G.B. - Eendracht Koersel

Ontstellend zwak G.B. roemloos onderuit tegen de Gul.

Zaterdag 15.00 h geen spoor van onze tegenstander Haecht Boys Hechtel. Via via sijpelt het nieuws door dat die gasten in Lommel een matchke aan het spelen zijn. T1 had hen dinsdag nochtans aan de lijn gehad en bevestiging gekregen dat ze naar Eversel zouden afzakken. Niet dus. Dit is de tweede keer op rij dat die gasten ons dit lappen. Soit kruis over de Haecht Boys. Toevallig had de Gul zijn tegenstander ook afgebeld en na een paar telefoontjes van de Lange stond om half vier de Gul aan de aftrap tegen de G.B.

Het wedstrijdbegin van de G.B. was veelbelovend. Meteen een knappe aanval over rechts met dito voorzet. Jeankes vluchtshot miste echter een metertje of 4 het doel. Daarna was het echter een heel stuk minder. Beide ploegen legde maar een flauwe prestatie op de mat en het was wachten tot de 15 de minuut voordat er nog iets gebeurde. Toen scoorden de bezoekers namelijk uit het niets de 0-1. De G.B. probeerde iets terug te doen, maar vlot combineren lukte maar zeer moeizaam. In de 20ste minuut kwam men dan nog eens goed weg toen een Gulse aanvaller alleen voor Ferla de 0-2 liet liggen. Dit leek hen zuur op te breken want een minuut later zorgde Lange op aangeven van Pieter er voor dat de gelijkmaker in het mandje lag. Lang kon de G.B. van deze treffer echter niet genieten, want 5 minuten later liet de G.B. defensie zich kinderlijk simpel te grazen nemen en keek men bij de rust tegen een 2-1 achterstand aan.

Wat daarna de G.B. de hele tweede helft liet zien was van een beschamend niveau. Niets lukte en na 10 minuten had de Gul al 3 keer moeten juichen. Ze konden echter blijkbaar moeilijk vatten hoe makkelijk dat de G.B. zaterdag te pakken was dat ze vergaten te scoren.  Zo bleef de G.B. nog een hele tijd in de wedstrijd en de Lange kreeg in de 20ste minuut zelfs een unieke mogelijkheid om hen  langszij te brengen. Hij miste echter oog in oog met de bezoekende goalie. Geen nood want de gul was blijkbaar in een gulle bui en gaf de G.B.  een minuut later via een domme handsbal een penalty cadeau. Maar zelfs nu slaagde men er niet in de bezoekende goalie te grazen te nemen. De strafschop werd gemist en weg gelijkmaker. Nu was het wel welletjes geweest dacht de Gul en 2 minuutjes later prikten ze eindelijk de 1-3 tegen de netten. Match gespeeld. Nu was het alleen nog maar wachten op het laatste fluitsignaal zodat we ons met het schaamrood op de wangen vlug konden verstoppen in de kleedkamer.

1-1 Lange

• Hopelijk was dit het slechtste wat we dit seizoen van de G.B. te zien gekregen hebben. Je mag dit zonder overdrijven een collectieve offday noemen. Met de volgende drie wedstrijden KWB Koersel, terug de Gul en ODT Bascule in het vooruitzicht moeten we uit een ander vaatje tappen willen we ook dan niet met de billen bloot gaan.
  • Dat onze ploeg kan voetballen dat staat echter buiten kijf. T1 heeft er dan ook alle vertrouwen in dat deze wanprestatie de volgende weken op een sportieve manier in de vergeethoek gevoetbald wordt.
  • Nick de enige die nog op niveau presteerde werd tot man van de match verkozen. Hij neemt gelijk ook de leiding in handen in het referendum man van het seizoen.

Zaterdag ontvangt G.B. de Haecht Boys uit hechtel. De laatste 2 confrontaties wonnen we makkelijk. Onderschatting is echter uit den boze en na een 1 op 6 is T1 alleen tevreden met een zege. Iedereen wordt dan ook gemotiveerd aan de aftrap verwacht.

Brendan,Reet en Arno zijn afwezig, terwijl Bosman terug van de partij is.