PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

GB - De Wrakken Lummen

Wedstrijdverslag

G.B. op een drafje voorbij de Wrakken.

 

Na een korte studieronde nam G.B. de wedstrijd in handen. De eerste kans was voor Robin. Deze zag zijn schot echter nog net geblokt door een Wrakker. Pal op minuut 8 was het bij de tweede G.B. kans wel kassa. Een ogenschijnlijk onschuldige bal werd slecht weggewerkt door de bezoekende defensie. De alert Geus was er als de kippen bij om dit af te straffen en kopte simpel de 1-0 tegen de netten. Even later was de voorsprong al bijna verdubbeld. Robin stormde alleen op doel af maar legde het leder net naast de kooi. Daarna viel de G.B. motor wat stil en knokten de Wrakken zich in de wedstrijd. De G.B. defensie echt in de problemen brengen lukte hen echter niet. Buiten enkele halve kansjes waar Doumkos steeds gevat ingreep viel er aan het G.B. doel dan ook weinig te beleven. G.B. zelf was ook amper nog gevaarlijk. Vijf minuten voor de koffie echter werd Marnick diep gestuurd op de rechterflank. Hij kon de bal nog net binnenhouden en het leder voor doel gooien. De goed gevolgde Conte nam de assist zeer knap aan en legde het kleinood beheerst in het mandje. Zo kon G.B. alsnog met een dubbele voorsprong de rust in.

 

G.B. begon slap aan de tweede helft en de Wrakken probeerden hiervan te profiteren. Ze voetbalden ook enkele kansjes bij elkaar. Gelukkig voor G.B. stond onze gelegenheidsdoelman Doumkos sterk te keepen en hield hij met enkel knappe reddingen zijn netten schoon. De aansluitingstreffer hing in de lucht maar op het kwartier viel plots het doelpunt aan de andere kant. Geus ontfutselde de thuisdefensie de bal, schakelde zijn turbo in en legde droog de 3-0 tegen de netten. Dit was de genadeklap voor de bezoekers die nog wel probeerden maar nog weinig konden terug doen. Ook G.B. liet nog weinig zien maar dat hoefde ook niet meer want de kloof was al geslagen. Vijf minuten voor affluiten scoorden de Wrakken op vrije trap alsnog de eerredder. De G.B. nog in de problemen brengen zat er echter niet meer in. G.B. hield dan ook vrij makkelijk stand en na 70 minuten was de 3-1 zege een feit.

Nabeschouwing

- Matige wedstrijd waarbij G.B. uiteindelijk toch verdiend aan het langste eind trok. Goed voetbal brengen was op de intussen erbarmelijke grasmat zo goed als onmogelijk. Een dikke chapeau aan heel de ploeg om in deze moeilijke omstandigheden toch de volle buit te pakken.

 - Onze gelegenheidsdoelman Doumkos speelde een sterke partij en werd tot man van de match verkozen.

- Tenslotte nog een dikke merci aan onze gastspeler Jef om ons uit de nood te helpen.

Voorbeschouwing

Beste kameraden van de geren-bij

Morgen krijgen we bezoek uit Genebos nl. de wrakken. Een altijd sterke ploeg die voor elke bal vecht en ook elk duel durft aangaan! Bij deze is iedereen gewaarschuwd, we zullen morgen weer op ons best moeten zijn om de 3 punten thuis te houden. Gelukkig voorspellen de weerkundigen morgen een kwik van 7 graden zodat we onze schaatsen kunnen thuislaten en toch kunnen aantreden met voetbalschoenen! Deze 12 zullen het moeten doen morgen: in doel onze army boy Doumkos, op de achterlinie onder leiding van “de houthakker” Stef, rechts niemand minder dan “betonblok” Reet die na lange tijd nog eens een partijtje komt meedoen en links T4 Marnick. Op het middenveld “meester van de veldslag” Bait, “King Kev” Paletti en “nachtbraker” Bavo. Met de 2 loopmannen links “blanke Ethiopiër” Brendan en rechts “dare to Zlatan” Conte. Aan het kanon hebben we Robin “koller” Stroobants en Kris “de tank” Geussens. Dan hebben we ook nog een kleine troef achter de hand nl Jef, waar T1 deze kraker gaat plaatsen zullen we morgen zien! Allen op post, aftrap om 15u op St Baaf..

We komen samen om 14u10 in de kring

Brendan en Doumkos zijn van dienst

Doelpunten

8 min 1-0 Geus
34 min 2-0 Conte
50 min 3-0 Geus
65 min 3-1

Vervangingen

35 min Jef door Reet

Afbeeldingen