PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

FIBL Heppen - G.B.

Wedstrijdverslag

FIBL - FC Stroobants 3-6

Jawel dames en heren, in een pittige, doch sportieve partij scoorde Robin 5x. (0-1; 1-2; 2-3; 3-5 en 3-6). Na de 3-3 ruststand was het wel Joris die met de 3-4 een in tijdsduur vergevorderde match ergens deed kantelen.

Pluspunt in Ham betreft zeker ook het feit dat Geus sterk aanwezig was in de lucht (man staan bij kopduels). Iets te veel omhoog gekeken? Mogelijks, daar een inlegger voor leeg doel over de deklat werd gedevieerd, haha. We onthouden vooral van Geussens actueel de bevestigde capaciteit om kopduels te winnen (zo nodig foutje tegen laten fluiten op een ongevaarlijke plaats).

Tuurlijk wint GB vandaag met gans het team! Evenwel een minpuntje van de groep vanmiddag was de niet 100% overtuiging bij de passing. Proberen de bal te spelen is geen optie, met overtuiging die bal doorspelen naar de medemaat is het devies. En ja, dan kan het nog misgaan, we zijn geen robots, maar slechte passing vereist een “en masse” teruglopen richting eigen goal, soms veel overbodige K-i-l-o-m-e-t-e-r-s, haha. De taak van de makkers is dan om steken op te rapen, daarvoor zijn het makkers OK, doch ik zou er persoonlijk niet ALTIJD op rekenen.

Het loopvermogen van Bren oppe flank tijdens de match was applausibel op Fibl. De tweede helft stonden we langs de zijlijn aan zijne flank waardoor de kans op een valling (lichte verkoudheid) voor ons niet ondenkbeeldig is: zoef naar voor, zoef naar achter. Kilometer man, nodig op een flank.

Het werd 1-1 nadat de kans op 0-2 werd gemist. Oog in oog met de goalie ontspon zich de optie om de bal aan de eerste paal binnen te duwen. Een 101% frisse MK legt die bal altijd in het mandje, maar vandaag las de goalie de voetintentie van de aanvaller perfect en veegde de bal met een voetreflex in corner… 

Tijdens de afgelopen match was er geen tijd aan de bal om een tas koffie te drinken en effe een mop te tappen, Fibl zat er kort op. (Hetgeen we algemeen meer en meer ondervinden tegen actuele tegenstanders) Wie taffelde was gezien. Andersom ook: een kleine aarzeling tussen laatste man en keeper zorgde voor de 0-1. De opportunist van dienst: Robin Stroobants!
22.01.2022 gaat de voetbalgeschiedenis in als “goals uit onmogelijke hoek” datum. De afwezigen hadden ongelijk. Wat we deze namiddag zagen op een voetbalveld is uiterst zeldzaam. Als het al ooit is vertoont? Dat een bal vanop minder dan 1 meter van de achterlijn, vanop 5 meter langs de goal naar de verste paal wordt binnen geduwd is sowieso niet alledaags. Echter Robin deed dat in Ham 2 keer op een kwartiertje… 2x zelfde onmogelijke hoek (theoretisch uiteraard niet onmogelijk, want er is een mogelijke lijn), 2x dergelijke goal in 1 match! Nooit meegemaakt. 

Jammer dat er geen toeschouwers langs de zijlijn mochten postvatten waardoor enkel rechtmatige clubfunctionarissen dit kunnen getuigen.

Verslag: Peter Lenz

Nabeschouwing

One man show op FiBL, Robin werd uiteraard tot man van de match verkozen! 

Bait bij de opwarming alweer een blessure opgelopen, hopelijk niets te ernstig en kunnen we volgende match opnieuw op onze sterkhouder rekenen!

Voorbeschouwing

Beste voetbalvrienden

Morgen krijgen we het jong geweld van Fibl weer over de grasmat. De laatste 2 recente confrontaties wonnen we vlotjes met overtuigende cijfers, 100% zeker dat ze er alles aan gaan doen om het ons moeilijk te maken deze keer. Iedereen dus scherp en nuchter aan de aftrap! We beschikken over een kern van 14 absolute beesten van Gerenbijers. Tussen de palen hebben we “MVP” Leeten, de betonnen muur vanachter onder leiding van “Dancing Queen” Bavo of misschien doet T1 gek met daar “Big Fella” Mertens..Met op de backs “Gogogadget” Nick en “El Capitano” Marnick. Het hart van de ploeg, onze eigen “KDB” Paletti, “Radja” Bait, “Red Thunder” Geus en “King” Cuppie. Met links “Sloddervos” Doriano, “Witte Ethiopiër” Brendan en rechts “Dare2Zlatan” Conte. Aan het kanon “All star” Robin en “El Fenomeno” Mk. 

C’mon Geren-bij! We gaan morgen voor de 18x op rij zonder nederlaag!!

We komen samen om 14u in de Kring.

Adres: De Warande

Doelpunten

0-1 Robin
1-1
1-2 Robin
2-2
2-3 Robin
3-3
3-4 Joris
3-5 Robin
3-6 Robin

Vervangingen

Mk - Bavo
Doriano - Brendan

Afbeeldingen