Eendracht Koersel - G.B.

G.B. zegeviert op de Gul!!!

Ondergetekende miste het eerste kwartier van de wedstrijd door een verkeersopstopping. Neen, de file werd niet veroorzaakt door duizenden kijklustigen die de topper Gul – G.B. wilden zien maar door een ongeval op de E313. Hoewel bij het toekomen aan het veld van Eendracht meteen opviel dat er misschien wel meer toeschouwers aanwezig waren dan een weekendwedstrijd in de pakweg 3 de of 4de provinciale reeks.

Wat ook meteen opviel was dat de thuisploeg volop in de aanval was en ik net op tijd toekwam om Eendracht de 1-0 te zien scoren. De G.B. defensie werd eenvoudig in de luren gelegd en de kansloze Leeten kon alleen maar de bal uit het mandje halen. Aan de zijlijn wist men te zeggen dat de voorsprong verdiend was. Eendracht was sterker aan de bal en G.B. had het moeilijk om het Koerselse geweld af te houden. Na deze openingstreffer probeerde G.B. zich krampachtig in de wedstrijd te knokken maar de thuisploeg hield vrij makkelijk stand en was de gevaarlijkste ploeg. Net voor het half uur was een tweede Gul treffer dicht bij maar gelukkig voor G.B. kon Cams met een ultieme sliding de meubelen nog redden. De G.B. aanhang was al tevreden dat men met een kleine achterstand de rust zou halen en hoopte op een sterke tweede time. Maar 5 minuten voor de pauze kantelde de wedstrijd plots. T1 liet zichzelf vervangen door Robin. Deze stond amper 30 seconden op het veld en de netten van het Gul doel trilden al. Hij reageerde immers zeer alert op een verre uittrap van Leeten waarop heel de Gul defensie zich verkeek. Robin twijfelde niet en de 1-1 was een feit. En tot ieders verbazing stond een paar minuten later G.B. plots op voorsprong. Na een corner probeerde Geus op doel te knallen. Hij miste echter half zijn schot en de bal leek voorlangs te vliegen, maar wie stond daar op de juiste plaats om de bal alsnog binnen te koppen. Jawel opnieuw Robin die met zijn tweede balcontact een tweede keer raak trof. Zo ging G.B. onverwacht met een voorsprong de rust in.

De Gul probeerde na deze mokerslag de tweede time de wedstrijd terug in handen te nemen. G.B. had nu echter het volle vertrouwen beet en hield de thuisploeg vrij makkelijk af. Na 10 minuten moest Robin met een kuitblessure helaas wel het veld terug verlaten. Doch G.B. verzwakte niet, integendeel zelfs. De Gul probeerde wel iets te forceren maar de beste kansen waren op de counter voor G.B. Op het kwartier werd de match beslist op zulke counter. Nico werd alleen voor doel gezet en knalde beheerst de 1-3 tegen de touwen. Meteen boeken dicht. Een moegestreden Koersel probeerde nog wel de bakens te verzetten maar de sterke G.B. defensie gaf niets weg. Aan de andere kant was het 10 minuten voor tijd wel nog eens kassa. De sterk ingevallen Schuyten werd het straatje ingestuurd en legde de bal perfect klaar voor MK. Deze twijfelde niet en knalde de 1-4 eindstand op de tabellen. Het G.B. feestje kon beginnen.

- Straffe prestatie van G.B. tegen een zeer sterke tegenstander. De eerste time had men het moeilijk maar op basis van de tweede helft mag de zege verdiend genoemd worden.

- Bossie die op de links achter zijn sterkste wedstrijd van het seizoen speelde werd met maar liefst 15 stemmen tot man van de match verkozen.

- Na de wedstrijd was de stemming in het G.B. kamp euforisch en werd er vlot geconsumeerd aan de Gilde. Doch moet gezegd worden dat de sportieve thuisploeg uiteindelijk nog de 3de helft won. Toen de laatste GB-ers moe maar voldaan het pand verlieten waren de thuisspelers nog vrij talrijk aanwezig.

Beste liefhebbers van het recreatievoetbal

Morgen is het zover, DE match waar elke supporter, sympathisant, speler of voetballiefhebber naar uitkijkt De Gul vs. Geren-Bij! Een match die absoluut moet/wilt gewonnen worden door beide ploegen, een match op het scherpste van de snee, een knokmatch, een match die bloed zweet en tranen zal kosten, een absolute topper onder het cafévoetbal, een klassieker, zo kunnen we natuurlijk nog even doorgaan maar nu iets belangrijker. Met welke Spartanen kunnen we deze derby gaan bevechten? Er hebben 12 absolute beesten zich aangemeld voor deze missie: “Wandelende Proteïnereep” Leeten, “Kuitenbijter” Schuyten, “The Beast” Cams, “El Capitano” Marnick, “Red Thunder” Geus, “Daretozlatan” Conte, “De Buffel” Nico, “King” Cuppie, “KDB” Paletti, “Arjen” Robin, “Trukendoos” Bossy en “El Fenomeno” Mk! Benieuwd wat T1 in petto heeft voor ons! In de wandelgangen wordt gezegd dat Mk een rondje duvel geeft als we de 3punten mee naar huis kunnen pakken! Komop makkers, iedereen beastmode morgen en 200% inzet en dan pakken we die mannen!!

LET OP!!! Aftrap om 14u30 op de Gul!

Samenkomst De Kring: 13u30

15 min 1-0
30 min 1-1 Robin
35 min 1-2 Robin
55 min 1-3 Nico
65 min 1-4 MK

30 min Schuyten door Robin
45 min Robin door Schuyten