Fc. De Klok - G.B.

De wedstrijd ging furieus van start met meteen 2 reuzenkansen voor beide ploegen. De eerste voor de thuisploeg na een voorzet op rechts waarbij een thuisaanvaller alleen voor doel de bal van de voet liet schieten. Nog geen minuut later kopte Arno een voorzet van Seeger vanop de doellijn nog onbegrijpelijk over . Dit waren meteen ook de enige 2 doelkansen in de eerste 20 minuten. Beide ploegen hielden elkaar min of meer in evenwicht zonder echt gevaar te creëren. Na die 20 minuten echter trok de G.B. resoluut het laken naar zich toe. FC De Klok werd achteruit gedrukt en de G.B. dwong nu wel kans op kans af. Deze werden echter allemaal vakkundig de nek omgewrongen. Totdat Raf door pieter alleen voor doel gestuurd werd. De thuisgoalie leek eerder bij de bal te komen, maar blokkeerde net voor hij aan de bal kwam zijn enkel, en Zo kon Raf de bal ongehinderd in het mandje leggen. Voor de thuisdoelman die nochtans een sterke wedstrijd aan het keepen was, betekende dit meteen einde wedstrijd met een blessure. Even later stond het al 2-0. Het was Seeger die beheerst een voorzet van Arno met het hoofd tegen de netten legde. De G.B. ging nog voor de rust op zoek naar een derde treffer, maar FC de klok hield stand en zo werd met twee doelpunten verschil de kleedkamer opgezocht. De tweede helft kregen we het zelfde spelbeeld. De Klok was niet bij machte zijn wil op te dringen en speelde om de schade te beperken met veel volk achter de bal. De G.B. was dan ook baas , maar kansen afdwingen was moeilijk tegen de stug verdedigende thuisploeg. Na een kwartier werd de aanvalslust van de G.B. dan toch beloond. Het was Nick die alla Ceulemans (wk82 tegen Hongarije) heel de linkerflank oprolde, en op het einde van zijn inspanning nog de kracht had om een perfecte voorzet af te leveren op Baar, die beheerst aan de 2de paal afwerkte. Hierbij was de wedstrijd meteen volledig gespeeld. De G.B. drong niet meer aan en ook de thuisploeg legde zich neer met de stand van zaken. Doch net voor affluiten scoorde de G.B. toch nog een vierde treffer. Het was Raf die in de grote rechthoek met een knap nummertje 2 spelers in de wind zette en beheerst binnen tikte. Meteen stond de 0-4 eindstand op het bord.

0 – 1 Raf

0 – 2 Seeger

0 – 3 Baar

0 – 4 Raf

35 min. Pieter door Ruben

35 min. Marnic door Stef

- Voor de G.B. 6de zege op rij in een aangename en sportieve wedstrijd. Nick werd met ruime voorsprong tot man van de match verkozen.

- Doch weerom een pluim voor heel de ploeg. Het was weer vooral een collectieve sterke prestatie.

- Later op de avond kreeg T1 te horen dat K. Mertens 4 doelpunten gescoord had bij Stal. Goed bezig Mertens. Als hij zo voort doet komt hij misschien nog ooit terug in de eerste ploeg van de G.B. te staan.

Zaterdag treed de G.B. aan tegen FC De Klok. De laatste jaren nam de G.B. op 1 draw na steeds de volle buit mee terug naar de thuisbasis. Het waren echter steeds hard bevochten duels. De laatste wedstrijd  waar het lang 0-0 bleef werd pas laat in de tweede helft beslist met twee klasseflitsen van onze toenmalige spits Kristof Mertens.Fotograaf Rudi Coomans was toen aanwezig en  hieronder de ploegfoto van die wedstrijd.

Het belooft dus een moeilijke namiddag te worden. iedereen zal dus scherp moeten staan om de zesde zege op rij proberen binnen te halen.

Er heeft niemand afgemeld. Buiten Brendan die nog enkele weken out is kan T1 over zijn volledige kern beschikken. Enkel Marnic is twijfelachtig. Hij heeft last van zijn rug. Fabio neemt plaats onder de lat.

Iedereen wordt om 14.00H in de Kring verwacht.

FC De klok speelt op het oude A-plein van Standaard Viversel. Tegenwoordig spelen daar de dames van vipkes Viversel. Het veld ligt vlak tegen het Albertkanaal.