Fc Moderne - G.B.

Sterk G.B. boekt ruime zege op Moderne.

De G.B. nam vanaf het eerste fluitsignaal de wedstrijd in handen. In de eerste minuut was het gelijk bijna raak via  Mertens die zich echter miskeek op een knappe voorzet van Senne en zo van kortbij de 0-1 liet liggen. Even later werd diezelfde Mertens neergelegd binnen de grote rechthoek. Heel G.B. zag een duidelijke strafschopovertreding, spijtig genoeg deelde de scheidsrechter deze mening niet en liet hij gewoon verder spelen. G.B. liet het niet aan zijn hart komen en bleef Fc Moderne onder druk zetten. Op het kwartier kreeg Brecht een dot van een kans. Oog in oog met de thuisdoelman legde hij echter het leder onbegrijpelijk een volle meter naast doel. Even later was het dan toch raak. Jolan stuurde Mertens met een verre uittrap het straatje in. Deze bediende senne die de 0-1 onhoudbaar tegen de netten knalde. Lang kon de G.B. echter niet van zijn voorsprong genieten, want 5 minuten later scoorde de thuisploeg bij hun eerste aanval meteen de gelijkmaker. Volledig tegen de gang van het spel in, maar de 1-1 was een feit. In de resterende 10 minuten had de G.B. nog wel ruim het overwicht, maar echte grote kansen kwamen er niet meer. Zo ging men met een 1-1 op het bord de kleedkamers opzoeken.

De G.B. kwam minder scherp uit de kleedkamers. Het spel was slordiger en op enkele halve kansjes van Seeger en Raf na was men de eerste 10 minuten niet echt gevaarlijk. Nu, het was ook niet makkelijk voetballen voor G.B., want FC moderne plooide massaal terug en deed er alles aan om het tempo uit de match te halen. Tot overmaat van ramp kregen ze op het kwartier nog een groot cadeau van de scheidsrechter. Een doelpunt vanuit werkelijk meters buitenspel werd onterecht goedgekeurd. Zelfs de thuisaanhang was verbaasd dat deze treffer gevalideerd werd. Zo stond G.B. plots op achterstand. Doch de kopjes gingen niet hangen en de thuisploeg werd met de rug tegen eigen doel geplakt. Moderne geraakte niet meer onder de druk weg en een doelpunt kon echt niet meer uitblijven. In de 20ste minuut was het eindelijk zo ver. Een afstandsschot van Pieter werd door een lokale verdediger met de hand afgeweerd. De scheidsrechter had het gezien en floot. Aangezien het ruim een meter binnen de grote rechthoek was dacht heel G.B. penalty. De bal werd echter tot ieders verbazing buiten de grote rechthoek gelegd. Geen nood echter want Brecht schilderde het leder richting kruising. De thuisgoalie had nog een knappe save in huis, maar de goed gevolgde Senne legde het leder breed op Raf die de gelijkmaker maar binnen te duwen had. De G.B. wou meer en drukte door. Tien minuten voor affluiten leek Bossie te scoren, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Geen nood echter want een minuut later werd hij bediend door Senne en legde hij wel de oververdiende 3-2 in het mandje. Nu ging het plots wel heel snel. De laatste 10 minuten werd de thuisploeg helemaal onder de voet gelopen. G.B. scoorde nog vier keer. Pieter 2x, Senne en Seeger waren verantwoordelijk voor de treffers. En het hadden er nog meer kunnen zijn, want enkele open doelkansen werden nog vakkundig de nek omgewrongen. Zo stond bij het laatste fluitsignaal een niet eens overdreven 2-7 op het bord.

Vervangingen:  35min. Kristof door Steven Schuyten

• Oververdiende zege van de G.B. dat eindelijk nog eens op niveau speelde.
  • Brendan en Pieter werden met gelijke punten tot man van de match verkozen. Toch chapeau aan heel de ploeg voor deze knappe prestatie.
  • Tenslotte nog een dikke mercie aan onze gastspelers om ons uit spelersnood te helpen.

Zaterdag maakt G.B. de verplaatsing naar FC Moderne Tessenderlo. De laatste 2  confrontaties eindigden op een 2-2 gelijkspel, waarbij vooral telkens de G.B. blij mocht zijn met het behaalde puntje. Het belooft zaterdag dan ook een moeilijk namiddagje te worden.

Vorige week hadden we nog bijna een voltallige kern van 14 spelers. Deze week is het weer crisis troef!

Zowel Reet, Marnick,Nick, Steven Mertens,Fabio als Brecht zijn afwezig.

Ondertussen hebben we  al Senne, Wout en Steven Ferla opgetrommeld. Zo komen we net aan 11 spelers. T2 is nog op zoek naar een twaalfde want Pieter kan normaal de match niet uitspelen en ook Kristof is twijfelachtig met rugprobleem.

Iedereen wordt om 14.00h in de kring verwacht.

Adres veld Fc Moderne: Diesterstraat Tessenderlo. Richting Tessenderlo vlak achter LIDL klein straatje naar rechts. 100 meter verder links achterin ligt het veld.