FC De Klok - G.B.

Moeizame zege tegen de Klok.

G.B. begon sterk aan de wedstrijd. Het balletje ging vlotjes rond en de thuisploeg kreeg er al snel eentje om de oren. De thuisgoalie kon een schot van Vogel niet klemmen en Conte was er als de kippen bij om de 0-1 binnen te duwen. De Klok probeerde zich na deze opdoffer in de match te knokken maar had het moeilijk om de bal in eigen rangen te houden. G.B. bleef dominant en in de 10 de minuut leek Geus met het hoofd te scoren. Zijn kopbal belandde echter op de dwarsligger. Geen nood want even later was de 0-2 wel een feit. Conte werd door Joris het staartje ingestuurd en legde beheerst zijn tweede van de namiddag in het mandje. Amper een paar minuten later kreeg Geus een unieke kans om er een derde binnen te leggen. Hij kreeg de bal zo maar in de voeten gespeeld van de thuisdoelman maar plaatste het kleinood nest naast het doel. Ook Conte kwam er nog eens dichtbij. Zijn binnen tikker werd echter door de doelman nog net op de lijn gered. Na een sterk G.B. kwartier kwam de thuisploeg toch een eerste keer opzetten. Schuyten moest dan ook ingrijpen en pareerde knap een schot vanuit de tweede lijn. Even later had onze doelman geluk toen hij iets te lang treuzelde om de bal te ontzetten en geblokt werd door een thuisaanvaller. Gelukkig rolde de bal net naast het lege G.B. doel in doeltrap. G.B. probeerde terug zijn tempo van het eerste kwartier te vinden. Maar dat lukte niet meer. FC De Klok was nu de evenknie van de GB-ers maar echt doelgevaar creëren lukte hen alsnog niet. Zo kabbelde de wedstrijd op een gezapig tempo naar het rustsignaal toe en kon G.B. met een dubbele voorsprong naar de koffie.

G.B. begon zwak aan de tweede helft. De Klok nam meteen het initiatief op zoek naar de aansluitingstreffer. Deze kwam er ook bijna meteen. Schuyten leek geklopt maar de bal dwarrelde gelukkig net naast zijn doel. Bij G.B. leek niets meer te lukken. De slechte controles en balverliezen waren niet meer te tellen. De Klok rook zijn kans en op het kwartier lukten ze via een terecht toegekende strafschop de 1-2 op het bord te zetten. G.B. probeerde zich te herpakken maar leek het voetballen verleerd. Niet dat de thuisploeg heel veel kansen kon afdwingen maar de gelijkmaker hing toch in de lucht. In de 20 ste minuut leek het zover te zijn. Schuyten was geklopt maar gelukkig belandde de paal tegen de paal. Naarmate de tijd vorderde nam de Klok meer risico’s en kon G.B. toch een paar keer een gevaarlijke counter in elkaar steken. Geus kreeg de beste mogelijkheid. Hij stormde alleen op de thuisdoelman af maar legde de bal net naast het doel. Zo bleef het spannend tot het eind. De laatste minuten werd de G.B. defensie nog zwaar onder druk gezet. Het was bij momenten pompen of verzuipen. De thuisploeg verdiende intussen wel de gelijkmaker maar G.B. hield toch stand en bij het laatste fluitsignaal was de zege een feit.

- Nogmaals een overwinning voor G.B. Een goede wedstrijd was het echter niet. Vooral de tweede time speelde G.B. ver onder zijn normale niveau. Maar toch chapeau dat men op karakter toch nog de volle buit wist te pakken.

- Nick die verdedigend veel werk op te knappen had deed dit zoals steeds weer uitstekend en werd tot man van de match gekozen.

- De lappenmand is helaas ook weer wat groter geworden. Dit keer viel Rogiers uit met een verrekking. Hopelijk recupereren we snel enkele spelers want onze ruime kern van het seizoensbegin is stilletjes aan een krappe kern aan het worden.

Beste voetballiefhebbers

Morgen gaan we op bezoek in Viversel waar we te maken krijgen met FC de Klok. De laatste wedstrijden wonnen we steeds tegen deze tegenstander, maar we mogen deze jonge ploeg zeker niet onderschatten! We missen wel een paar sterkhouders door blessures maar toch beschikken we over een kern van 12spelers. In doel hebben we “netbeheerder” Ferla, de verdediging onder leiding van “houthakker” Stef, “Keizer” Kris, “T4” Marnick en “uitschuifbare benen” Nick, in het middenveld hebben we onze eigen “KDB” Paletti, de schrik van elke tegenstander “King” Cuppie, “daretozlatan” Conte, “sloddervos” Doriano en “Mr Cervela” Rogiers. Aan het kanon hebben we Geus “de tank” en “werkpaard” Vogel! Klaar om de klok nog eens terug te draaien en deze mannen nog eens een nederlaag aan te smeren! C’mon Geren-bij!!!

We komen om 14u samen in de Kring.

Adres: Laarstraat, Viversel

3 min. 0-1 Conte
5 min. 0-2 Conte
45 min 1-2

20 min. Michael door Marnick