... and beer ...

G.B. - Eendracht Koersel

Wedstrijdverslag

G.B. weerom onderuit tegen de Gul

Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam van de G.B. Na dom balverlies in de Guldefensie kwam Robin schuin alleen voor doel. Hij plaatste echter het leder net voorbij de verste paal naast. De Gul was meteen wakker geschud en eiste de bal op. In de 5de minuut kwam de G.B. goed weg toen de defensie helemaal opgerold werd, maar de goed uitgekomen Fabio de nul op het bord hield. De bezoekers waren sterker en drukten door. Doch hadden ze de hulp nodig van de G.B. defensie om op voorsprong te komen. Reet wou een balletje breed leggen maar speelde het kleinood onbegrijpelijk in de voeten van een Gul aanvaller. Deze nam het geschenk dankbaar aan en de 0-1 was een feit. Een aangeslagen G.B. moest nu de wet van de sterkste ondergaan en kwam goed weg toen een vrije trap net de lat scheerde. Iedereen verwachtte een tweede Koersels treffer, maar op het kwartier stonden plots de bordjes gelijk. Na een uitworp bleef de bal in het pak hangen waar Robin op de juiste plaats stond om de netten te doen trillen. Deze treffer gaf de G.B. vleugels en het evenwicht in de wedstrijd werd hersteld. Beide ploegen vielen aan met open vizier en het regende kansen. Stroobants en Stefano waren dicht bij een doelpunt, maar hun schoten misten net doel. Aan andere kant hield Fabio de G.B. recht met 2 knappe reddingen. Tien minuten voor rust was de wedstrijd voor de G.B. plots om zeep. Marnick verzwikte plots zijn enkel en strompelde naar de kant. De organisatie was ineens helemaal zoek. De Gul profiteerde hier optimaal van en scoorde 2 doelpunten in evenveel minuten. Twee prachtdoelpunten overigens. Fabio had geluk dat de ballen buiten zijn bereik waren, anders had hij zijn handen gebroken op deze kanonkogels. Een aangeslagen G.B. probeerde nog iets terug te doen. Bossie had nog een knap schot in huis, maar deze miste net doel.

De tweede helft begon slapjes. Voor de Gul hoefde het niet meer en G.B. had het moeilijk om de bakens te verzetten. Na tien minuten kreeg Robin plots een unieke kans om de aansluitingstreffer te scoren. Hij kwam oog in oog met de bezoekende doelman, maar miste zijn controle en weg aansluiting. Doch liet men de moed niet hangen en de Gul werd langzaam maar zeker op eigen helft geplakt. Op het kwartier kreeg Stefano een mooie mogelijkheid, maar de Gulse goalie had een knappe redding in huis. De G.B. geloofde er weer in maar een minuut later kreeg men een mokerslag te verwerken. Reet verkeek zich volledig op een verre uittrap en plots lag de 1-4 in het mandje. Wedstrijd gespeeld dacht iedereen doch amper weer een minuut later kopte Robin op aangeven van Brecht de 2-4 tegen de netten. Het vuur zat er plots terug in bij de G.B. en de Gul dat dacht dat de buit al binnen was kreeg de motor niet meer op gang. Het regende plots kansen voor de G.B.  Mertens en Brecht besloten van kortbij op de goed uitgekomen bezoekend doelman.  Mertens had ook nog een prachtige knal in huis, maar de bal verdween via de bovenkant van de kruising in doeltrap. De Gul kwam er nauwelijks nog uit en het was wachten op de aansluitingstreffer. Maar geloof het of niet. Tien minuten voor tijd gaf de G.B. defensie plots weer een cadeau met een grote strik rond weg. De Gulse aanvallers konden niet anders dan het geschenk in dank aannemen en gelijk was het verschil weer 3 doelpunten. Nog gaf de G.B. niet op want amper een minuut later knalde Mertens de 3-5 tegen de netten. Een minuut later was zelfs bijna de aansluitingstreffer een feit. Mertens zijn lob strandde echter op de lat.  Zo bleef het verschil twee doelpunten. De G.B. probeerde de laatste vijf minuten nog wel, maar het beste was er vanaf en de Gul tikte de wedstrijd uit. Uiteindelijk maakte misschien wel de beste man van het veld Gert Beliën met het laatste fluitsignaal een einde aan deze toch aangename wedstrijd.

Doelpunten:

1-1 Robin

2-4 Robin

3-5 Kristof

Vervangingen:

25 min Marnick door Arno

• Knappe wedstrijd met 8 doelpunten. Vlak na de wedstrijd had ondergetekende het nog moeilijk met de nederlaag en vond dat de G.B. zeker op basis van de tweede helft meer verdiende. Maar een dagje later nadat de adrenaline wat gezakt is denk ik dat we mogen toegeven dat de Gul gisteren sterker was dan de G.B. Ze waren de tweede helft alleen iets te zege zeker en dan is het moeilijk terug een versnelling hoger te spelen tegen een aandringend G.B.
  • Soit als het wat had meegezeten de tweede helft had een punt wel gekund. Zo wie zo een dikke proficiat voor de inzet. In tegenstelling tot de twee vorige nederlagen zijn we er deze keer wel vol voor gegaan.
  • Het trio Bossie, Fabio en Kristof werd tot man van de match verkozen. Dikke match gasten.
  • Tenslotte nog een dikke mercie aan Gert Beliën. Bij afwezigheid van onze vaste scheidsrechters heeft hij ons uit de nood geholpen. Hij floot daarbij een feilloos correcte wedstrijd. Nogmaals bedankt Gert!!

Nabeschouwing

Er is nog geen nabeschouwing beschikbaar

Voorbeschouwing

Zaterdag ontvangen we onze goed bevriende buren van de Gul uit Koersel. Het is de derde keer dat we hen dit seizoen treffen. Voor de G.B. de laatste kans om iets tegen hen recht te zetten. In de vorige confrontaties gingen we immers schandelijk met 1-3 en 4-0 onderuit. Er werd toen niet alleen verloren maar ook zeer zwak en ongemotiveerd gevoetbald. Een minpunt op een voor de rest knap seizoen van de G.B. T1 verwacht dan ook dat er zaterdag iets recht gezet wordt. Het vertrouwen is er in ieder geval. Met 14 wedstrijden op rij zonder nederlaag is de ploeg op dreef!!

T1 moet wel weer een pak basisspelers missen. En niet de minste. Zowel Lange,Pieter, Steven Mertens,Steven Schuyten,Cams,Arno,  Ferla en Stef zijn afwezig. Ah ja de Seeger is er ook niet. :-)

Fabio komt nog eens onder de lat staan en we hebben Robin Stroobants en Rob Vanloock kunnen optrommelen zodat we net aan 11 spelers geraken.