G.B. - Berkenbos

G.B. vlotjes voorbij Mireille Berkenbos.

De laatste wedstrijd tegen onze buren van Mireille had G.B. de nodige moeite gehad om de zege over de streep te trekken. De tegenstander werd dan zeker niet onderschat en een gemotiveerd G.B. nam meteen de wedstrijd in handen. Berkenbos moest vooral achter de bal aanhollen en had handen en voeten te kort om G.B. af te houden. Precies 5 minuten hielden de bezoekers stand vooraleer Robin zijn eerste van de namiddag in het mandje legde. Amper een minuut later stond de 2-0 al op het bord. Geus nam de bal in 1 tijd op de slof en gaf de bezoekende doelman kansloos het nakijken. Deze bezoekende doelman stond nochtans sterk te presteren. Het volgende kwartier hield hij met zeer knappe tussenkomsten een paar gemaakte doelpunten uit zijn kooi. Doch pal op de 20 ste minuut moest hij zich uiteindelijk toch een derde keer gewonnen geven. Doriano werd het straatje in gestuurd en legde het leder beheerst in de verste hoek. Ook Robin slaagde er op het half uur nog in eentje binnen tikken en daarbij was de match eigenlijk al gespeeld. De thuisploeg begon dan ook wat nonchalanter te spelen en werd daar net voor de pauze voor afgestraft. Een bezoekende aanvaller werd op de rechterflank helemaal vrij gelaten en stormde op Leeten af. Onze doelman probeerde zijn hoek nog te verkleinen maar werd kansloos gelobt. Zo werd er met een 4-1 op het bord de kleedkamers opgezocht.

G.B. nam na de rust de wedstrijd meteen weer stevig in handen. En weerom hielde de bezoekers maar vijf minuutjes stand. Het was keizer die de 5-1 aan tekende . Amper een minuut later knalde Robin zijn tweede van de namiddag tegen de touwen en was de 6-1 een feit. Berkenbos hing nu helemaal in de touwen en kon alleen maar proberen de schade te beperken. Hierbij konden ze rekenen op hun sterk keepend sluitstuk die net als in de eerste helft weerom een paar knappe parades uit zijn mouw schudde. Uiteindelijk was de overmacht te groot en moest hij zich toch nog 3 keer gewonnen geven. Robin scoorde nog 2 keer en het laatste woord was voor MK die de 9-1 eind stand vast legde.

- Knappe wedstrijd van G.B. dat een maat te sterk was voor Berkenbos. De ruime score was niet eens overdreven.

- Doriano die zijn come back maakte werd als man van de match verkozen. - Robin scoorde maar liefst 5 maal en neemt met 35 doelpunten de leiding over in de topschuttersstand van MK. Samen hebben beide toppers nu al 69 doelpunten gescoord.

- Zo kon iedereen met een goed gevoel in de avond gaan vieren op het jaarlijkse club feest.

- Het clubfeest was dit jaar extra speciaal. Door de corona situatie hadden we immers 2 edities moeten missen. Het werd dan ook weer een legendarisch feestje. Lekker eten en goede sfeer. Dit jaar werden er 2 gouden schoenen uitgereikt. Bait en Brecht waren de verdiende winnaars. Ook werden een aantal mensen in de bloemetjes gezet die zich met hart en ziel voor de club in zetten. Uiteraard werden onze sponsors ook niet vergeten en naar voor geroepen om een applaus te mogen ontvangen. Er werd nog duchtig gefeest tot in de late uurtjes.

Voetbalvrienden

Het is weer derby-time! Onder een prachtig zonnetje op de mooi verzorgde a-plein ontvangen we vandaag de mannen van de Mireille uit Berkenbos. De laatste ontmoeting wonnen we met het kleinste verschil, 1-2 werd het na een niet zo aangename wedstrijd met veel discussies.  We weten uit het verleden dat deze ploeg altijd tegen de GB net iets meer kan, oppassen is de boodschap!!

Bij de GB kunnen we weer rekenen op een mooie kern van 14 spelers..In doel, showduiker en stemmenkanon “Parkietje” Leeten. De verdediging onder leiding van het slot op de deur “Houthakker” Stef, op de baks, 2 vaste waardes van de ploeg. De ene is 1m95 en gaat naar elke bal die nog maar in zijn buurt komt met zijn stelten, de andere een kleerkast van 1m85 maait alles omver wat over de middenlijn komt... “Gogogadget” Nick en “El Capitano” Marnick. Het middenveld, de kopbalsterke “Keizer” Cau, de man die elke match beastmode gaat “Red Thunder” Geus en Koning van het middenveld “King” Cuppie. Dan hebben we onze sterke flankspelers “Patatje Oorlog” Rogiers en “Witte Ethiopiër” Brendan , weer die lijn op en af jongens!! In de aanval natuurlijk onze levende legende “All Star” Stroobants met langst hem de Fox, sluw en een prachtige linker, Doriano. Dan hebben we nog 3 wisselspelers achter de hand, en zeker niet van de minste! “Big Fella” Mertens, “El Fenomeno” Mk en de verrassing van de dag oud legende “Mr Gyproc” Lespoix!

Mannen we komen samen op Berkenbos om 14u20.

Komop makkers alles kapot spelen vandaag zodat we na de match al onmiddellijk kunnen beginnen feesten want straks is het tijd voor ons jaarlijks ploegfeest!

5 min 1-0 Robin
6 min 2-0 Geus
20 min 3-0 Doriano
30 min 4-0 Robin
35 min 4-1
40 min 5-1 Keizer
42 min 6-1 Robin
50 min 7-1 Robin
60 min 8-1 Robin
65 min 9-1 MK

20 min MK voor Steven Mertens
35 min Lespoix voor Brendan
50 min Brendan voor Doriano
55 min Conte voor Robin
60 min Bait voor Geus