Fc De Kosters Nieuwerkerken - G.B.

De G.B. tekent dubbele cijfers aan te Nieuwerkerken.

Vanaf het matchbegin trok de G.B. in het offensief. In de eerste minuut resulteerde dit bijna in een doelpunt, maar het vluchtschot van Brecht op voorzet van Mertens miste net doel. Een minuut later was het wel raak. Bosman bleef oog in oog met de thuisgoalie kalm en deed de netten een eerste keer trillen. Nog geen minuut later stond het al 0-2. Weer Bossie Legde de bal via de binnenkant van de paal in het mandje. De bezoekers hapten naar lucht en trachtten wanhopig de G.B. van hun doel te houden. Even leken ze hier in te slagen, maar na 20 minuten drukte de G.B. het gaspedaal nog eens diep in. Dit resulteerde in een regen van doelpunten. Eerst was het weer Raf die na een klasse actie en dito voorzet van Arno de bal maar in het lege doel te koppen had. Meteen een zuivere hattrick van Bossie. Even later knalde Brecht de bal van net buiten de rechthoek tegen de touwen. De thuisploeg had hierna nog maar net afgetrapt of ze konden het nog eens overdoen. Seeger had immers een minuut later al de 0-5 aangetekend. De kosters wisten echt van geen hout pijlen meer te maken en kwamen goed weg toen Arno even later de bal van dichtbij tegen de lat knalde. Doch slaagde de G.B. nog voor de rust er in twee keer te scoren. Dit via Steven Mertens en Seeger. Zo stond een zware 0-7 ruststand op het bord.

Na de pauze duurde het even voor de G.B.  motor terug op gang kwam. Na een tien minuten wapenstilstand ging men echter weer voluit in de aanval. De bal wou er aanvankelijk wel niet meer in. De thuisgoalie had enkele mooie reddingen in huis en zowel Brecht als Lange zagen hun afstandsschoten via de lat terug in het veld belanden. Na twintig minuten was de 0-8 dan toch een feit. Brecht kende wel wat meeval toen zijn schot afweek, maar de bal lag wel degelijk tegen de netten. Meteen begon het weer doelpunten te regenen. De 0-9 was een beauty van Arno die in de vlucht de bal in de haak schilderde. Een minuut later slaagden de bezoekers voor het eerst in de wedstrijd er in  gevaarlijk te zijn. Fabio duwde echter met een knappe save een afstandsloeier in hoekschop. Op deze hoekschop scoorden de bezoekers zelfs en redden ze hiermee min of meer de eer. De G.B. duwde echter de laatste 5 minuten nog stevig door en scoorden zelf nog 3 keer. Eerst via Nick op strafschop en daarna lieten Bossie en Brecht het scorebord overwerk doen. Zo eindigde de wedstrijd op een onwaarschijnlijke 1-12.

1-12 Brecht

• Makkelijke zege voor de G.B. We hebben al sterkere tegenstanders ontmoet, maar toch knappe wedstrijd met enkele zeer mooie doelpunten.
  • Bosman goed voor 4 treffers werd tot man van de match verkozen. Doch de hele ploeg verdient een pluim voor de geleverde prestatie.
  • Tenslotte nog een mercie aan onze trouwe supporters die ondanks de verre verplaatsing de ploeg weer kwamen steunen. Vooral dank aan Jeanke die zich weer opofferde om de thuisploeg die verlegen zat om een scheidsrechter uit de nood te helpen en de wedstrijd in goede banen leidde.

Na 2 maanden inactiviteit is het eindelijk zover. De G.B. moet namelijk voor het eerst dit seizoen de wei in. Net als vorig jaar is FC De Kosters uit Nieuwerkerken de eerste tegenstander . Toen won de G.B. thuis nog vrij makkellijk met 6-1. We zijn ondertussen echter 365 dagen verder en T1 heeft geen enkel idee van de hun huidige sterkte. Hij verwacht dan ook iedereen scherp aan de aftrap om gelijk met een zege het seizoen in te zetten.

Reet,Pieter en Brendan zijn om diverse redenen niet van de partij.

We beschikken dan ook maar net over 11 spelers.