Ex. Heppen - GB

G.B. met de hakken over de sloot

Schitterend matchbegin van de G.B. Het balletje ging mooi rond en leek ongrijpbaar voor de thuisploeg. Na enkele halve kansjes volgde in de 5de minuut dan ook de logische openingstreffer. Lange speelde Brecht aan die in 1 tijd de thuisgoalie geen enkele kans gaf. De G.B. ging door op zijn elan en het ging makkelijk, blijkbaar te gemakkelijk!! Een overmoedig G.B. dacht ontastbaar te zijn en speelde met de deur wijd open. Op het kwartier strafte Heppen dit op de eerste beste counter genadeloos af. Voor de G.B. besefte wat er gebeurd was kregen ze een minuut later al een tweede treffer om de oren. Plots stond men na zo veel overwicht in een mum van tijd 2-1 achter. Heppen putte hier vertrouwen uit en bij de G.B. ging nu alles een stuk moeizamer. Toch kreeg men enkele unieke kansen op de gelijkmaker. Bossie alleen op doel kreeg de mooiste, maar hij besloot recht op de goed uitgekomen doelman. Ook lange zat het niet mee toen zijn deviatie millimeters langs de paal naast het lege doel rolde. De G.B. deed er alles aan om voor de pauze nog gelijk te stellen maar kreeg een minuut voor de pauze een zware opdoffer te verwerken. Reet raakte in de grote backlijn de bal onvrijwillig met zijn hand. Aangeschoten bal en arm duidelijk tegen het lichaam, niks aan de hand dacht men in het G.B. kamp. De scheids dacht er echter anders over en legde de bal op de stip. Heppen zette deze feilloos om en de G.B. keek tegen een 3-1 achterstand aan. Alles leek tegen te zitten, maar gelukkig blijkbaar niet  helemaal alles,want 30 seconden later kreeg ook G.B. plots een strafschop. Handspel in de grote rechthoek van de thuisploeg lag hier aan de basis. Volgens ondergetekende ook zeer licht toegekend en met een klein compensatiereukje aan. In ieder geval de morrende G.B. supporters hielden gelijk weer de lippen op mekaar en Bossie trapte de elfmeter tegen de netten. Zo werd er met een 3-2 op het bord de kleedkamers opgezocht.

Na de rust zette de G.B. alles op alles om de match toch nog in hun voordeel te beslissen. Het goede spel van het matchbegin was echter ver zoek en Heppen hield al bij al vrij makkelijk stand. In de 10 de minuut glipte Bossie dan toch eens door de Heppense defensie maar verloor alweer het duel oog in oog met de thuisgoalie. Gelukkig miskeek de thuisdefensie zich 5 minuten later op een verre uittrap van Fabio. Pieter profiteerde en tot opluchting van de G.B. aanhang was de gelijkmaker toch een feit. Nu leek Heppen aangeslagen en G.B. drukte door. Een paar minuten later restulteerde dit in een vierde G.B. doelpunt. Lange richtte een corner laag naar de eerste paal waar Brecht zeer knap de 3-4 tegen de netten ramde. De G.B. terug op voorsprong, maar wat men het laatste kwartier liet zien deed pijn aan de ogen. Gelukkig was Fabio wel nog in goede doen want vijf minuten voor tijd voorkwam hij met een knappe reflex de gelijkmaker. Een moegestreden Heppen was hierna niet meer bij machte om nog echt gevaarlijk te zijn en zo was de 6 de G.B. zege op rij alsnog een feit.

0-1 Brecht

3-2 Raf

3-3 Pieter

4-3 Brecht

35 min. Seeger door Brendan

- Ondanks de schitterende start een zeer matige wedstrijd van de G.B. Laten we vooral onthouden dat we ondanks het mindere spel uiteindelijk alsnog met de zege gaan lopen zijn. In het verleden beten we na zulke mindere prestatie meestal in het zand.

- Brecht die sterk speelde en twee knappe doelpunten voor zijn rekening nam werd verdiend tot man van de match verkozen.

Zaterdag maakt G,B, de aartsmoeilijke verplaatsing  naar exelsior Heppen. De verteranen van Heppen hebben tegenwoordig een jonge ploeg die een aardig potje kunnen voetballen. Begin dit jaar wonnen we zeer moeizaam tegen hen met 3-2. Dit dankzij een late treffer van Kristof.

Na 2 maal Red Star Laren dus weer geen makkelijke opdracht voor de GB-ers. Op de koop toe missen we weer een aantal spelers. Zowel Cams,Bossie,Stef, Kristof en Steven Schuyten zijn niet beschikbaar. Steven Mertens  en Stephano zijn twijfelachtig. Hopelijk zijn deze laatste 2 toch van de partij want we beschikken maar net over 11 spelers. Fabio neemt nog eens een keertje plaats onder de lat.

Iedereen wordt om 14.00h in de Kring verwacht.