PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

FC De Stoempers Westerlo - G.B.

Wedstrijdverslag

G.B. een maatje te sterk voor de Stoempers uit Westerlo.

 

Het was al vrij snel duidelijk dat dit Westerlo geen partij was voor G.B. Al in de eerste minuut leek Steven Mertens de score te openen. Zijn schot miste echter net doel. Ook Robin was er meteen dicht bij maar werd nog in extremis afgeblokt. Hier kwam Westerlo goed weg. Dit was echter uitstel van executie want na 10 minuten pompte G.B. er wel eentje tegen de touwen. Het was Vis die een corner van Conte droog binnen kopte. 1 minuut later stond het al 0-2. Caubergs bediende Robin die de thuisdoelman te grazen nam. Meteen was de veer helemaal gebroken bij de Stoempers. Zeker toen Vis nog eens een minuut later al de 0-3 binnen knalde. Dit kan ik ook dacht Steven Mertens toen hij een paar tellen later 3 man in de wind zette om dan heel knap de 0-4 in het mandje te leggen. En jawel de wedstrijd was nog maar een kwartier oud. G.B. bleef doordrukken. Robin en Caubergs kregen meteen de kans om de forfaitscore op het bord te zetten maar misten net doel. Dan doe ik het dacht Vis en pal op minuut 20 stond hij op de juiste plaats om een genomen Corner van Bavo binnen te leggen. En de corners gingen er vlot binnen. Bij de volgende was het Robin die er eentje van Conte aan de eerste paal binnen knalde. En jawel 5 minuten later was het bij de eerst volgende corner weerom raak. Opnieuw Robin, dit keer met het hoofd op aangeven van Bavo. De G.B. teller stond intussen al op 7 doelpunten. En daar kwam net voor de rust nog eentje bij. Weerom was het Robin die een assist van Conte binnen knalde. Zijn zoveelste zuivere hattrick in G.B.-shirt. Met deze 0-8 op het bord ging men de rust in.

G.B. begon slapjes aan de tweede helft. En de eerste kans was warempel jawel voor de thuisploeg. Onze gelegenheidsdoelman Brendan moest echter niet in actie komen want het schot van net buiten de grote rechthoek zoefde over zijn doel. Daarna was het weerom al G.B. wat de klok sloeg. Maar de concentratie was wat weg en werd er een stuk slordiger gevoebald dan de eerste time. Hoewel Robin en Conte meteen dicht bij een treffer kwamen duurde het een kwartier vooraleer G.B. nog eens tot scoren kwam. De thuisdoelman verkeek zich volledig op een schotje van Vis en de 0-9 was een feit. Robin leek meteen de dubbele cijfers op het bord te zetten. Hij knalde echter van kortbij de bal tegen de onderkant van de lat. In de herneming slaagde hij er opnieuw in de bal tegen de onderkant van de lat te knallen. En het zat onze topschutter even niet mee want bij de volgende fase belandde zijn loeier van net buiten de backlijn pal op de paal. Even later kon hij het doelkader vermijden maar stond er nog een thuisverdediger op de lijn om Robin van zijn vierde treffer te houden. De aanhouder wint dacht hij en toen de thuisdoelman een schot van Schuyten moest lossen was hij er als de kippen bij om de 0-10 aan te tekenen. En nog was het doelpuntenfestival niet afgelopen. Conte was de volgende die scoorde toen de thuisgoalie een schot van Marnick niet kon klemmen. Daarna gaf Conte nog maar eens een assist aan Robin die de 0-12 binnen legde. De 0-13 scoorde Conte dan nog maar eens zelf om dan in de slot minuut nog eens een assist te geven aan Robin die zijn zevende van de namiddag binnen knalde. Deze 0-14 was meteen de eindstand want de scheids maakte meteen hierna een eind aan de wedstijd.

Nabeschouwing

- Makkelijke zege voor G.B. dat weinig in de weg gelegd werd door een zeer matig Westerlo. De score was niet overdreven en had zelfs nog een stuk hoger kunnen oplopen.

- Robin die maar liefst zeven maal scoorde werd tot man van de match verkozen.

Voorbeschouwing

Voetbalfanaten! 

Zaterdag de verre verplaatsing naar Fc de stoempers uit Westerlo! De laatste confrontatie wonnen we nog met 11-0 maar toch hebben we nog een rekening open staan op hun veld waar we de keer ervoor 1-0 verloren. We beschikken over 12 krachtpatsers: “kuitenbijter” Schuyten, ”houthakker” Stef, Bavo “Puyol”, “boom op stelten” Nick, T4 Marnick, “Keizer” Cauwbergs, “King” Cuppie, “dare 2 Zlatan” Conte,  “gouden linker” Cris, “witte Ethiopiër” Brendan, “Big fella” Mertens en “all star” Robin. Deze kanjers gaan het moeten doen!! Er zal wel iemand zich moeten opofferen voor tussen de palen te gaan staan. Aan T1 de moeilijke opdracht om iedereen op de juiste plaats te zetten zodat we op zijn sterkst Westerlo gaan kunnen bekampen! Komop makkers, iedereen fris en nuchter aan de aftrap zaterdag!

De kring is nog toe dus komen samen om 13u25 in st baaf of rechtstreeks aan de plein.

Adres: Boskant 18, 2260 Westerlo (waar vroeger de reflex was)

 

Doelpunten

10 min. 0-1 Vis
11 min. 0-2 Robin
12 min. 0-3 Vis
15 min. 0-4 Steven Mertens
20 min. 0-5 Vis
24 min. 0-6 Robin
30 min. 0-7 Robin
35 min. 0-8 Robin
50 min. 0-9 Vis
55 min. 0-10 Robin
60 min. 0-11 Conte
65 min. 0-12 Robin
66 min. 0-13 Conte
70 min. 0-14 Robin

Vervangingen

35 min. Steven Mertens door Steven Schuyten

Afbeeldingen