PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

G.B. - Eendracht Koersel

Wedstrijdverslag

ADEL VERPLICHT

Sommige matchen op een voetbalveld geven de indruk dat suffragettes een betoog houden via een optocht in korte broek, doch vandaag was het anders. We zagen misschien niet het betere voetbal, maar we zagen strijd. De aanwezige ridders van beide teams gingen voluit.

GB pakt dit seizoen tegen De Gul de volle buit met 6 op 6 en wint van de laatste 10 rechstreekse duels er 8? Een mooi gemiddelde tegen een topploeg uit een recreatieve topsport. Immers, alle poker facen vallen als maskers met een zwak elastieksken af na het scoren van een doelpunt. Dergelijke ontladingen verraden concentratie en “bezig zijn met de match” vooraf. We zagen dit zowel bij de 1-1 als bij de 0-1 en 1-2.

Geen makkelijk match om te fluiten. Een missing links of rechts loert om de hoek. En het waren er 2 vandaag, haha. Desalniettemin: goei match Witte. Weet ge, ik ben altijd redelijk gerust als Michel fluit en heb meer dan voldoende vertrouwen: het verhaal van de stroper en de boswachter. Als onze goalie Tom mist is het 100% goal en als de arbiter mist slechts bijna, das ’t verschil, haha. Interludium. Graag effe stevig applaus voor “the linesmen” (linnekesmannen) Zeer belangrijke referentiepunten voor de scheids. Eenieder denk al snel denigrerend “moet ik hier met dat vlagske gaan lopen?” “Goe zot zeker?”. Wel, in een totaalgebeuren betreft dit een zeer belangrijke rol, minstens adequaat hamburgers bakken na de match…

Beide teams konden niet rekenen op bepaalde sterkhouders wegens blessures, onvoorziene omstandigheden, vooraf geplande buitenlandse reizen, alsook een ping-pong tornooi in openlucht, in eigen dorp, zonder tafel (!?) … Een stevig duel kondigde zich vooraf aan en ging vervolgens van start.

Bait opereerde soeverein als vanouds centraal achterin. Beste man van de plein! Enkel zijn enkel dwong hem vandaag naar de zijlijn. Na een bepaald duel tijdens time 2 beoordeelt de arbitrage corner (foutje nr.2). In een blok voet tegen voet is het ALTIJD verdediging bal. Vooral als er twijfel is. De arbitrage geeft corner. In de opwinding bij dit scheidsrechterlijk dwalen die erop volgt misstapt Bait zich en verzwikt zijn enkel (uitleg Lenz nvdr). De hoekschop werd getrapt en dan volgde de wissel. Mannen gelijk Faab en Robin zie je niet graag een tikje minder fit noodgedwongen het speelveld verlaten. Bedevaart is een optie? Scherpenheuvel is naar alle waarschijnlijkheid niet afdoende. Water van de bron in 't Koersels Kapelleke is het proberen waard: gratis en vlakbij. Tevens wordt er ernstig overwogen om beide heren op kosten van de club een Lourdes reis aan te bieden, op voorwaarde dat de devoties OK zijn. Ginds in Café Cognito hebben we nog wel wat contacten. Soit, GB dwong in time 1 meerdere mogelijkheden af zonder scoren. Aan de overzijde bleek de scherpte op goal eveneens onvoldoende: 0-0 halve. Geen scores, wel intensieve match.

De tweede helft schiep 3 goals. Ik heb altijd al een zwak gehad om voorspelers achterin te posteren. In het verleden zagen we in deze context al sterke matchen van oa Sé en Witte. En zagen we bij De Gul niet ooit Johan C op de laatste man posteren? Ergens weer het verhaal van de stroper en de boswachter... Deze namiddag speelde Bossie "zijn" match achterin. Samen met Fa en Ma (ja het tikte effe leuk op het klavier) en stevig geholpen door de middenveld buffers, trok RB stevig zijn streng op de laatste lijn. (Ooit samen met VDB een sterk centraal gelegenheids duo achterin in provinciale). En hup, op een gepast counter moment zet Raf na de pauze zijn spurt in, enkel zoals hij dat kan van achteruit, om het veld kleiner te maken. Qua atletiek een stevige sportieve applausibele inspanning, eens voorin aan de bal volgt de twijfel oppe bank: hoog ingezet en wat nu? Haha. Gelukkig terug voetbal en Bossie trapte leuk de 1-0 tegen de netten. Knappe rush, knappe baltoets van de medemaat en knap afgewerkt!

Net zoals aan den toog is tijdens de match de regel geldig: ééntje is geentje. 1-0 werd wat later 1-1, volgend op een stilliggende fase na vermeende hands.

Adel verplicht. MK was op de afspraak en scoorde de winning goal, en hoe! Keeper van dienst werd verschalkt vanop 45 meter. Perfecte boogbal. Wereldgoal! Galerij der groten.

Nabeschouwing

Er is nog geen nabeschouwing beschikbaar

Voorbeschouwing

Beste liefhebbers van het recreatievoetbal

Morgen is het zover, DE match waar elke supporter, sympathisant, speler of voetballiefhebber naar uitkijkt Geren-Bij vs De Gul! Eerder dit seizoen wonnen we deze klepper met zware 1-4 cijfers. Onze tegenstander gaat er dus alles aan willen doen om dit recht te zetten! Dit is een match die absoluut moet/wilt gewonnen worden door beide ploegen, een match op het scherpste van de snee, een knokmatch, een match die bloed zweet en tranen zal kosten, een absolute topper onder het cafévoetbal, een klassieker, zo kunnen we natuurlijk nog even doorgaan maar nu iets belangrijker. Met welke Spartanen kunnen we deze derby gaan bevechten? Er hebben 14 absolute beesten zich aangemeld voor deze missie: “Mc Lovin” Leeten, “Witte Ethiopiër” Brendan, “Maestro Fabulous” Fabio, “El Capitano” Marnick, “Red Thunder” Geus, “Daretozlatan” Conte, “Keizer” Cau, “King” Cuppie, “KDB” Paletti, “Robocop” VDB, “Trukendoos” Bossy, “Mr Gyproc” Lespoix, “Duracellkonijn” Vogel en “El Fenomeno” Mk! Benieuwd wat T1 in petto heeft voor ons! Komop makkers, iedereen beastmode morgen en 100% inzet en dan pakken we die mannen opnieuw!! 

LET OP!!! Aftrap om 14u30!

Samenkomst De Kring: 13u30

Doelpunten

40 min 1-0 Bossie
55 min 1-1
60 min 2-1 MK

Vervangingen

30 min Brendan door Conte
35 min Vogel door Nick VDB
60 min Bait door Lespoix

Afbeeldingen