FC De Stoempers Westerlo - GB

Onmondig G.B. wordt koud gepakt in Westerlo.

De eerste tien minuten van de wedstrijd viel er niets te noteren. G.B. had wel het meeste balbezit maar kansen creëren tegen een erg defensief Westerlo lukte niet. Pas op het kwartier werden de supporters uit hun slaap gewekt toen Nick plots alleen voor  voor doel werd gezet. Hij leek de 0-1 te scoren maar de thuisgoalie hield met een ultieme reflex zijn netten schoon. Even later waren de Stoempers een eerste keer gevaarlijk. Dit via een vrije trap van net buiten de grote rechthoek die onze gelegenheidsdoelman Bossie knap onschadelijk maakte. Voor de rest was het weer een slaapwekkende vertoning. G.B. wou wel maar kreeg het Westerlo blok niet ontwricht. Vijf minuten voor de pauze leek dit uiteindelijk dan toch te lukken. Nick VDB leverde de perfecte voorzet af richting hoofd Seeger. Deze hoefde het leder alleen maar in het lege doel te knikken maar kopt tot zijn eigen verbazing het kleinood nog over. Ook Bait was er op het rustsignaal nog dichtbij. Doch zijn schot belandde via de paal in de handen van de thuisgoalie. Zo werd met de brilscore op het bord de koffie opgezocht.

Bossie zou de kleedkamer niet meer verlaten. Een Thuisaanvaller was net voor de pauze nog op zijn hand gaan staan terwijl hij de bal al lang geklemd had. Bossie out en Conte in het doel.

De Stoempers begonnen het best aan de 2 de time. Conte werd meteen onder vuur genomen en leek geklopt. Doch de bal zoefde gelukkig voor G.B. net naast. Daarna kregen we weer hetzelfde spelbeeld als de eerste helft. G.B. meestal aan de bal op de helft van de tegenstander. Maar kansen creeeren tegen deze tegenstander  leek een onmogelijke opgave. Robin probeerde het dan maar een paar keer te forceren maar werd telkens bijna doormidden getrapt. De plaatselijke scheids liet het blijkbaar rustig toe en de wedstrijd werd bitsiger. Daardoor werd er nauwelijks nog gevoetbald wat de thusiploeg best ok vond. Na 20 minuten kreeg G.B. eindelijk de kans waarop het wachtte. Robin kon volledig vrij een hoekschop van Seeger binnen koppen. Dit mist hij normaal nooit. Maar nu dus wel. Hij kopte de bal tot zijn eigen ontsteltenis net langs. Naarmate het einde naderde begon G.B. meer en meer risico te nemen en kregen de Stoempers ruimte op de counter. In de 60 ste minuut kreeg G.B. al een eerste waarschuwing. Conte moest al zijn kunnen laten zien en hield met een ultieme reflex zijn netten alsnog schoon. Vijf minuten voor tijd liet G.B. zich echter ringeloren. Terwijl men de muur nog aan het opstellen was werd een vrije trap nog voor het fluitsignaal kort genomen. Voordat men het besefte lag de 1-0 in het mandje. G.B. probeerde nog iets terug te doen maar de laatste 5 minuten werd er nog amper gevoetbald. De thuisploeg dacht alleen nog maar aan tijd winnen en toen de G.B.-ers bij de scheids wat veel verhaal gingen halen over dit onsportief gedrag floot deze doodleuk af.

- Eerste seizoens nederlaag voor G.B. We hadden misschien wel meeste balbezit maar uiteindelijk werd er veel te weinig creativiteit op de plank gelegd om aanspraak te maken op de zege.

- Het was twee jaar geleden dat we er niet in slaagden een doelpunt te maken. Op 3/9/2016 gingen we toen ook 1-0 de boot in tegen onze buren van ODT

- Bait werd tot man van de match verkozen

- Deze wedstrijd vlug vergeten. We krijgen onze sportieve revanche als de Stoempers in maart naar ons komen. Nu ons richten op volgende week. Dan volgt de Derby tegen Ubbersel.

Zaterdag maakt G.B. de verplaatsing naar Westerlo.

Daar gaan we de strijd aan tegen de plaatselijke helden Fc de Stoempers. Het nog maar de tweede keer dat we hen treffen. De eerste keer wonnen we vrij vlot met 1-6 maar dat is intussen al 2 jaar geleden. Van onderschatting mag dus zeker geen sprake zijn. T1 verwacht dan ook een gemotiveerd G.B. dat ondanks de overwinning van vorige week toch iets recht te zetten heeft. T3 is er in geslaagd 13 spelers bij elkaar te krijgen. Er zal zich wel iemand moeten opofferen om in doel te gaan staan. Onze goalie Ferla is er immers niet bij.

Aangezien de verre verplaatsing moet iedereen die niet rechtstreeks rijdt om 14:00 in de Kring zijn.

Adres Boskant 18, 2260 Westerlo Waar vroeger de reflex lag.

65 min 1-0

20 min Andy door Bavo
35 min Bossie door Robin