FC Moderne - Geren-Bij

Eerste zege van het seizoen op het veld van FC Moderne.

Onder een heerlijk herfstzonnetje begon G.B. het best aan de wedstrijd. MK en Joris kregen meteen een dot van een kans om de score te openen maar hun vizier stond alsnog niet op scherp. Ook Doumkos kwam er dicht bij maar miste doel. G.B. bleef echter doordrukken en werd op het kwartier beloond voor hun overwicht. MK zette met behulp van een Moderne verdediger de 0-1 op het bord. Amper 5 minuten later was de score al verdubbeld. Weerom via MK die na een knappe dubbelpas met Joris de bal mooi in de haak krulde. Blijkbaar was dit het signaal voor de thuisploeg om wakker te schieten en toch iets terug te doen. Moderne knokte zich terug in de wedstrijd en het werd een paar keer warm voor het doel van onze goalie Leten. In de 25ste minuut werd Moderne beloond voor hun inzet. Hoog druk zetten leidde tot balverlies in de G.B. defensie waarna een thuisaanvaller alleen voor Leten verscheen en koel de aansluitingstreffer in het mandje legde. Echt door drukken kon de thuisploeg hierna echter niet. G.B. herstelde terug het evenwicht en prikte zelfs net voor de pauze nog eens dodelijk tegen. Weerom was het MK die aan het kanon stond en de 1-3 ruststand binnen knalde.

Die G.B. treffer net voor de rust was een mokerslag voor Moderne die ze niet meer te boven gingen komen. G.B. kwam nauwelijks nog in de problemen en domineerde rustig de wedstrijd. De 1-4 hing eerder in de lucht dan de aansluitingstreffer. Vooral Joris kwam er in de beginfase van de 2 de time een paar keer dicht bij , maar een sterk keepende thuisgoalie en de lat weerhielden hem van een doelpunt. Dan zal ik het maar voordoen dacht Geus en hij kopte een corner van Nico prachtig tegen de touwen. 1-4 en match helemaal gespeeld. Doch G.B. had er nog zin in en ging op zoek naar meer. Baldelli leek ook zijn doelpuntje mee te pikken maar knalde van dichtbij over. Uiteindelijk was het weerom MK die aan de tweede paal een verre voorzet van Joris binnen tikte en zo voor de 1-5 zorgde. Lang zou deze score echter niet op het bord staan. Brecht wou zijn naam ook in het verslag zien en legde de bal veel te kort terug op Leten. Een FC Moderne aanvaller zat er makkelijk tussen en de 2-5 was een feit. Dit veranderde echter niets meer. G.B. trok de zege makkelijk over de streep en zette de laatste minuten zelfs nog 2 extra doelpunten op het bord. In de 69ste minuut was het MK die zijn 5 de van de namiddag mocht vieren. Een minuut later zag Brecht de kans schoon om zijn eerder foutje recht te zetten door de 2-7 eindscore op de tabellen te knallen.

- Na 5 wedstrijden eindelijk eerste zege voor G.B. Knappe wedstrijd en 7 treffers. Dikke proficiat aan heel de ploeg. Hopelijk is de G.B. trein nu vertrokken.

- MK die maar liefst 5 keer scoorde eiste de matchbal op en werd tot man van de match verkozen.

- Maar vooral een compliment aan heel de ploeg voor zulke straffe prestatie tegen deze sterke tegenstander.

Beste voetbalvrienden

Morgen gaan we op bezoek in Tessenderlo bij FC Moderne. Veel jongens die nog in de lappenmand zitten of werkverplichtingen hebben, maar toch slaagt T2 erin om 13 strijdlustige Gerenbijers bij elkaar te krijgen. In doel hebben we “Fitnessgoeroe” Leeten, de achterlinie onder leiding van “Houthakker” Stef, “Ballroomdanser” Nick, “De Tank” Geus en “El Capitano” Marnick. Het hart van de ploeg “King” Cuppie, “KDB” Paletti, “Fotomodel” Nico en “Italian Stallion” Baldelli, met als lopers “Witte Ethiopiër” Brendan en “Rambo”. Aan het kanon de enige echte “Oude Ronaldo” Mk! Onze joker “Kuitenbijter” Schuyten staat ook klaar om in te vallen. Komop makkers, hoog tijd om de eerste overwinning van het seizoen binnen te halen en aan een winning streak te beginnen. Iedereen fris en gemotiveerd aan de aftrap.

Samenkomst 14u20 op de plein

Adres veld FC Moderne. Diesterstraat Tessenderlo.

Richting Tessenderlo vlak achter de Lidl klein straatje naar rechts. 100 meter verder links achterin ligt het veld.

15 min 0-1 MK
20 min 0-2 MK
25 min 1-2
35 min 1-3 MK
40 min 1-4 Geus
50 min 1-5 MK
51 min 2-5
69 min 2-6 MK
70 min 2-7 Brecht

35 min Marnick door Schuyten
35 min Doumkos door Nico