PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

Florida Boys tervant - G.B.

Wedstrijdverslag

Verdiende zege op het veld van de Florida Boys.

 

Net voor de aftrap weer problemen voor T1. De Lange die vrijdag nochtans verlost leek van zijn blessure moest bij de opwarming reeds het veld verlaten. Doch kon de wedstrijd zelf voor de G.B. niet beter beginnen. Na 1 minuut was het immers al raak. De thuisgoalie verkeek zich volledig op een afstandsschot van Stef en de 0-1 lag al in het mandje. De vreugde was echter van korte duur, want na 5 minuten moest Steven Schuiten met een kuitblessure noodgedwongen vervangen worden. De organisatie was even weg, Forida profiteerde hier optimaal van en schoot de gelijkmaker tegen de touwen. De G.B. was echter niet aangeslagen en ging meteen terug in de aanval. Op het kwartier was Raf dicht bij een treffer, maar zijn kopbal op voorzet van Steven Mertens miste precisie. Dit was echter uitstel want pal in de 20ste minuut werd dezelfde Raf door een prachtige pas van Arno alleen voor doel gezet. Hij bleef kalm en liet de thuisdoelman kansloos. De G.B. terug op voorsprong. De G.B. had nu de match volledig onder controle en Steven Mertens miste nog een unieke kans om de score te verdubbelen. Schuin alleen voor doel plaatste hij echterde bal aan de verkeerde kant van de paal. Vijf minuten voor de rust sloeg het noodlot weer toe. In een onschuldig duel bleef Stef op de gras liggen. Verrekking in de bil en exit Stef. De wissels waren op en de G.B. met 10 man verder. Op de koop toe scoorde de thuisploeg net voor het rustsignaal nog de gelijkmaker. Fabio was kansloos op een afstandsschot van 30 meter dat knal de winkelhaal binnendrong. Zo werd met een 2-2 stand de kleedkamers opgezocht.

 

Tijdens de pauze werd onze luidruchtigste supporter overtuigd in doel plaats te nemen. Fabio werd prompt in de spits gedropt en de G.B. kon terug met elf spelers het veld op. Beide ploegen gingen nu met open vizier op zoek naar een voorsprong. Het was G.B. die aanvankelijk de gevaarlijkste ploeg was. Schoten van Pieter,Seeger en Steven Mertens werden door de thuisdoelman onschadelijk gemaakt. Ook Fabio was heel dicht bij een treffer toen hij bediend werd door Raf. Zijn vluchtschot miste echter de goede richting. Plots was ook Florida gevaarlijk. Reet had wel heel veel geluk toen toen onze doelman werd omspeeld en hij op de lijn nog redding kon brengen. Hij schoot immers de te stille inlegger keihard op eigen doel, maar de bal botste via de onderkant van de lat terug het veld in. Even later behoedde ook onze gelegenheidsdoelman met een knappe reflex de G.B. van een achterstand. Dit waren echter de laatste gevaarlijke acties van Florida. Vanaf nu was het alleen nog de G.B. dat de klok sloeg. De thuisploeg kwam er nauwelijks nog aan te pas. De G.B. creëerde een hele resem kansen, maar de thuisdoelman keepte een zeer sterke wedstrijd en was goed op weg zijn fout van in de eerste minuut helemaal te doen vergeten. Hij had wel heel wat geluk toen een prachtig vluchtschot van Seeger via zijn been en de binnenkant van de paal terug het veld inhobbelde. De bal wou er niet in en uiteindelijk had de G.B. een strafschop nodig om op voorsprong te komen. Een overigens terechte strafschop. Fabio werd immers in de grote rechthoek nogal hardhandig onder het gras gestopt. De scheidsrechter aarzelde niet en wees naar de stip. Raf bleef kalm en bracht de G.B. eindelijk op voorsprong. Florida probeerde de bakens nog te verzetten en werkte op goed geluk met lange ballen. De G.B. verdediging hield echter knap stand en in de laatste minuut werd er zelfs nog een vierde treffer gescoord. Het was Arno die na wat geharrewar voor doel de 2-4 eindstand op het bord kleefde.

 

Doelpunten:

1 min. Stef 0-1

6 min. Florida 1-1

20 min. Raf 1-2

33 min. Florida 2-2

60 min. Raf 2-3

70 min. Arno 2-4

 

Vervangingen:

5 min. Steven Schuiten door Nick

 

 

- Het werd een verdiende zege voor de G.B. met een onuitgegeven elftal. Arno, Pieter en Fabio werden met gelijke punten tot man van de match verkozen. - Ondanks de overwinning is het toch weer balen. Vorige week vielen Baar, Lange en Ruben uit. Dit week-end Stef en Steven Schuiten. Ongezien!! Het zal voor T2 en T1 niet eenvoudig worden om volgende week 11 fitte spelers op het veld te krijgen.

- Een dikke mercie aan onze luidruchtigste supporter om ons zaterdag uit de nood te helpen en de tweede helft onder lat plaats te nemen. Dit geld trouwens ook voor Fabio die bereid was zijn handschoenen af te geven en in de spits te gaan staan.

- Een dikke proficiat aan heel de ploeg om in deze moeilijke omstandigheden op wilskracht nog de zege binnen te halen.

 

- S’ avonds na eerst zeer lekker ge-eten te hebben in de Kring hadden de G.B. spelers,supporters en bestuur nog een avondje voetbal gepland. De Derby Stal-Koersel vond immers plaats. We gingen dan ook allemaal kijken. Vooral omdat onze voormalige spits Mertens bij Stal het mooie weer maakt in de frontlinie. De match zelf viel tegen. Kansloze eerste helft 0-0. Mertens 1 half kanske gehad maar de Koersels doelman kwam tijdig uit zijn doel. Vlak na de rust kwam Koersel dadelijk 0-1 voor en kreeg een Stalse verdediger op de koop toe nog een rood karton onder zijn neus geduwd. De weg open voor Koersel om de score op te drijven dacht iedereen. Koersel ging echter met de minuut slapper spelen en Stal kwam op wilskracht nog langszij. Laatste minuut echter balverlies Mertens op het middenveld. Volgens mij foutief, maar scheids laat verder spelen en Koersel maakt er prompt 1-2 van. Het Stalse slotoffensief levert ondanks nog een rode kaart voor Koersel niks meer op.

- Na de match is een groot deel van de ploeg nog verder op stap geweest. Ondergetekende zijn vat was echter af en heeft hiervoor gepast. Kan hier dus geen verslag over uitbrengen. Misschien maar best ook, want de gebeurtenissen in de nachtelijke uurtjes zijn meestal niet meer voor publicatie vatbaar.

Nabeschouwing

Er is nog geen nabeschouwing beschikbaar

Voorbeschouwing

Zaterdag moet de G.B. de wei in op Tervant om de strijd aan te binden tegen de plaatselijke helden van de Florida Boys. Dit is steeds een moeilijke wedstrijd, zeker bij hen op het kleine veld. Dat kleine veld is niet altijd een excuus want vorig jaar gingen we thuis met 1-3 de boot in. We speelden toen een barslechte wedstrijd en gingen verdiend kopje onder. De G.B. heeft dus iets recht te zetten!!

Baar en Ruben zijn enkele weken out met een knieblessure.

Lange heeft vrijdag getest en zou terug fit zijn.

fabio neemt nog eens plaats onder de lat.

 

Iedereen wordt om 14/15 in de Kring verwacht.

Doelpunten

(nog) niet beschikbaar

Vervangingen

(nog) niet beschikbaar

Afbeeldingen