PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

Florida Boys Tervant - GB

Wedstrijdverslag

G.B. pakt zege tegen Florida.

 

Het was een half mirakel dat G.B. zaterdag kon aantreden. Half de week hadden we nog maar zeven beschikbare spelers. Uiteindelijk slaagden T3 en T4 er toch in een elftal bij elkaar te krijgen. De omstandigheden zaten zaterdag middag mee. Mooi weertje in Forida en het kleine veld lag er goed bij. Beide elftallen hadden er dan ook zin in om er een leuk en spannend potje voetbal van te maken.

Het wedstijdbegin was gelijk opgaand. Beide ploegen kozen volop voor de aanval en creëerden om beurt enkele halve kansjes. Na een tien minuten viel de eerste echte mogelijkheid te noteren. Brendan werd diep gestuurd en leverde een mooie voorzet af richting tweede paal waar Doriano de bal in doel leek te deviëren. Deze werd echter door een thuisverdediger nog net op de lijn gered. Bij de volgende G.B. aanval was het wel raak. Na slecht uitverdedigen van de thuisdefensie belandde de bal in de voeten van Vis die met een verre lob het leder kurkdroog binnen schilderde. De G.B. leek hiermee gelanceerd en drukte door. Even later was Maarten Hoes dicht bij een treffer maar diens schot op assist van Geus werd zeer knap door de thuis goalie gered. Ook Geus haalde een paar minuten later uit maar zag zijn schot net over doel vliegen. Hierna nam Forida ineens het initiatief over. G.B. moest achteruit en het werd plots druk voor de goal van Ferla. Er volgde enkele hete standjes voor doel waarbij G.B. goed weg kwam. Doch een Florida goal hing in de lucht en in minuut 25 was het zo ver. Na een knappe aanval werd Ferla kansloos geklopt en stond de 1-1 op het bord. Dit tegendoelpunt schudde G.B. blijkbaar teug wakker want gelijk werd er een versnelling hoger gespeeld. Nu werd de thuisploeg tegen eigen doel geplakt en al snel kon de G.B. aanhang juichen. Het was Vis die er op twee minuten tijd er twee tegen de touwen plakte. Eerst met de voet op aangeven van Brendan , daarna enig mooi met het hoofd na een perfecte assist van Geus. G.B. leek met deze comfortabele 1-3 voorsprong de rust in te gaan. Doch een onoplettendheid net voor de koffie zorgde er voor dat Florida toch nog de 2-3 scoorde. Zo werd er ondanks de voorsprong met een wrang gevoel van kant gewisseld.

G.B. begon sterk aan de tweede time. Bait zorgde voor het eerste gevaar en kopte een corner van Domien naast. Een minuut later was het aan Geus die leek te kunnen juichen maar de bal belandde via de binnenkant van de paal terug in het veld. Daarna was het de beurt aan Domien wiens schot een meter naast vloog. Dan zal ik het nog maar eens voor doen dacht Vis . Hij nam de bal binnen de grote rechthoek aan en knalde droog zijn vierde van de namiddag tegen de netten. Florida probeerde iets terug te doen maar slaagde er amper nog in gevaarlijk te zijn. Het was integendeel G.B. dat kans op kans bleef afdwingen. Vooral Geus kreeg nog een paar goede mogelijkheden. De bal wou er echter niet meer in. Geen nood echter want pas in de slotminuten kwam Forida een beetje opzetten. De G.B. defensie hield echter makkelijk stand. In de blessuretijd leek de aansluitingstreffer plots toch een feit. Ferla was kansloos op een fantastische vrije trap die in de kruising leek te vliegen. De bal botste echter via de onderkant van de lat terug in het veld. Op punten van schoonheid verdiende dit een doelpunt te zijn maar de bal was niet over de lijn en zo bleef de 2-4 tot het laatste fluitsignaal op het bord staan.

Nabeschouwing

- Aangename wedstrijd waar beide ploegen met open vizier de arena in trokken. G.B. trok uiteindelijk aan het langste eind en zit intussen al op 22 overwinningen op een rij.

- Onze topscoorder Robin was er zaterdag niet bij. Dus nam zijn broer Vis het over in de spits. Hij deed dit met stijl en legde er zo maar eventjes vier in het mandje. Hij werd dan ook nog eens tot man van de match verkozen. Bij G.B. is het zaterdag Vis dag.

- Tenslotte nog eens een dikke merci aan onze 3 gastspelers Domien, Doriano en Maarten. Zonder hen hadden we niet van start kunnen gaan. Ze waren alle drie ook top. Chapeau gasten.

Voorbeschouwing

Voetbalvrienden,

Morgen maken we de altijd mooie verplaatsing naar Paal waar de Florida Boys op ons wachten. We wonnen onze laatste wedstrijd er met 3-6. Voor de match van morgen was het een serieus puzzelwerk, dit omwille van schoolfeesten van de klein mannen! Uiteindelijk zijn we toch aan 11 toppers geraakt. In doel kunnen we weer rekenen op “tikkende tijdbom” Ferla, in de verdediging heer en meester “Puyol” Bavo met op de backs “werkpaard” Nick en “de tril” Rogiers. Het hart van de geren-bij, met sterkhouders “Radja” Bait en “KDB” Paletti. Daar komt gastspeler Hoes bij. Op de flanken “witte Ethiopiër” Brendan en “speedy” Doriano. In de spits “de tank” Geus en “gouden linker” Cris. Komop beesten, iedereen vechten voor elkaar! 

We komen samen om 14u in de kring.

Doelpunten

10 min 0-1 Vis
25 min 1-1
30 min 1-2 Vis
32 min 1-3 Vis
35 min 2-3
50 min 2-4 Vis

Vervangingen

35 min. Doriano door Domien

Afbeeldingen