El Toro - GB

‘Geren Bij geeft voorsprong uit handen tegen bedrijfsbond kampioen El Toro Paal in slotminuut (2-2)’.

De Geren Bij in de bedrijfsbond, stel u dat voor! Zou actueel het niveauverschil tussen beide reeksen groot zijn? Het verschil tussen wat men in de volksmond noemt ‘café-voetbal’ en ‘den bedrijfsbond’ is er wel degelijk. Het situeert zich voornamelijk op vlak van.. de opwarming. El Toro Paal met voltallige kern in een vrij opvallend tenue, Geren Bij in tenue vrij opvallend. Thuisploeg gefocust tijdens de pas-en-trap, bij de uitploeg een ontspannen plas-en-trap. Het verschil zou vandaag wel eens net iets te groot kunnen zijn tussen beide, of niet? Het veld in Tervant is aan de kleine kant net zoals de meeste toeschouwers trouwens, dat eerste kan vandaag wel eens in ons voordeel spelen.

Net zoals vorige week is het de Geren Bij dat als eerste echt gevaarlijk weet te zijn. In minuut 5 is het spelverdeler Paletti die de bal breed speelt tot bij Bavo. Met een lage voorzet komt de bal tot bij MK, die in de draai de bal de linkeronderhoek in pompt. 0-1 Geren Bij, dat tegen alle verwachting in. Het eerste kwartier zijn het vooral de bezoekers die kansen afdwingen, dit ondanks een evenwichtig begin. Het is wel El Toro Paal dat probeert voetballend een oplossing te zoeken, maar de thuisploeg heeft het moeilijk met de snelle aanvallende omschakeling van de Geren Bij. Me dunkt, een La-Baracca-Lindeman-formatie van de coach. Zet dat twee keer in een verslag en er is haast geen plaats meer voor de term bladvulling. Ook de 2e halve kans komt van de bezoekers. De Geren Bij krijgt een vrije trap na een stevige tackle op Bavo maar de vrije trap is geen bedreiging voor de doelman. ’11: Conté wordt diepgestuurd maar zijn voorzet waait onverwacht via de lat over.

Geren bij Blijft tot dusver de enige ploeg die gevaarlijk kan zijn. Op het kwartier is het Baldelli die na een dribbel zijn schot ziet langs gaan. In wat volgt creëert ook de thuisploeg zijn eerste halve kans. Een strakke voorzet eerste paal wordt weggewerkt. In minuut 20 is het El Toro dat met stevig schot een eerste keer T. Leeten aan het werk zet, de bal wordt weggeduwd langs het doel. De Geren Bij blijft ondertussen met veel diepgang spelen: MK wordt diepgestuurd maar is genoodzaakt de goalie uit te schakelen. Met een stift verdwijnt de bal tegen én over het doelkader. Dé beste kans tot dusver, en ja da weet ook hij. In de daaropvolgende hoekschop is het wel raak. Via een ongelukkige own-goal wordt het 0-2 voor de Geren Bij. El Toro voelt de bui al hangen… Net voor tijd is dan toch nog bijna El Toro met de aansluitingstreffer. Een afwijkende bal klopt bijna Leeten, doch met een uitstekende reflex gaan we rusten met een 0-2 op het scorebord. Dit na een evenwichtige match met leuk voetbal.

2e helft:

Beide ploegen beginnen met een lager tempo aan de tweede helft. Het is wachten tot in de 10e minuut van de tweede helft wanneer de Geren Bij een vrije trap afdwingt. Stroobants met een schot dat uiteenspat op dwarsligger, van de Florida Boys. Op het kwartier is het de thuisploeg dat met een vrije trap gevaarlijk weet te zijn. De kopbal gaat net langs. De wedstrijd blijft in evenwicht, al speelt de Geren Bij nu nog maar met één spits, Stroobants. Terwijl er op het veld wordt gecoacht dat er meer moeten worden gecoacht, ziet dé coach dat de Geren Bij achteruit wordt gedwongen door een sterker El Toro. Na enkele acties van o.a. Brendan, Joris en MK komt dan er dan toch de ultieme kans voor de bezoekers om het af te maken. Een crossbal van MK op Robin die met zijn gekende dubbele overstap de bal via een verdediger op de dwarsligger ziet belanden. In de Corner die daar opvolgt kopt Caubergs over.

En dan hoor je langs de zijlijn iemand me een cliché influisteren: “Als ge uw kansen nie afwerkt..” Het gezegde was er nog niet uit en de netten trilde. Zeven minuten voor reguliere speeltijd scoort El Toro via een voorzet, na een mooi uitgespeelde actie, de 1-2. Tis zover, je voelt het, het gaat de volle vijf minuten bibberen worden. Toch blijft de Geren Bij gevaarlijk: MK weet twee verdedigers te omspelen en treft de doelman, in de rebound treft Stroobants opnieuw van kortbij het doelkader. Het doelkader ondertussen al goed voor vijf reddingen. De laatste fase van de wedstrijd is voor de thuisploeg: wanneer de defensie het even laat afweten komt een aanvaller één op één met de doelman en kruist de bal zuiver de rechter bovenhoek in. Netjes. 2-2, cliché niet? Och ja, we onthouden een leuke evenwichtige wedstrijd mét een sterke arbiter. Chapeau!

De Morgen: "Centrale verdediging Geren Bij bewijst zijn waarde."

TVL: "Mertens K. staat volgens ad-interim coach nog steeds te zwaar."

HLN: "Geus opnieuw in ploeg van de maand na sterke prestatie."