PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

GB - Exelsior Heppen

Wedstrijdverslag

Ruime zege tegen Heppen

 

Zaterdag stond de eerste thuismatch van het seizoen op het programma. De jonge garde van Exelsior Heppen kwam op bezoek. Door de vele afwezigen had T3 weer heel wat bergen moeten verzetten om genoeg spelers op de been te krijgen. Uiteindelijk slaagde er toch weer in een elftal bij elkaar te timmeren en konden we stipt om 15 uur aftrappen.

De wedstrijd kwam traag op gang met 2 ploegen die elkander voorzichtig aftastten. De eerst kans viel pas te noteren na 10 minuten. Brecht nam een assist van Geus knap op de slof. De bal leek in doel te verdwijnen maar de Heppense goalie hield met een wereldsave zijn netten schoon. Dit was echter voor G.B. wel het sein om de wedstrijd helemaal naar zich toe te trekken. De Heppense defensie werd nu constant onder druk gezet en G.B. creëerde kans op kans. Brendan was de eerste die aan het kanon stond maar schoot het leder onbesuisd over. Even later was het echter wel raak. Geus draaide zich knap vrij en legde de 1-0 in het mandje. Heppen probeerde te reageren maar kon geen vuist maken. Even liet Bavo zich de bal ontfutselen waardoor een Heppenaar alleen op doel kon stormen. Bavo ging echter in de achtervolging en zette de situatie zeer knap recht. Voor de rest was het al GB wat de klok sloeg. Doelpunten konden niet uitblijven en na twintig minuten stond de 2-0 op het bord. Dit via Conte wiens plaatsballetje net buiten bereik van de bezoekende goalie tegen de netten rolde. Amper 1 minuut later stond het al 3-0. Iedereen miskeek zich op een verre hoge bal. Behalve Geus die koelbloedig de netten deed trillen. En het bleef doelpunten regenen want amper afgetrapt was het weer raak. Dit keer via een terecht toegekende strafschop die Bossie niet liet liggen. Nog was het Heppense leed niet geleden.Net voor de koffie immers haalde Bavo uit van net buiten de grote rechthoek. Zijn schot week af op een Heppense rug en belandde in doel. Zo werd er met een forfaitscore op het bord de rust ingegaan.

 

G.B. ging na de pauze meteen door op zijn elan. Na 1 minuut trilden de netten al opnieuw. De pas ingevallen Robin haalde verwoestend uit en zag zijn loeier via de onderkant van de lat terug in het veld rollen. De goed gevolgde Geus legde echter de 6-0 simpel binnen. Even later had Geus de 7-0 aan de voet maar nu joeg hij het leder net over doel. Dan zal ik het maar doen dacht Robin en na 10 minuten rolde hij de bezoekende defensie helemaal op om dan simpel de 7-0 op het bord te zetten. Heppen probeerde wel iets terug te doen maar uiteindelijk zou onze gelegenheidsdoelman Bossie geen enkele keer echt bedreigd worden. G.B. kreeg nog kansen bij de vleet om de score nog verder uit te diepen. Vooral Robin was er nog een aantal keer zeer dicht bij. De bezoekende goalie keepte echter ondanks de 7 tegendoelpunten een beresterke wedstrijd. Met enkele zeer knappe reddingen verhinderde hij dat de score nog verder opliep. Zo bleef de 7-0 tot het laatste fluitsignaal op het bord staan en kon de derde helft aangevat worden.

Nabeschouwing

- Knappe wedstrijd van G.B. waarbij men verdiend de punten thuis hield.

- Geus die 3 keer scoorde werd als man van de match verkozen. Hij komt meteen aan de leiding als man van het seizoen en voert ook met 4 doelpunten op 2 matchen de topschutters lijst aan. Van een sterk seizoen begin gesproken.

- Tenslotte nog dank aan onze gastspelers Glen en Bavo om ons elftal compleet te maken. Beide speelden een sterke wedstrijd. Na de wedstrijd tekende Bavo meteen zijn contract en werd hij gelijk als vaste speler ingelijfd. Welkom makker!!

Voorbeschouwing

Voetbalvrienden,

Morgen onze eerste echte thuismatch van het seizoen tegen Excelsior Heppen. De laatste wedstrijd enkele maanden geleden eindigde op een 1-12 in het voordeel van de GB.  We mogen zeker deze tegenstander niet onderschatten want die dag speelde we boven ons niveau!!!

Bij de GB wordt elke week de zieke boeg groter en groter, vorig weekend werd al snel duidelijk dat we man van de match Bait voor een tijdje kwijt waren. Zo liggen momenteel Bait, Paletti, Robin en Seeger in de lappenmand.  Daarbij moeten Ferla en Andy werken.  Grote problemen voor T3 om toch 11 fitte spelers op de mat te krijgen!!  In extremis werden Bavo en Glen opgeroepen om het wit zwart van de GB te verdedigen. Morgen starten we dus met een vernieuwd elftal, in doel Schuyten.  De standaard verdediging met Stef, Nick en Marnick die we vorige week toch wel gemist hebben zowel op en langst het veld!! In de middenveld moeten Conte Geus Glen Brecht Bavo en Brendan voor de organisatie zorgen. De goals moeten van Bossie en Mertens komen. 

We verwachten morgen iedereen top fit om 14u15 in de kring. 

Van dienst zijn Nick en Geussens. 

C’mon GB

Doelpunten

1-0 Geus
2-0 Conte
3-0 Geus
4-0 Bossie
5-0 Bavo
6-0 Geus
7-0 Robin

Vervangingen

35 min Steven Mertens door Robin

Afbeeldingen