PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

Eendracht Termien - GB

Wedstrijdverslag

Ruime zege op Termien.

 

Brecht wou zaterdag het snelste G.B. doelpunt uit de geschiedenis achter zijn naam zetten. Hij knalde van bij de aftrap de bal meteen richting doel. De thuisgoalie had al de moeite van de wereld om het kleinood nog net over de lat te duwen. G.B. had meteen overwicht en de eerste kans kwam er voor Steven Mertens. Hij verscheen alleen voor doel, kon scoren maar wou alsnog breed leggen op de goed gevolgde Conte. De pass was echter net iets te hard en weg kans. Geen nood echter want even later verschalkte Joris de Termien defensie en legde de 0-1 in het mandje. De volgende fase was er een minder momentje voor G.B. Stef blesseerde zich ongelukkig en moest vervangen worden door MK Termien probeerde intussen de bakens te verzetten maar had veel moeite om zijn wil op te dringen tegen een sterk G.B. Doch op het kwartier verscheen een thuis aanvaller plots alleen voor Leeten. Onze doelman verkleinde echter knap zijn hoek en de Termiener schoot de bal overhaast naast de kooi. Bij de volgende aanval was het aan de andere kant wel raak. Joris bediende MK die de 0-2 tegen de touwen knalde. Termien leek aangeslagen en moest nu het spel helemaal ondergaan. Het was dan ook niet lang wachten op een derde G.B. treffer. Bait legde knap terug op Joris die zijn tweede van de namiddag scoorde. G.B. bleef doordrukken. MK had vijf minuten voor de rust iets moois in gedachten en nam een corner van Joris in 1 tijd op de slof. Zijn loeier miste maar centimeters doel. Doch net voor de rust kwam de vierde G.B. treffer er toch. Steven Mertens zette eerst twee man in de wind om dan de bal door te steken naar Conte. Deze stuurde een mooie crossbal af richting MK die de perfecte voorzet afleverde richting zijn broer. Steven liet de kans niet liggen en knikte de 0-4 tegen de touwen. Prachtig doelpunt en ideale manier om een sterke eerste helft af te sluiten.

Tweede helft begon evenwichtig. Doch de eerste kans was voor G.B. Steven Mertens probeerde via vrije trap de thuisgoalie te verschalken. Doch deze redde knap. De thuisdoelman hield even later ook met een sublieme reflex Brecht van een doelpunt, MK leek in de herneming toch nog te scoren maar weerom onderscheidde de Termien goalie zich met een mooie redding. Even later een tweede minder momentje voor G.B. Sterkhouder Bait kreeg plots last van zijn knie en moest noodgedwongen van het veld. Zijn vervanger T1 viel gretig in en scoorde bijna meteen. Hij verscheen alleen voor doel maar schoof het leder net naast de kooi. Ook onze doelman Leeten moest nog eens in actie komen. Hij pareerde knap een schot vanuit de tweede lijn. Daarna was het weer de beurt aan G.B..MK werd diep gestuurd, omspeelde de doelman, kapte nog eens een verdediger uit maar twijfelde iets te lang en liet alsnog een zeker doelpunt liggen. Een paar minuten later zette hij dit echter recht. Met dank aan Conte die de Termien defensie de bal ontfutselde en MK hoefde de 0-5 maar binnen te duwen. Termien liet ondanks de achterstand de moed niet zakken en ging op zoek naar een eerredder. En deze kwam er ook. Leeten redde in eerste instantie nog maar moest zich in de herneming gewonnen geven. Doch het laatste woord was voor G.B.. Steven Schuyten had een prachtige controle in huis en zette met dito afwerking de 1-6 eindstand op het bord.

Nabeschouwing

- Knappe zege G.B. tegen een sportieve tegenstander. Het veld op Termien lag er dan ook prachtig bij waardoor beide ploegen goed combinatievoetbal op de mat legden en er een aangenaam kijkstuk van maakten.

- Enig minpunt van de leuke namiddag waren de blessures van Bait en Stef . Hopelijk vallen ze mee en zien we ze snel terug op het veld.

- Caubergs zoals steeds rots in de branding van de G.B. defensie werd tot man van de match verkozen.

Voorbeschouwing

Beste aanhang van de Geren-bij 

Morgen is het weer zaterdag, eindelijk terug tijd om die zalige geur van de grasmat op te snuiven..kameraadschap en gewoon een lekker balletje trappen, zalig toch! Daarvoor doen we het..We verplaatsen ons morgen naar Genk! Meh zo ver, neenee cava toch nog, is nog Limburg è..14 beesten hebben we ter beschikking om de veteranen van Eendracht Termien te bekampen..In doel hebben we ons "Geel Parkietje" Leeten, ervoor onze onverwoestbare muur met "Houthakker" Stef, "Keizer" Caubergs, "Gogogadget" Nick en "El Capitano" Marnick. Op het middenveld de abnormaal draaiende (turbo)motor: "Radja" Bait, "KDB" Paletti, "Italian Stallion" Baldelli en "King" Cuppie. Met onze lopers "Daretozlatan" Conte, "Kuitenbijter" Schuyten en "Big Fella" Mertens! En in het punt de onverwoestbare "Red Thunder" Geus en "Deschrikvanelkeverdediger" Mk! 

Komop makkers! We gaan voor niks minder dan een overwinning, iedereen fris en nuchter aan de aftrap..

We komen samen om 13u50 in de Kring of om 14u30 daar. Het adres is Oud-termienstraat in Genk.

Doelpunten

10 min 0-1Joris
20 min 0-2 MK
25 min 0-3 Joris
33 min 0-4 Steven Mertens
50 min 0-5 MK
51 min 1-5
60 min 1-6 Schuyten

Vervangingen

20 min Stef door MK
50 min Bait door Schuyten

Afbeeldingen