse omstandigheden 0-6 in het voordeel van de GB, Heppen zal dus zeker op wraak uit zijn...

Bij de GB missen we morgen enkele kleppers maar T4 Marnick wist toch een mooie kern van 13 man bij elkaar te krijgen.  Door de afwezigheid van Ferla zijn we nog opzoek naar een keeper.  In de defensie morgen de gebruikelijke namen met Stef Bavo en Marnick die morgen versterkt worden met Kris.  Op het middenveld Bait Geus Conte Doriano Rogiers en Baldelli.  In de aanval Stroobants Bossie en Mertens.

Morgen na de wedstrijd blijven we niet in Berkenbos plakken maar gaan we naar de Kring.

C'mon GB

3 min 1-0 Robin
7 min 1-1 owngoal Bavo
20 min 2-1 Baldelli
23 min 3-1 Steven Mertens
27 min 4-1 Marnick
30 min 5-1 Bossie
33 min 6-1 Steven Mertens
35 min 7-1 Bossie
44 min 8-1 Baldelli
47 min 9-1 Robin
51 min 10-1 Robin
56 min 11-1 Bossie
59 min 11-2
65 min 11-3
68 min 12-3 Robin

35 min Steven Mertens door Conte