... and beer ...

G.B. - Eendracht Koersel

Wedstrijdverslag

G.B. wint het burentreffen tegen de Gul!

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor G.B. Al na 3 minuten profiteerde Bossie van een aarzeling in de Gul defensie en legde met een puntertje knap de 1-0 in het mandje. De bezoekers reageerden echter gelijk en leken meteen tegen te scoren. De G.B. defensie werd knap uitgespeeld en een Gul aanvaller had de bal maar in het lege doel te leggen. Hij plantte echter het kleinood nog onbegrijpelijk tegen de paal. Hier kwam G.B. wel erg goed weg en daar bleef het niet bij want de Gul drukte door en dwong nog kansen af. Gelukkig voor G.B. waren de voetbalgoden tegen henl en kwam men een paar keer miraculeus weg zodat de gelijkmaker uit bleef. En zoals dikwijls, als je niet afwerkt krijg je het deksel op de neus. Op het kwartier scoorde G.B. dan ook op de eerste beste counter een tweede maal. Na wat geharrewar voor het bezoekende doel kwam Alessio het eerst bij de bal en zette tegen de gang van het spel in de 2-0 op het bord. Eendracht was even aangeslagen en amper een minuut later rolde Thomas de hele rechter flank op maar besloot dan van kortbij op de bezoekende doelman. Uitstel echter want bij de volgende G.B. aanval profiteerde Alessio van een blunder in de Gul defensie en legde simpel de 3-0 in het lege doel. Ondanks deze tegenslagen bleven de bezoekers er vol in geloven en gingen ze op zoek naar de aansluiting. Twee minuten voor de pauze werden ze beloond voor hun inzet. Een hoekschop werd aan de eerste paal zeer knap tegen de netten gebuffeld. Een kansloze Dylan kon er alleen maar naar kijken. Met deze treffer leek het nog een spannende tweede helft te worden. Maar net voor het rustsignaal scoorde G.B. nog een vierde treffer. Dit via Thomas die goed gevolgd was nadat de Gul doelman een schot van Alessio moest lossen. Zo stond aan de rust een voor de G.B. riante 4-1 op het bord.

Die vierde treffer net voor de rust had de Gul helemaal de benen afgesneden. Na de pauze konden ze op geen enkel moment nog een vuist maken. G.B. was nu veruit de betere ploeg en hield de match makkelijk onder controle. Men creëerde ook enkele goede mogelijkheden om de score nog verder op te drijven. Mathias was er twee keer dicht bij maar besloot telkens pal op de doelman. Ook Thomas werd het scoren belet door de sterk keepende goalie toen deze zijn vrije trap uit de beneden hoek ranselde. Daarna was het de beurt aan Thoelen, maar hij kopte een corner centimeters over de lat. Ook schoten van Mathias en Alessio misten maar net doel. Pas in de laatste 10 minuten stak de Gul nog een paar keer de neus aan het venster. De G.B. defensie stond echter pal en weigerde zich een tweede keer gewonnen te geven. Het was integendeel G.B. dat er een paar minuten voor affluiten uiteindelijk toch nog een binnen prikte. Dit via Thomas die zijn tweede van de namiddag binnen knalde en zo de 5-1 einstand op het bord zette.

Vervangingen:

35 min Marnick door Steven Schuyten

35 min Bossie door Reet

- Knappe wedstrijd tussen 2 sterke elftallen waarbij G.B. zeker op basis van de tweede helft de zege verdiende.

- Bossie verantwoordelijk voor de openingstreffer speelde weer sterk en werd tot man van de match verkozen.

- Tenslotte nog eens bedankt aan onze gastspelers om ons uit de nood te helpen.

Nabeschouwing

Er is nog geen nabeschouwing beschikbaar

Voorbeschouwing

Voetbalvrienden,

Morgen ontvangen we thuis onze kameraden van de Gul uit Koersel.  De laatste wedstrijd enkele maanden geleden eindigde nog op een klinkende 2-5 overwinning in het voordeel van de GB.  Morgen zal het een ander verhaal worden gezien de magere spelerskern van de GB en de recente resultaten van de Gul...

Voor de 2de week op rij hebben we een pak afwezigen, dit door blessures, examens, communies, schoolfeesten, tennis en een vrijgezellenweekend. Toch zijn we morgen met net 11 spelers, in doel neemt gastspeler Mr X plaats ( omdat deze de tegenstander zeer goed kent ) verdedigend kunnen we rekenen op beer Thoelen en  opruimer Rob met op de baks betonboy Reet en Schuyten.  Ons middenveld bestaat uit 2 machines, Paletti en Cams met langst hun de snelheidsduivels Thomas en Brendan.  In de spits vinden we onze topschutter Bossie terug met langst hem gastspeler Alessio del Freo.