FC De Kosters Nieuwerkerken - G.B.

Ruime zege met 10 man op Nieuwerkerken!

Zaterdag stond de verre verplaatsing naar Nieuwerkerken op het programma. Voor deze wedstrijd moest men maar liefst 9 basisspelers missen. T2 en T1( vanuit Frankrijk) hadden er door de week alles aan gedaan om 11 spelers bij elkaar te krijgen. Dit lukte echter niet helemaal zodoende men met 10 man de wedstrijd moest aanvatten. Toch had T2  voor de match er al een goed oog in. Iedereen was voor een keer op tijd in de Kring en leek gemotiveerd om de wanprestatie van vorige week recht te zetten.Aande accommodatie in Nieuwerkerken lag het in ieder geval niet. Ruime, propere kleedkamers en een prachtig veld dat er wel redelijk zwaar bij lag door de overvloedige regenval.

Ondanks de numerieke minderheid nam de G.B. de wedstrijd vanaf de aftrap in handen.De tegenstander werd meteen op eigen helft gedrukt en via vlotte combinaties was men gevaarlijk voor doel. Aanvankelijk werden nog enkele kansen gemist, maar na 10 minuten zette Steven Noels met een knap kruislings schot de 1-0 op het bord. Nog geen 2 minuten later kende dezelfde Steven pech toen hij weer zo een knal afvuurde. Maar de bal belandde via de binnenkant van de paal in de handen van de thuisdoelman. Dit was echter uitstel van executie. Vijf minuten later immers duwde de Witte op aangeven van Baar de 0-2 tegen de touwen. Baar maakte er even later zelfs 0-3 van,toen hij door Luc alleen voor doel gezet werd en de bal beheerst in het mandje legde.  De Kosters konden hier echt niets tegenover zetten en probeerden met man en macht de schade te beperken.  Als de thuisploeg  zich dan toch eens een zeldzame keer gevaarlijk opdrong werd ze vakkundig door de GB defensie opgevangen. Deze stond in tegenstelling tot de vorige weken pal en liet onder leiding van een sterk spelende Ruben samen met Marnik en Nick geen enkele steek vallen. De G.B. kreeg voor de rust nog enkele kansen ( met onder andere een prachtig vluchtschot van Kris dat maar net over ging) om de voorsprong uit te diepen, maar met een 0-3 stand ging men de rust in.

Na de rust veranderde het spelbeeld niet. Vooral ons centraal duo Baar en Luc waren in een begenadigde dag. Ze leken onvermoeibaar en doken overal op. Daarbovenop dicteerden onze 2 Stevens op de flanken ook de wet zodat het wel leek dat de G.B. met een man meer speelde. Het was dan ook niet lang wachten op een volgende treffer. Na prachtig eentijdsvoetbal werd de hele thuisdefensie opgerold, waarbij Luc met een op de millimeter afgemeten pas Baar alleen voor doel bracht. Deze omspeelde beheerst de doelman en de 0-4 was een feit. Even later bekroonde ook Luc zijn sterke wedstrijd met een doelpunt. Dit met een vrije trap die hij enig mooi over het muurtje precies langs de paal in de benedenhoek krulde. Met de forfaitscore op het bord liet de G.B.  de teugels zakken en was de concentratie even weg. De thuisploeg profiteerde hiervan en redde de eer met een mooi afstandsschot waarop Jolan kansloos was. Meer liet de G.B. echter niet toe. Eerst werd een mooi doelpunt van Kris nog afgekeurd wegens buitenspel. Maar in de laatste 10 minuten scoorde de Witte nog 2 keer op aangeven van Baar en Kris. Zo stond de onwaarschijnlijke 1-7 eindstand op het bord.

Seeger,Reet,Benji,Kurt,Arno,Joachim,Brendan,Brecht en Steven Ferla

- Hoewel elke speler van de G.B. een sterke wedstrijd speelde, staken Baar en Luc er toch bovenuit en werden verdiend tot man van de match verkozen.
- Een dikke mercie aan Kis en Jolan die ons tiental compleet maakten. Jolan had wel niet veel te doen, maar voetbalde knap mee en was sterk en snel in de spelhervattingen. En Kris speelde naast zijn broer Luc een dijk van een wedstrijd. Duidelijk een versterking voor de G.B.
- Heel de ploeg speelde trouwens een dijk van een wedstrijd. Chapeau  voor de inzet en mentaliteit . Met deze ingesteldheid kunnen we elke tegenstander het moeilijk maken. Volgende week hopelijk meer van dat terug onder leiding van T1!!