G.B. - Ex. Heppen

Al vanaf de afrtap was het duidelijk dat de G.B. een moeilijke namiddag zou beleven. De gasten van Heppen konden wel degelijk een potje voetballen en probeerden de wedstrijd meteen in handen te nemen. De G.B. was echter niet van zin dit zo maar te laten gebeuren en bood stevig weerwerk. Zo hielden beide goedballende ploegen het eerste kwartier elkaar volledig in evenwicht. Echte kansen afdwingen was wel een probleem, doch bij de eerste kans voor Heppen stond het plots 0-1. Een Heppens aanvaller werd met een mooi steekpasje alleen voor doel gezet en liet Jolan kansloos. De G.B. was niet dadelijk aangeslagen en probeerde het laken naar zich toe te trekken. De bezoekesrs hielden echter makkelijk stand en scoorden zelfs ei zo na een tweede doelpunt. Jolan hield ons echter met een knappe save recht. 10 minuten voor het rustsignaal schakelde de G.B. plots een versnelling hoger. De bezoekers die blijkbaar wat veel energie verspeeld hadden kregen het nu plots moeilijk en moesten achteruit. De G.B. dwong nu wel kans na kans af, maar vooral onze topscoorder Raf kende wat pech in de afwerking. Heppen leek zonder schade de rust te halen, maar 2 minuten voor tijd was het toch raak. De volledig vrijstaande Seeger nam een corner van Baar in 1 tijd op de slof en liet de bezoekende doelman kansloos. Een minuut later knal op het rustsignaal kwam de G.B. zelfs nog op voorsprong. Een hoekschop van Schuiten belandde weer in de voeten van Seeger. Die zijn voorzet-shot kwam bij Raf terecht die verdiend de 2-1 in het mandje legde.

De G.B. begon veel te slap aan de tweede helft. Heppen die een paar vervangingen doorgevoerd had zette meteen druk. Na 5 minuten stonden de bordjes ei zo na gelijk. Maar Jolan met een prachtsave en Baar met een redding op de lijn voorkwamen dit. Na een 10 tal minuutjes leek het Heppense vuur uitgeblust en nam de G.B. de wedstrijd resoluut in handen. Met mooi combinatie voetbal dwongen ze de gasten achteruit en gingen ze op zoek naar de genade slag. De genadeslag kwam er uiteindelijk 10 minuten voor tijd. De lange besloot zijn werelddoelpunt van vorige week nog eens over te doen. Hij recupereerde aan de middenlijn de bal en schijnbaar moeiteloos legde hij van op 50 meter met een prachtige lob de bal tegen de netten. Schitterend!!!! De bezoekers waren niet meer bij machte nog iets terug te doen en de G.B. tikte vrij makkelijk de wedstrijd uit en trok verdiend aan het langste eind.

1-1 Seeger

2-1 Raf

3-1 Lange

- Lange die blijkbaar een patent heeft op wereldgoals en weer een halve marathon liep werd verdiend tot man van de match uitgeroepen.

- Doch speelde iedereen zaterdag op niveau. Er werd gevochten voor elke bal en iedereen werkte voor elkaar. Het was dan ook vooral een collectieve mooi prestatie van de G.B.

- De supporters waren zaterdag dan ook dik tevreden. Twee goedvoetballende ploegen die er een mooi duel van maakten. Niet voor het slijk der aarde , maar voor de eer en hun plezier. Propaganda voor het cafevoetball!!

Zaterdag treedt de G.B . aan tegen de veteranen van Exelsior Heppen.

De laaste jaren hielden we tegen hen steeds de punten thuis. Doch waren het steeds moeizame overwinningen en naar verluid hebben zij dit jaar ook een verjongd stevig elftal. Iedereen zal dus op scherp moeten staan als we de vijfde wedstrijd op rij winnend willen afsluiten.

T1 mag noodgedwongen weer sleutelen aan de opstelling.

Topscoorder Raf is terug, maar nu ontbreken Pieter,Ruben en de langigdurig geblesseerde Brendan..

Brecht komt onze selectie vervoegen zodat we net elf spelers ter beschikking hebben. Tenminste als Stef tijdig terug is uit Kroatie. Hij is vandaag naar de match gaan kijken en de bus zou morgenmiddag net op tijd terug zijn.

Pieter en Steven Schuiten zijn van dienst. Pieter wordt vervangen door Nick. Zij moeten om 13:45 aan het veld zijn. De lijnen moeten nog geverfd worden. Jeanke gaat ook aanwezig zijn om instructies te geven betreft gebruik verfmachine.

In afwezigheid van Maurice gaat Ber Lucas  fluiten.

Iedereen (buiten de mannen van dienst) wordt ten laatste om 14:15 in de Kring verwacht.