PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

FC De Kosters - GB

Wedstrijdverslag

Ruime zege tegen de Kosters.

 

G.B. nam vanaf de aftrap het heft in handen en zette De Kosters meteen vast op eigen helft. De Thuisploeg had handen en voeten tekort om het G.B. geweld af te houden en al na 5 minuten lag er al eentje in het Koster mandje. Na balverlies van de thuisdefensie werd Doriano alleen voor doel gezet. Hij legde beheerst de bal in de verste hoek en de 0-1 was een feit. Een paar minuten later was de score al bijna verdubbeld. MK haalde krachtig uit maar zijn schot scheerde centimeters over de dwarsligger. Dat kan beter dacht MK en even later buffelde hij na een een/twee met Brecht wel de 0-2 tegen de touwen. De thuisploeg probeerde iets terug te doen maar kreeg geen voet aan de grond tegen een te sterk G.B. Het was dan ook al G.B. dat de klok sloeg. MK kreeg meteen de kans om de score nog verder op te drijven maar vond de doelpaal op zijn weg. Ook Cuppi was er dicht bij mag zag zijn schot net over vliegen. Pal op minuut 20 was het wel weer raak. MK zette 2 man in de wind en gaf een assist richting Baldelli die knap afwerkte. Amper afgetrapt of MK werd weerom alleen richting Koster kooi gestuurd. Hij leek te scoren maar plaatste de bal centimeters naast. Tien minuten voor de pauze konden de Kosters een eerste keer dreigen. Een aarzeling in de G.B. defensie werd bijna afgestraft. De Koster aanvaller miste maar net doel en weg de enige kans die ze in de wedstrijd zouden krijgen. Even later was het aan de andere kant een vierde keer raak. MK knalde op aangeven van Conte zijn 2 de van de namiddag tegen de touwen en zette zo de 0-4 op het bord. Net voor het rustsignaal draaiden MK en Conte de rollen om. Dit maal gaf MK de assist en zette Conte de forfait rustscore op het bord.

De Kosters trapten de tweede helft op gang maar MK onderschepte meteen de bal. Marnick had diens voorzet maar binnen te knikken maar raakte de bal slecht en weg kans. Net zoals in de eerste helft eiste G.B. de bal op maar de druk op het Koster doel was minder. Niettemin kreeg MK nog 2 goede mogelijkheden om de score op te drijven maar de thuisdoelman redde telkens knap. Op het kwartier moest de Koster Goalie zich dan toch een zesde keer omdraaien. Conte bereikte de achterlijn, legde de bal terug tot aan de rand van de grote rechthoek waar Bait klaar stond om de bal loeihard tegen de netten te knallen. Een minuut later leek Caubergs zijn eerste van het seizoen te scoren. Brecht schilderde de bal perfect op zijn hoofd maar Chris kopte het leder van kortbij op het Koster sluitstuk. Ook MK kreeg nog een mooie kopkans maar zag zijn poging over doel vliegen. De laatste 10 minuten liet G.B. het tempo helemaal zakken. De Kosters probeerden hiervan te profiteren en gingen op zoek naar een eretreffer. Maar de G.B. defensie kwam niet in de problemen en hield onder leiding van Stef de thuisploeg makkelijk af. G.B. was nog wel eens gevaarlijk. Dit via de ingevallen Bossie. Hij probeerde via corner een olympisch doelpunt te scoren. Dit lukte ei zo na , maar het leder belandde op de deklat. In de slotseconde lukte G.B. alsnog een zevende treffer. Conte scoorde op assist van Schuyten zijn tweede van de namiddag.

Nabeschouwing

- Vrij makkelijke zege voor G.B. dat een maatje te sterk was voor de sportieve thuisploeg.

- Ons zuiders duo Bait en Doriano werden met gelijke punten tot man van de match verkozen.

- Meteen de tweede zege op rij voor onze nieuwe T1 Schuyten die nu officieel overgenomen heeft van de Witte.

Voorbeschouwing

Beste voetbalkameraden

Morgen alweer een verre verplaatsing, dit keer naar Nieuwerkerken waar we het duel aan gaan met de kosters. Meestal een echte doelpunten kermis, maar daar gaan we zeker niet van uit. Elke match moet gespeeld worden en alles is mogelijk. Na de match kunnen we ons normaliter weer fijn vertoeven aan de stoof voor een lekker tasje verse soep in het stamcafé of een stukje taart van de plaatselijke bakker. Aangezien ze morgen een mooie stralende dag geven gok ik op het tweede. Na de eerste match van het seizoen is onze lappenmand alweer stilletjes aan het uitpuilen. We treden morgen aan met 12 vaste krijgers. In doel staat ons “Parkietje” Leeten, ervoor een serieuze muur met “Houthakker” Stef, “Keizer” Caubergs, “uitschuifbare benen” Nick, “El Capitano” Marnick en “Witte Ethiopiër” Brendan. In het middenveld weer een zee van talenten aanwezig nl. “King” Cuppie, “Radje” Bait en “Italian Stallion” Baldelli. Met onze scherpe flanken “Kung-fu” Doriano en “Daretozlatan” Conte. En vanvoor in het punt, een neus voor doelpunten de enige echte  Kristof “El Baco” Mertens! 

Benieuwd wat T1 uit zijn mouw gaat schudden om de 3punten mee naar huis te pakken!

Komop makkers, iedereen scherp en fit aan de aftrap.

We komen samen om 13u15 aan St Baaf. 

Adres veld: Schansstraat 43, 3850 Wijer (Nieuwerkerken).

Doelpunten

10 min 0-1 Doriano
20 min 0-2 MK
30 min 0-3 Baldelli
33 min 0-4 MK
35 min 0-5 Conte
55 min 0-6 Bait
70 min 0-7 Conte

Vervangingen

35 min Nick door Marnick
50 min Brendan door Schuyten
55 min Bait door Bossie

Afbeeldingen