G.B. - Exelsior Heppen

Moeizaam voorbij sterk Heppen

Het was snel duidelijk dat het geen zondagswandeling zou worden voor de G.B. Een goed georganiseerd Heppen ving de thuisploeg makkelijk op en het was wachten tot de 10 de minuut op een eerste kansje. Lange haalde uit van net buiten de grote recht hoek. De bezoekende goalie redde knap en duwde de bal in hoekschop. Een paar tellen later was het aan de overkant bijna raak. Flavio verdedigde ongelukkig uit en trapte de bal pardoes op de rug van een Heppenaar. Gelukkig reageerde hij snel genoeg om het leder terug te onderscheppen. Voor de rest was het voor de rust vooral bikkelen om elke bal. G.B. creëerde nog 2 goede mogelijkheden maar Steven Mertens en Bossie kregen de bal net niet tegen de touwen geduwd. Ook Heppen was nog 1 keer gevaarlijk maar Schuyten was net op tijd terug om onheil te voorkomen. Zo werd met de brilscore op het bord de kleedkamers opgezocht.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Veel inzet maar beide ploegen hadden het moeilijk om echte kansen af te dwingen. De eerste twintig minuten bleef het notitieblad van ondergetekende dan ook leeg. De wedstrijd leek op een 0-0 af te stevenen. Tot minuut 21 er aan kwam. De bezoekers kregen plots een reuze mogelijkheid om te scoren. Flavio gooide zich als een kamikaze voor de bal toen een bezoeker vanop de kleine rechthoek vrij mocht aanleggen. Hij redde knap maar in de rebound leken de bezoekers alsnog te scoren. Gelukkig stond Cams nog op de lijn om de meubelen te redden. Meer nog, Cams lanceerde meteen de tegenaanval waarbij Senne foutief binnen de grote rechthoek tegen de vlakte gewerkt werd. Baar floot strafschop, de bezoekers protesteerden hevig maar de bal ging onverbiddelijk op de stip. Bossie zette de strafschop niet zonder moeite om en de 1-0 stond op het bord. Heppen probeerde nog te reageren maar G.B. hield hen de laatste 10 minuten vrij makkelijk af. De beste kans kwam er op de counter uiteindelijk nog voor Bram. Hij dribbelde zich zeer knap vrij maar de afwerking was van iets minder niveau. Zo bleef de arsenal score op het bord en is G.B. ondertussen al voor de elfde keer op rij ongeslagen.

15 min Brendan door Brecht

35 min Stef door Cams

35 min Seeger door Nick

Doelpunten: 1-0 Bossie

- Nipte zege voor G.B. na een moeilijke wedstrijd. Een puntendeling was misschien de juiste uitslag geweest maar op basis van de kansen hebben we de zege toch niet gestolen.

- Golden Boy Schuten die zich weer zoals altijd voor de volle 200 procent gaf werd tot man van de match gekozen. Hiermee staat hij nog steviger op kop in de tussenstand man van het seizoen.

- S avonds werd er nog duchtig gevierd en gedronken op het feest van Eddy. (commandant) Ondergetekende kon spijtig genoeg niet aanwezig zijn, maar naar verluid en aan de fotos te zien was het weer dik in orde!!

Voetbalvrienden,

De GB moet morgen 2x aan de bak.

Eerst ontvangen we de mannen van Excelsior Heppen voor altijd een leuk potje voetbal.  Iets meer als een jaar geleden speelden we het laatst tegen hen, na een knotsgek scoreverloop werd het 3-4 voor de GB nadat we 3-1 achter kwamen.  Man van de match toen, BRECHT aka CUPI ..deze maakt morgen na 5 weken zijn comeback... Dat belooft!! Voor T2 is dit altijd een speciale wedstrijd als Leopoldsburger, dus weet zeker dat hij morgen messcherp staat en niet te vrede is met verlies of een gelijkspel !!!  Dat iedereen zin heeft is te merken aan de aanwezigen... 15 spelers heeft T1 ter beschikking morgen.

Later op de avond moeten we pas echt aan de bak...  De zovelen aanwezigen heeft alles te maken met het verjaardagsfeest van onze ex-speler, vaste supporter, bestuurslid, nonkel en vooral vriend van ons allen Eddy aka De commandant zoals we hem noemen!!  Een gelukkige verjaardag van ons allemaal !!  We gaan er daar morgen is een lap op geven en u een verjaardag bezorgen om niet rap te vergeten!!!

Maar eerst Excelsior Heppen vrienden!!! Ik reken morgen op 15 super scherpe spelers die er alles aan gaan doen om Eddy & Seeger en onze hele ploeg een overwinning te bezorgen zodat het feestje al na de match kan beginnen!!