PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

Florida Boys Tervant - GB

Wedstrijdverslag

GB pakt zege op Florida.

 

Stipt 15:00 met precies 0 graden op de thermometer trapte G.B. de wedstrijd op gang. Twee minuten later lag de bal al in het mandje. Bossie kopte een voorzet van Brecht tegen de lat en de goed gevolgde Robin kon simpel binnen leggen. Droomstart voor G.B. ware het niet dat amper 1 minuut later de bordjes weer in evenwicht stonden. Dylan miskeek zich op een moeilijke terugspeelbal, Florida profiteerde en de 1-1 was een feit. Na deze knotsgekke start was een dominant G.B. de meest dreigende ploeg. Het eerste gevaar kwam via MK. Eerst op vrije trap, daarna kwam hij net te laat om een assist van Robin binnen te tikken. Pal op minuut 10 werd G.B. beloond voor de aanvalslust. Na slecht uitverdedigen in de thuisdefensie was Seeger er als de kippen bij om de 1-2 tegen de netten te duwen. Na deze verdiende G.B.-treffer stak Florida een eerste keer een neus aan het venster. Eerst via een corner die maar net naast gedevieerd werd. Daarna werd Dylan bijna verslagen door een verre lob. Gelukkig voor G.B. vloog de bal een half metertje over het doel. Hierna ging G.B. weer een versnelling hoger spelen op zoek naar een derde treffer. Brendan probeerde het tweemaal vanop afstand maar de sterk keepende thuisgoalie scharrelde de bal met een kattensprong uit de benedenhoek. Op een schot van Robin onderscheidde hij zich nogmaals. In de 22ste minuut moest hij zich echter toch een derde keer gewonnen geven. Seeger leverde de perfecte assist af richting MK die enig mooi in 1 tijd binnen knalde. Even later kreeg Florida de genadeslag. Robin het straatje ingestuurd door MK legde droog binnen en de 1-4 stond op het bord. Boeken dicht en rustig uittikken richting rust dacht men bij G.B. Een kleine misrekening want een strijdlustig Florida legde zich niet met de zaken neer en gooide alles in de strijd op zoek naar de aansluiting. Vijf minuten voor de koffie kwam de verdiende 2-4 er dan ook. Amper een paar tellen later leek zelfs de 3-4 op het scorebord te komen. Gelukkig werd dit doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Zo kon G.B. alsnog met een dubbele voorsprong de warme kleedkamers opzoeken.

G.B. kwam terug scherper uit de kleedkamer. De ingevallen Doumkos verscheen meteen schuin alleen voor doel en drukte af. De thuisdoelman redde knap. Doch amper 3 minuten later kreeg Doumkos een herkansing. Dit keer won hij wel het rechtstreekse duel met de goalie en de 2-5 stond op de tabellen. Even later leek Steven Mertens nummer 6 aan te tekenen, Zijn schot belandde echter via de buitenkant van de paal in doeltrap. Ook Mk en Doumkos knalden beide nog eens op doel. De thuisgoalie toonde echter telkens zijn klasse en was ondanks de 5 tegentreffers zeer moeilijk te kloppen. Na een sterk eerste G.B. kwartier zakte het tempo helemaal uit de wedstrijd. Florida probeerde iets terug te doen maar verder dan enkele afstandsschoten die Dylan vrij makkelijk pareerde kwamen ze niet meer. Het laatste kwartier was er dan ook nog weinig te beleven. De ruimtes werden niet meer belopen, het middenveld werd overgeslagen en de bal vloog willekeurig als een ongeleid projectiel van links naar rechts. Het leek bij momenten wel een tennismatch. Net voor tijd viel er aan beide kanten toch nog iets te noteren. Eerst kreeg Florida nog een unieke kans om een derde te scoren. De thuisaanvaller liet het echter onbegrijpelijk na de bal in het lege doel te leggen. Ook Mk haalde nog eens uit. De Florida doelman had echter weerom een knappe redding in huis en zo bleef de 2-5 tot het laatste fluitsignaal op het bord.

Nabeschouwing

- Dertiende G.B. zege op rij! Na het gelijkspel op de eerste speeldag is G.B. dit seizoen dan ook al 14 maal ongeslagen. De laatste G.B. nederlaag dateert van 30/12/2016 tegen RP products. Dit resulteert dat G.B. al aan een indrukwekkend aantal van 33 opeenvolgende ongeslagen wedstrijden zit. Chapeau gasten!!!

- De volgende 3 weken komen er wel serieuze testen aan. KWB Bolderberg,KWB Bos en Eendracht Koersel wachten ons op. Drie kleppers die gebrand zijn ons in het zand te doen bijten. We zullen dus scherp moeten staan willen we onze ongeslagen status behouden. Iedereen dan ook op post voor deze moeilijke maand december.

- Brecht die sterk speelde werd tot man van de match verkozen. Hij nadert hiermee tot op 1 punt van leider Bossie in het klassement man van het seizoen.

- Ook een gelukkig man na de match was ook Cams. Een week na de blamage op zaterdag avond slaagde hij er dan toch in een ploeg uit Tervant te verslagen. G.B. is the place to be als je iets wil bereiken Cams.

Voorbeschouwing

Voetbalvrienden,

Morgen nemen we het op tegen de Florida Boys in Tervant, de boys zijn in het verleden al meerdere keren een kwelduivel geweest voor ons en dat zal morgen niet anders zijn.  De laatste match tegen hun onder tropische omstandigheden eindigde op een 3-2 overwinning voor de GB.  Na wat research zien we dat de Florida boys de laatste weken goed op dreef zijn, een 4-3 overwinning tegen Berkenbos is hier een voorbeeld van.  We zijn gewaarschuwd !!!

Na een te makkelijke overwinning vorige week is het morgen weer tijd om beide voeten op de grond te plaatsen en te focussen op deze klepper tegen de Florida Boys.  Bij de GB missen we morgen wel enkele sterkhouders waaronder Marnick, Paletti, Lange ,Thoelen, Flavio en Ferla.  Toch gaan we morgen richting Tervant met een 13 koppige kern.  Zo kunnen we na een weekje rust Mk terug recuperen als gelegenheids doelman, indien zijn polsblessure morgen niet beter is verhuist mk van de goal naar het veld.  We gaan geen extra keeper zoeken omdat er toch genoeg wissels zijn.  In de verdediging Stef, Nick, Reet en Baldelli.  Middenveld Brecht, Brendan, Mertens en Schuyten.  In de aanval Seeger, Bossie en Stroobants.  

C'mon GB

We komen samen om 14u in de kring.
Adres: Beelkenswijer 3583 Beringen 

Doelpunten

0-1 Robin
1-2 Seeger
1-3 MK
1-4 Robin
2-5 Doumkos

Vervangingen

35 min Seeger door Doumkos
35 min Brendan door Nick
35 min Reet door Cams

Afbeeldingen