... and beer ...

GB - Eendracht Koersel

Wedstrijdverslag

G.B. klopt de Gul nipt na spannende wedstrijd.

G.B. begon zeer sterk aan de wedstrijd. In de derde minuut kreeg Bossie meteen een goede kans om de score te openen. Hij vond het echter blijkbaar nog iets te vroeg om te vieren en weg kans. G.B. hield echter de druk hoog en de Gulse defensie zag alle kleuren van de regenboog. In de 7de minuut bekroonde G.B. zijn overwicht in een doelpunt. Met een prachtige combinatie werd Pieter op de rechterflank vrij gespeeld. Deze leverde een perfecte assist af richting Bossie die beheerst binnen werkte. De verdiende 1-0 stond op het bord. De bezoekers probeerden nu iets terug te doen met een schot vanuit de tweede lijn. Stan stond echter goed opgesteld en pareerde knap. Het was vooral de G.B. dat nog kansen afdwong. Op het kwartier kreeg Cams een unieke kopkans die hij normaal niet laat liggen. Dit keer miste zijn kopslag richting en vloog de bal over. Ook Kristof en Senne kregen beide nog een knappe mogelijkheid om de score te verdubbelen. De bezoekende doelman weigerde zich echter een tweede keer gewonnen te geven. Zo bleef de kloof maar 1 doelpunt en na 20 minuten G.B. meesterschap kwamen de bezoekers langzaam maar zeker in de wedstrijd. Langzaam is mischien te zacht uitgedrukt want de laatste tien minuten was de Gul duidelijk op dreef en de betere van de thuisploeg. De G.B. defensie had nu plots handen en voeten te kort om de Gul aanvallers af te houden. Gelukkig voor de thuisploeg waren de Gulse aanvallers onmondig in de afwerking en stond ook onze Stan zeer sterk te keepen. G.B. loerde nu op de counter en een minuut voor de rust kreeg Pieter op zo een counter nog een unieke mogelijkheid om alsnog de score te verdubbelen. Oog in oog met de bezoekende doelman knalde hij echter knal op de goalie. Zo werd met een 1-0 op het bord de koffie opgezocht.

Beide ploegen hadden enkele vervangingen uitgevoerd en het was in begin van de tweede helft langs beide kanten wat zoeken om de goede cadans weer te pakken te krijgen. Na tien minuten toch een eerste kansje voor de G.B. Dit via Cams die zijn kopballetjes echter te zwak was om de Gul doelman in verlegenheid te brengen. Vlak daarop kwam g.b. echter goed weg. Stan leek verslagen maar werd gelukkig op de lijn bijgestaan door Nick die de bal in extremis nog weg werkte. De Gul had nu licht overwicht maar moest erg opletten om niet tegen een G.B. counter te lopen. Op het kwartier werd Pieter net zoals de eerste helft. op zo een counter alleen voor de doelman afgezet. Spijtig genoeg knalde onze topschutter weerom recht op de goed uitgekomen goalie. Naarmate de tijd vorderde werden de G.B. counters als maar schaarser en de bezoekers werden als maar sterker. De laatste 10 minuten was het echt pompen voor de G.B. om het hoofd boven water te houden. De hete standjes voor het G.B. doel volgden elkaar nu aan een sneltempo op. Onze defensie hield echter (toegegeven soms met wat geluk) knap stand en zo mocht G.B. bij het laatste fluitsignaal vieren.

Vervangingen:

35 min Kristof Mertens door Steven Mertens

35 min Marnick door Nick

35 min Stef door Stephano

Doelpunten:

1-0 Bossie

- Aangenaam spannende derby . Beide ploegen speelden met open vizier en een gelijkspel zou misschien wel de juiste uitslag geweest zijn. Doch heeft G.B. de zege zeker niet gestolen en zo konden we de Gul na de debacles van vorig seizoen eindelijk nog eens kloppen.

- Bossie eindelijk weer op zijn oude niveau en een gesel voor de bezoekende verdediging werd tot man van de match verkozen. Hij moest deze eerste plaats wel delen met Stan die een secure wedstrijd keepte en ons op moeilijke momenten met enkele knappe reddingen recht hield. Allebei dikke proficiat voor deze knappe prestatie gasten!!

- Stan had echter weinig rede tot vieren. In de laatste minuut van de wedstrijd  blesseerde hij zich immers ongelukkig. Op de spoed stelde men een spierscheur vast. Later deze week volgt nog een tweede diagnose. We hopen allemaal dat de schade nog meevalt en Stan snel hersteld geraakt.

- Doch willen we zeker met een positieve nood afsluiten. En wat voor een !! Zaterdag direkt na de match kregen we immers het nieuws door dat Steven en Melissa de trotse ouders geworden zijn van hun dochterje Lia !!!! Langs deze weg nog eens een dikke proficiat vanwege heel de ploeg!!!

Nabeschouwing

Er is nog geen nabeschouwing beschikbaar

Voorbeschouwing

Zaterdag ontvangt G.B onze toffe buren van de Gul uit Koersel. Vorig seizoen speelden we maar liefst 3 keer tegen hen. Even veel keer gingen we zwaar met de billen bloot. We hebben dus serieus iets recht te zetten tegen die mannen. Dit zal echter niet simpel worden want naar verluid gaat de gul zaterdag een sterk team kunnen opstellen. Doch moeten we uitgaan van onze eigen sterkte en vol vertrouwen voor de zege gaan.

Steven Schuyten, Reet en Seeger zijn niet van de partij.

Pieter is nog twijfelachtig. We beschikken normaal dan ook over 14 spelers.