... and beer ...

FC Goolderheide Bocholt - Geren-Bij

Wedstrijdverslag

Doelpuntenkermis in Bocholt

G.B. begon sterk aan de wedstrijd en zette de tegenstander gelijk onder druk. Bossie had meteen de 0-1 aan de voet maar hij knalde de prachtige assist van Robin ongelukkig tegen de dwarsligger. Even later was Cams aan het kanon maar ook zijn vizier stond nog niet op scherp. Doch G.B. drukte door en even later was het wel raak. Dit via Robin die een knappe solo in huis had en zijn voorzet via een verdediger in doel zag belanden. G.B. verdiend op voorsprong en op het kwartier werd deze zelfs verdubbeld. Na een duidelijke fout op Bossie binnen de grote rechthoek werd de bal op de stip gelegd. Bossie himself klaarde de klus feilloos en de 0-2 was een feit. De G.B. leek zo een makkelijke namiddag te beleven maar dan ging plots het licht uit. Bocholt nam het initiatief over en G.B. was nergens meer. De thuisploeg was nu de gevaarlijkste ploeg en Ferla moest enkele prachtige reddingen uit zijn mouw schudden om zijn netten schoon te houden,. Tien minuten voor de koffie was hij echter kansloos op een afstandsloeier en de 1-2 was een feit. Erger nog een paar tellen later miskeek de hele G.B. defensie zich op een verre voorzet en de bordjes stonden gelijk. De G.B. stond er verslagen bij en had een sterke Ferla nodig om niet op achterstand gezet te worden. Zo leek men met een 2-2 op het bord de rust in te gaan Doch scoorde G.B. net voor het signaal vanuit het niets de 2-3. Schutter van dienst was Vis die een assist van Bossie in doel knalde.

Na de rust terug een beter G.B. De tegenstander werd ver van eigen doel gehouden,men domineerde de wedstrijd en alles leek terug onder controle. Doch na 10 minuten kreeg de thuisploeg een wel erg lichte strafschop toegekend. Ferla werd kansloos geklopt en de 3-3 stond op het bord. De G.B. was even aangeslagen, de thuisploeg profiteerde hiervan en knalde enkele minuten later er zelfs de 4-3 tegen de touwen. De G.B. zelf lag echter niet in de touwen. De thuisploeg werd tegen eigen doel geplakt en kans op kans werd gecreëerd. Zowel Joris als Baldelli kwamen dicht bij de gelijkmaker maar zagen hun pogingen in extremisch teniet gedaan door de thuisgoalie. Ook Vis kwam dicht bij zijn tweede treffer maar zijn kopbal belandde via de onderkant van de lat terug in het veld. Een doelpunt kon echter niet uitblijven en tien minuten voor het matcheinde kwam de verdiende gelijkmaker er toch. Dit via Robin die zijn tweede van de namiddag in het mandje legde. De G.B. wou meer en ging op zoek naar de zege. Deze leek er ook te komen. Baldelli knalde immers een paar minuten voor het laatste fluitsignaal de 4-5 op het bord. Doch kon men weerom de voorsprong niet vasthouden. In de blessuretijd liet de G.B. defensie zich nog een 5de keer ringeloren en eindigde de wedstrijd met een onwaarschijnlijke 5-5 op het bord.

Vervangingen:

35 min Steven Schuyten door Joris

- Wisselvallige eerste seizoenswedstrijd van de G.B. Sterke periodes werden te veel afgewisseld met zwakke momenten. Vijf keer scoren op verplaatsing moet de wedstrijd altijd in de pocket zijn. Doch het positieve is dat we in tegenstelling tot vorig seizoen onze eerste wedstrijd niet verloren hebben.

- Ferla hield ons op moeilijke momenten met enkele knappe reddingen recht en werd verdiend tot man van de match verkozen.

- Op naar de Derby tegen ODT volgende week!!!!!

Nabeschouwing

Er is nog geen nabeschouwing beschikbaar

Voorbeschouwing

Voetbalvrienden,

Na 2 maanden inactiviteit is het eindelijk zo ver, we trappen zaterdag het 51ste seizoen van de GB op gang!!!  Normaal gezien speelde we pas op 2 september onze eerste wedstrijd maar om de fysieke parraatheid van de groep te testen organiseerde T3 een matchke tegen een nieuwe en voor ons onbekende tegenstander... Fc Goolderheide uit Bocholt.   Na heel wat research ivm uitslagen en huidige vorm van de bekampen ploeg is T3 enkel het adres te weten gekomen, Op vakantiepark Goolderheide is aanwezig tennisplein, petanquebaan, tafeltennistafels, zwemvijver, zwembad, minigolf en het belangrijkste een voetbalveld en een catine.  Ik kijk er alvast naar uit!!!

Bij de GB verandert er niet zoveel voor seizoen 2017-18, we kunnen nog altijd op dezelfde spelersgroep rekenen als de voorbije jaren waar we heel trots op zijn.  Wel hebben we aanvallend ( en voor de 3de helft ) enkele versterkingen gehaald, zo komt één van de clublegendes van de laatste jaren terug naar huis, WELKOM BACK MK !!! Om de onderlinge concurrentie in de aanval moordend te maken haalden we ook nog eens een man met naam, met ervaring, met charisma, met leiderschap, met enkele kampioens/topschutter titels op zijn palmares, niemand minder dan Stroobants komt de netten doen trillen!!!

Voor deze eerste wedstrijd kan T1 beroep op 13 spelers, in doel komt Ferla centraal voor hem vinden we Baldelli, Stef en Cams. Op de backs Nick en Marathon Marnick. Op het middenveld Paletti, Brecht, Senne, Luts en Schuyten. In de spits Bossie en Stroobants.

We komen samen in de tennis van Heusden vanaf 12u45 om rond 13u te vertrekken.

Let op Heusden - Bocholt is 35min rijden!!! Adres: Goolderheide Bosstraat 1 3950 Bocholt