... and beer ...

G.B. - De sportvriend Hechtel

Wedstrijdverslag

Geren Bij vlot voorbij Hechtel in eerste thuiswedstrijd.

Zaterdagmiddag werd voor het eerst de wedstrijd afgetrapt op het terrein van K.V.V Heusden-Zolder, onze nieuwe thuishaven. De accommodatie lag er prima bij, de temperatuurwijzer ging richting 'dorstig weer'. Als MK, VDB en RB buiten de selectie vallen, én Bait en Robin worden verwezen naar de bank, 'dan weet je dat het moeilijk wordt' als tegenstander. Onze eigen Bob Peeters arriveerde om 14:59 met het fluitje in de hand. Vamos!

De wedstrijd begint vrij slordig. Ondanks de thuisploeg het meeste balbezit heeft komt een eerste gevaar er pas in minuut 11. Doriano wordt centraal tussen de defensie vrijgespeeld en prikt meteen zijn eerste van het seizoen. De doelman zat er nog bij, maar kon het doelpunt van kortbij niet vermijden. 1-0 op het kwartier. Na opnieuw een goede redding van dezelfde doelman, krijgt de thuisploeg een corner, ditmaal zonder resultaat.

'16 Ook de bezoekers versieren een eerste hoekschop na het mistasten van Ferla op en terugspeelbal. Ook zij hebben het moeilijk op de stilstaande fase, het blijft 1-0. Vervolgens zijn het wel de bezoekers die voor een eerste keer gevaarlijk zijn na een mooie individuele actie. Het schot wordt klem gepakt door Ferla. De GB wordt wakker geschud, onder meer Sel liep het veld op uit ongenoegen. Mk werd gedwongen tot bijstand. Het is Geus in minuut '19 die van kortbij een indraaiende voorzet over kopt. Weer juist niet. Enkele seconde erna is het opnieuw Geus die de bal in de draai juist langs het doelt streept. De afwerking ontbreekt, niettemin brengt de thuisploeg behoorlijk voetbal op de mat. Een tweede doelpunt kan niet uitblijven. Opnieuw Doriano in een hoofdrol: na een dubble kaats met Geus wordt de bal van buiten de zestien in de linkerbovenhaak geschilderd: Golazooo! 2-0. Bij de aftrap zijn het onmiddellijk de bezoekers die opzoek gaan naar een tegendoelpunt, dit via de counter. De aanvaller lost van ver een schot op doel wat Ferla moet lossen, de rebound gaat net naast. '24 is het Rogiers die op een hakje van Geus alleen voor het doel wordt gezet. De teller staat ondertussen op drie. Net wanneer men vanuit het bezoekersvak begint te vrezen voor een pandoerie van jewelste gebeurt dan toch hetgeen waar niemand nog aan dacht: Hechtel weet met een kopbal op doel gevaarlijk de nul van het bord te vegen. Het blijkt een discutabel doelpunt te zijn. Was de bal over de lijn, of niet, ofwel of niet? Meestal zijn het diegene die het er het verst vanaf staan die het het best gezien hebben. Ik stond op een meter of 50 , ik zeg dat em binnen was! 3-1.

De volgende resem aan kansen zijn opnieuw voor de thuisploeg. In '33 is het Conte die op een indraaiende voorzet van Rogiers de 4-1 tegen de netten werkt. Opnieuw zat de keeper er nog tussen maar bleek moest hij zich gewonnen geven. Vervolgens is het opnieuw Conte in een gelijkaardige fase maar trekt de goalie aan het langste eind. Het einde van de eerste helft wordt getekend door een ongelukkige doelpunt van de bezoekde defensie: 5-1. We gaan rusten.

De tweede is een duplicaat van het eerste. Een machtig Geren Bij met een snuifje slordigheid. Alle ogen zijn gericht op de invallers die blijkbaar hoge verwachtingen scheppen. C'mon boys! '36: Eerste balcontact van Sroobants die zeer vrijgevig de bal nog breed legt op bavo. Desondanks geen doelpunt. Het doelpunt werd afgekeurd. Enkele minuten later is opnieuw diezelfde Robin die na een indivuele actie de bal opnieuw voor gooit. Cont" besluit net over. Alle gevaar komt nu vanaf de linkerkant. Na een kleine tien minuten spelen is er dan het moment waarop iedereen heeft gewacht. Bait met dikke shit no look no pass buitenkantje voet, zet dat twee keer in een verslag en je kan als verslaggever een uur vroeger naar huis. Het is bij knullig balverlies op het middenveld dat hierna Marnick via de flank de bal weet voor te brengen. HEt is opnieuw conté die in één tijd afwerkt: 6-1.

'44 vrije trap voor de bezoekers: de bal gaat over. In minuut '47 is het Bait die alleen op de doelman wordt gestuurd, Fa... uh? Ook erna is het al GB wat de klok slaat. Een schot van Red Tunder wordt weggebokst door de doelman maar wordt in de rebound binnengelegd door Brecht. De 7-1 is een feit. Het wordt 8-1 wanneer ook Robin subliem wegdraaid van een verdediger en de bal snoeihard tegen de netten werkt. Verder zien we in minuut '54 onze Witte die met een puike vooractie een bezoeker op het verkeerde been zet. Hij kan het nog!

Last but not least is het opnieuw Bait die twee verdedigers omspeelt, waarna hij de bal tegen de arm van een liggende speler plaatst. Volgens de nieuwe reglementen: penalty! Hij mist,  en krijgt er nog een panna bij. Saluté, einde.

Nabeschouwing

Er is nog geen nabeschouwing beschikbaar

Voorbeschouwing

Voetbalvrienden,

Na de 4-3 nederlaag in Mol moet de GB morgen vol aan de bak om een crisis te vermijden,  we spelen morgen weer tegen een nieuwe tegenstander "De Sportvriend" uit Hechtel.  Weinig is geweten over deze ploeg, van onderschatting mag dus geen sprake zijn zou Robin S zeggen!!

Bij de GB krijgt T1 Witte 12 namen op zijn blad, in doel Buffon Ferla, de verdediging onder leiding van buffel Stef met in steun linkse poot Bavo en op de baks de standaard 2 Nick en T4 Marnick VDV.  Op het middenveld krijgen we morgen een serieuze kwaliteits injectie met de terugkeer van " De man van het seizoen"  Mr Bait.  Rond hem vinden we onze eigen KDB Paletti en koning Brecht.  De flanken worden morgen bezet door Zlatan Conte en Rogiers ( voor hem moeten we dringend een bijnaam vinden ).  Aanvallend hoopt Red Thunder Geus op zijn kans nu Robin afwezig is.  Wie de andere spitsbroer wordt is nog onzeker of krijgt Doriano in zijn eerste match al dadelijk de zware taak in de spits... Morgen 14u59 weten we welk tactisch plan Witte weer uit zijn hoed zal toveren...

Morgen ook onze eerste thuis wedstrijd op het veld van Berkenbos.  Bij deze wil ik Thieu Jeuris en Kris Geussens even bedanken vanwege de hele GB familie omdat we gebruik mogen maken van hun prachtig veld, de propere kleedkamers en de kantine!!  Dikke merci mannen!!

We komen morgen samen om 14u30 in het stadion van Berkenbos.

C'mon GB

Morgen spelen clubiconen Seeger en Lange de finale van het belgisch kampioenschap tennis, supporters op post!! Vanaf 13u in Koersel!!

Vervangingen

35 min Doriano door Robin
35 min Joris door Bait