FC De Kosters - G.B.

Wedstrijdverslag

TL

We schrijven het jaar 1935. Toen werd de fluoresentiebuis of zoals deze in de volksmond genoemd wordt de tl-buis (afkomstig van: tube luminescent) in Cincinnati (USA), gepresenteerd door General Electric. In 1936 stal Osram de show op de wereldtentoonstelling in Parijs. Hun paradepaardje betrof een uitvinding uit 1926 van Edmund Gremer, die op zijn beurt weer doorbouwde op het werk van de Amerikaan Peter Cooper Hewitt, uitvinder van de kwiklamp. Hij ontdekte dat bij deze lampen het grootste gedeelte van de energie vrijkomt in de vorm van ultraviolette straling. Door de binnenkant van deze gasontladingsbuis te coaten met een fluorescerend poeder werd de ultraviolette straling omgezet in zichtbaar licht. Hierdoor ontstond, voor die tijd wel te verstaan, een efficiënte lichtbron met een hoog rendement. Samen met Friedrich Meyer en Hans Spanner patenteerde hij op 10 december 1926 deze uitvinding.

Anno 2021 verbleekt de geschiedenis echter met een andere TL die sinds kort de G.B. rangen versterkt heeft. Tom Leeten “alias the bodybuilder” verdedigt tegenwoordig in zijn kanariegele outfit het G.B. doel. Hij hield zaterdag de eerste time zijn netten weer schoon. Hij moest weliswaar maar 1 keer ingrijpen na een te korte terugspeelbal, maar deed dit feilloos. Onder de rust deed T1 een verrassende move en zette TL plots in de spits. 35 minuten later met 1 assist en 2 doelpunten werd onze muscles van Eversel de man van de match!!

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor G.B. Al na 1 minuut zette Robin een paar man in de wind en legde de 0-1 in het mandje. Amper 1 minuut later had diezelfde Robin de score bijna verdubbeld. Hij nam de bal in 1 tijd op de slof maar besloot pal op de thuisgoalie. De beginfase ging iets te gemakkelijk voor G.B. waardoor men nonchalant begon te spelen en de Kosters een paar keer gevaarlijk kwamen opzetten. Echter scoren lukte hen niet en na 10 minuten ontbond plots Nick VDB van uit het niets zijn duivels. Met een prachtig doelpunt vanop 30 meter zette hij enig mooi de 0-2 op het bord. Meteen was de veer bij de thuisploeg gebroken. Zeker toen even later Conte droog de 0-3 binnen legde. Voor de rust werd het zelfs nog 0-4 door een ongelukkig owndoelpunt van een thuis verdediger.

De tweede helft leek een saaie formaliteit te worden ware het niet dat TL zijn licht liet schijnen over het hele gebeuren. Ook Nico 1 doelpunt en Robin 2 treffers deden nog hun duid in het zakje. De Kosters scoorden tussendoor  ook nog hun eerredder zodat na 70 minuten de 1-9 eindstand op het bord stond.

Nabeschouwing

- Met zestien treffers in de laatste 2 wedstrijden is G.B. goed op dreef. Intussen zijn we reeds 9 wedstrijden op rij ongeslagen. Zeer knap.

- De man van de match werd intussen al vermeld. Maar TL heeft  ook de leiding over genomen in de race naar de man van het seizoen. Komt MK deze klap nog te boven of is diens lampje gedoofd ?

Voorbeschouwing

Matchday!

Vrienden, vandaag de verre verplaatsing naar Nieuwerkerken. Onze tegenstander: De kosters, ons doel: afmaken.. 12 patsers om deze opdracht uit te voeren:   In doel kunnen we weer rekenen op “Bodybuilder” Leeten, de solide achterlinie onder leiding van “Houthakker” Stef, “Steltenloper” Nick en “El Capitano” Marnick. Het hart van de ploeg met “Keizer” Cau, “Buffel” Nico en “Dancingwiththestars” Bavo. De lopers van dienst zijn “Plantendeskundige” Doriano en “Dare2Zlatan” Conte. In het punt “Allstar” Robin met achter hem in steun “Kuitenbijter” Schuyten! “Robocop” VDB komt ons nog versterken als 12de man!

Komop boys! Iedereen scherp aan de aftrap!