PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

FC De Kosters Nieuwerkerken - G.B.

Wedstrijdverslag

G.B. wint potje Café voetbal.

 

Het was al snel duidelijk dat G.B. ondanks het missen van heel wat kopstukken te sterk was voor de Kosters. Al heel snel kwam men dan ook op een 0-1 voorsprong. Steven Schuyten op aangeven van Seeger was de afwerker van dienst. Daarna was het echter huilen met de pet op. De Kosters probeerden de schade te beperken en een inspiratieloos G.B. bakte er weinig van. Joris,Seeger en Brendan kregen wel een goede schietkans maar gericht afdrukken op de zware Haspengouwse leembodem leek niet te lukken. Vijf minuten voor de rust kwam G.B. heel goed weg. Plots werd een Kosters aanvaller tot zijn eigen verbazing alleen voor doel gezet. Gelukkig was onze gelegenheidsdoelman Bossie alert en redde met een knappe reflex de meubelen. Deze misser brak de Kosters enkele minuten later zuur op. Joris legde immers net voor de koffie een tweede G.B. treffer in het mandje en zo kon men toch iets geruster de tweede helft aanvatten.

Het spelniveau ging na de rust zeker niet de hoogte in. Hoewel G.B. nu wel wat dreigender was voor doel. Cuppi,Senne en Seeger haalden uit, maar lat, paal en de thuisgoalie voorkwamen een derde G.B. treffer. Uiteindelijk knalde Senne een kwartier voor tijd toch de 0-3 tegen de netten. Dit was meteen zijn laatste wapenfeit want een minuut later vielen zowel Senne als Brendan geblesseerd uit. Zo moest G.B. nog een kwartier met 9 man verder. Niets gekort echter want de Kosters konden zelfs nu geen vuist maken. Het was integendeel G.B. dat nog eens scoorde. Dit via Seeger die met een knappe lob de thuisdoelman kansloos liet. Ook Marnick kwam nog een paar keer dicht bij een treffer, maar de bal wou er echt niet meer in en zo kon G.B. met een 0-4 overwinning de feestnacht intrekken.

 

Doelpunten:

0-1 Steven Schuyten

0-2 Joris

0-3 Senne

0-4 Seeger

 

 

- Het werd een wedstrijd om heel snel te vergeten. Vier doelpunten en zelf de nul gehouden zullen we maar onthouden.

- Joris die centraal de lakens uit deelde werd tot man van de match verkozen.

- Volgende week zal het niveau een pak hoger moeten willen we tegen de Veteranen Heusden iets rapen. Heusden heeft dit weekend trouwens Hal verslagen met maar liefst 7-0. We zijn dus verwittigd.

- Zaterdag enkele uren na de match was heel de G.B. wel weer in grote doen. Het jaarlijkse Clubfeest (dit jaar met ons 50 jarig bestaan wel een speciale editie) was weer een gigantisch succes. Er werd gefeest, gedronken en gegeten tot in de vroege uurtjes. De gouden schoen was voor de Lange! Een dikke merci aan iedereen die zijn bijdrage geleverd heeft om dit mooie feest mogelijk te maken. De fotos staan ondertussen op de site. (fotos clubfeest 11/03/2017 deel 1,2 en 3)

Nabeschouwing

Er is nog geen nabeschouwing beschikbaar

Voorbeschouwing

Zaterdag trekt de GB nog eens naar het verre Nieuwerkerken om het daar op te nemen tegen FC de Kosters. De laatste 3 ontmoetingen waren geen pretje voor De Kosters, zo werd het 1-13 - 11-0 en 1-12 telkens in het voordeel van de GB. De laatste ontmoeting dateert al van januari 2016 dus we weten weinig over hun huidig vorm... Van onderschatting is er NOOIT sprake bij de GB !!! 

Voor deze match kan T1 beroep doen op 12 spelers. Bossie Stef Reet Nick Marnick Brendan Bram Brecht Joris Schuyten Seeger en man in vorm Senne.    In doel vervangt Bossie Flavio die moet werken met dit lente weer en na 1 jaar werken op zijne bouw is Brecht eindelijk terug om te komen spelen ( en ons uit te nodigen voor zijne housewarming ).  Maar het is vooral uitkijken naar de uit hoogtestage terugkerende doelpuntenmachine Seeger.  Seeger die in de laatste 3 ontmoetingen tegen De Kosters er 6 in het mandje legde zal morgen hoogstwaarschijnlijk een dubbele dekking krijgen van de thuis defensie. We missen morgen wel enkele toppers Lange, Cams, Mertens, Pieter, Baldelli en Thoelen zijn er niet om diverse redenen.  

Makkers ik reken morgen op een hongerig Geren-Bij dat vol voor de overwinning gaat zodat het feest al begint op de plein!!
C'mon GB!!

Het is een verre verplaatsing dus tenlaatste 14h in de Kring.

Adres FC de Kosters Schansstraat 43  3580 Wijer ( Nieuwerkerken )

 

Doelpunten

(nog) niet beschikbaar

Vervangingen

(nog) niet beschikbaar

Afbeeldingen