GB - Eendracht Koersel

G.B. en Eendracht Koersel delen de punten na spannende wedstrijd.

Het was al snel duidelijk dat G.B. een moeilijke namiddag zou beleven. De Gul had wel een erg sterk team op de been gebracht en nam het eerste kwartier volledig voor zijn rekening. De G.B. defensie zag al de kleuren van de regenboog en een counter zat er nauwelijks in. Na enkele halve kansjes voor de Gul leken ze in Minuut 10 een eerste keer te scoren. De bal rolde echter via de ene binnenkant van de paal naar de andere paal om zo in de handen van Kristof te belanden. Al dan niet over de lijn? De scheids besliste van niet en G.B. kwam met de schrik vrij. De druk hield echter aan en Kristof moest een paar keer gevat ingrijpen om een doelpunt te voorkomen. Na een 20 minuten ging de Gulse storm eindelijk wat liggen en konden we een eerste G.B. kansje noteren. Baldelli deed echter iets te weinig met een slechte uittrap van de gul goalie en weg kans. Net op het moment dat de G.B. het evenwicht in de wedstrijd leek te herstellen moest men dan toch een doelpunt slikken. Mertens miskeek zich volledig op een mislukte voorzet en zag tot zijn ontzetting de bal in het het mandje rollen. Een minuut later had Eendracht de kans om de wedstrijd te beslissen. De Gulse aanvaller legde echter oog in oog met Kristof de bal net naast de kooi. G.B. kwam met de schrik vrij en knokte de laatste minuten voor de pauze ook nog 2 mooie kansen bij elkaar. De gelijkmaker scoren zat er echter alsnog niet in. Baldelli knalde immers van kortbij op de Gulse doelman en een schot van Brecht scheerde de bovenkant van de lat.

De tweede helft een heel andere wedstrijd. De  Gul dat enkele wissels doorgevoerd had kon veel minder zijn wil opleggen en G.B. was nu minstens de evenknie van eendracht. Het niveau lag nu wel een stuk lager dan de eerste helft. De ruimtes werden erg groot, maar gelukkig beschikt G.B. over onze marathon man Lange die als er gelopen moet worden zich in zijn sas voelt. De eerste kans was eerst nog voor de Gul. Mertens kwam nog net op tijd uit zijn doel en gooide zich in de voeten van een doorgebroken Guller om een doelpunt te voorkomen. Daarna voetbalde de G.B. echter de beste kansen bij elkaar. De Eendracht Goalie stond echter zeer sterk te keepen en weerde elke G.B. doelpoging knap af. Op het kwartier viel toch de gelijkmaker. De sterk ingevallen Gert-jan verlengde knap een lange bal op Baldelli die heel beheerst de 1-1 in de hoek schilderde. G.B. wou meer en drukte door. Gert-Jan had de 2-1 aan de voet maar zijn schot ging net naast. Ook de Gul prikte nog 1 keer tegen, maar Mertens was niet zinnens zich een tweede keer te laten kloppen en wendde met een knappe reflex het gevaar af. Zo leek de wedstrijd op 1-1 te gaan eindigen. De laatste 3 minuten gebeurde er echter nog vanalles voor het Gulse doel. Eerst kreeg Bram een open kopkans op een prachtige voorzet van Brendan. Hij leek deze keihard binnen te koppen maar de eendracht keeper had een ultieme wereld-save in huis en redde miraculeus. Een minuut later kreeg G.B. plots een strafschop in zijn voordeel toegekend. Brendan werd in de grote rechthoek tegen het canvas gewerkt en de scheids wees resoluut naar de stip. Een lichte penalty en volgens de Gullers geen. Het zou kunnen maar uiteindelijk maakte het niet veel uit want de absolute uitblinker bij de Gul pakte zeer knap de elfmeter trap van Stephano. Vlak voor affluiten leek Stephano deze misser nog kunnen recht te zetten. Weer wist het Gulse sluitstuk echter met een knappe redding een gemaakt doelpunt te voorkomen. Zo bleef tot het laatste fluitsignaal de 1-1 op het bord.

45 min. Brecht door Gert-Jan

1-1 Stephano

- Moeilijke wedstrijd voor G.B. tegen een sterke tegenstander. Het gebeurt niet vaak dat we onder liggen, maar nu was dat zeker de eerste helft het geval. Knap dat iedereen zich toch dubbel geplooid heeft en alles gegeven om deze match niet te verliezen. Een minuut voor tijd hadden we via strafschop zelfs de winst kunnen pakken. Dit gebeurde spijtig genoeg niet, maar uiteindelijk zou dit misschien wel van het goede te veel geweest zijn want de Gul verdiende zeker op basis van de eerste helft niet te verliezen.

- Steven Schuyten steeds in de frontlinie als er gewerkt en gebikkeld moet worden werd nogmaals tot man van de match verkozen.

- Uiteindelijk nog een dikke mercie aan Bram en Gert-Jan om ons uit de nood te helpen.

Zaterdag spelen we voor de tweede keer dit seizoen tegen onze buren van de Gul. Vorige maand klopten we hen nog nipt met 1-0. Na een sterke eerste helft hadden we toen  op het einde heel weinig overschot De Gul zal zeker gebrand zijn revanche te nemen voor deze nederlaag en we zullen dus alle zeilen moeten bijzetten willen we ook dit keer aan het langste eind trekken.

Er zijn weer een heel resem spelers niet beschikbaar. Zowel reet,Stephano,Stef,Seeger,Senne  en Pieter zijn niet van de partij. Bram en Gert-Jan komen ons team uit de nood helpen. Ook Cams neemt zijn kabas mee in geval van. Zo hebben we toch nog 12 spelers beschikbaar.

De match vindt plaats in Balen. Egstraat.

Ongeveer half uurtje rijden. Iedereen wordt dan ook op tijd in de Kring verwacht. 14.00h dus.